חדשה פה

אביבaviv

New member
חדשה פה

שלום לכולם אני אביב, וחזרתי לפני בערך 4 חודשים מהמסע בפולין . עד היום אני תוהה על ההשפעות של המסע עליי.... אני לא בוכה, ובמסע בכיתי רק באושוויץ . באיזשהו מקום אני מרגישה שהייתי כ"כ עסוקה בלהיות חזקה, שלא ממש התמודדתי עם מה שראיתי, והיום אני לא מצליחה להוציא את זה ולהתמודד עם זה . אני קוראת מה שאנשים כותבים פה ואני לא מזדהה . אל תיבנו לא נכון - הדברים זיעזעו אותי, והיה לי קשה אבל לא באותו רגע הגעתי לאיזשהי תובנה עמוקה על העולם . המסע כן השפיע עליי במובן שאני הרבה יותר רגישה לדברים שקשורים לשואה (כמו למשל המערכון המזעזע שהיה ב"ארץ נהדרת") ואני בהחלט חושבת על כל דבר שאני עושה בעוד מובנים ובתור פטריוטית בודקת 7 פעמים לפני שאני הולכת בעיניים עצומות, אבל אלו רק השפעות יבשות... לא איזזהו משהו פנימי . רק דבר אחד השתנה - במסגרת לימודי ההיסטוריה אנחנו לומדים על השואה ורואים הרבה סרטים וכו', ואני פשוט לא מסוגלת לראות סרטים כאלה יותר, בהתחלה ממש פחדתי מזה, וגם עכשיו כל פעם שאני רואה או שומעת משהו קשור אני מקבלת (תסלחו לי על הביטוי) בחילה נוראית ולא מסוגלת להתקרב לאוכל במשך שעות אחרי זה, חוזר אלי כל הריח מתאי הגזים והמראות... האם לעוד מישהו זה קורה? שזה משפיע עליו באופן כ"כ פיזי? טוב האמת שאין לי מושג למה כתבתי את כל מה שכתבתי למעלה, רציתי רק לשאול שאלה ואיכשהו כל זה יצא אביב

L i T a L 1

New member
אביבוש! ../images/Emo24.gif

גם אני הרגשתי באיזה-שהוא שלב שמשהו התפספס לי במסע אבל כשאני חושבת עד המקומות ועל מה שראינו ועל מה שהיה באותו רגע... את זוכרת שישבנו במיידנק על הדשה והשמיעו לנו את השיר "לאן את נוסעת?" איך כל המשלחת ישבה בשקט. היית יכולה לצפות ממי שיצא איתנו לבגרות כזאת? אני לא.... תנסי להזכר בדברים הקטנים.... בטקס הקראת השמות בבירכנאו בתיקוה ששרנו בחדר ה"יזכור".. הדברים הקטנים האלו הם שעשו את המסע תנסי להזכר להסתכל בתמונות שלך ולנסות לחשוב איפה עמדת בכל מקום מה חשבת ותיראי איך הרגשות צפים ועולים תאמיני לי... המסע לא התפספס הוא פשוט מעט מודחק ואם את רוצה להרגיש אותו שוב את פשוט צריכה לפתוח את האלבום ואת הזיכרון...

Pukipsey007

New member
../images/Emo24.gif אהלן אביב ../images/Emo39.gif ../images/Emo9.gif

ברוכה הבאה
בקשר לשאלתך, לא חוזרים אליי הריחות אך על כל אחד זה משפיע אחרת. נשמח אם תישארי איתנו

למעלה