חדשה פה

חדשה פה

שלום, לי יש ילדה בת 4 עם שיתוק מוחין "קל" שנמצאת במסגרת רגילה. היא החלה לדבר בגיל מאוד מוקדם (ומאז היא לא מפסיקה) אך ללכת החלה רק לפני כשמונה חודשים. לאחרונה אנחנו שומעים מכל מיני כיוונים שיש לה בעית קשב וריכוז (מהמרפאה בעיסוק, מהמדריכה שלה ברכיבה טיפולית וגם מהגננת). הם טוענים שהיא יוצאת מריכוז הרבה פעמים וצריך להחזיר אותה או ע"י מגע או ע"י קשר עין או פשוט לקרוא לה להקשיב. גם בבית, כשאנו מבצעות פעילות יזומה מצידי (פאזל, חוברת עבודה או משחק) היא אומנם משתפת פעולה אבל צריך כל הזמן לשדל אותה. זה לא קורה כשהיא בוחרת מה לעשות. קצת קראתי בפורום ואני מבינה שזה מוקדם מידי לבצע אבחון מסודר, אך השאלה שלי היא האם יש משהו שניתן לעשות כבר עכשיו על מנת לעזור לה להתרכז ולהשלים את המשימות?

zivadina

New member
ילדה בת 4

שלום יטבה לביא וברוכה הבאה אלינו. אכן, גיל 4 הוא עדיין מוקדם מדי לאבחון ודאי של הפרעת קשב ורכוז. את מוזמנת לקרוא את קישורינו על אפיוני הפרעות קשב בגילאים הצעירים. בנוסף, הפניתי את שאלתך לד"ר מנור, פסיכיאטרית מומחית לאבחון וטיפול ב-ADHD, אשר תענה כאן בסוף השבוע. כדאי לך לעקוב אחרי תשובותיה, ובמיוחד אחרי התשובה שלה לשאלתך.

ilado

New member
שיתוק מוחוין קל ובעית קשב

האם הילדה היתה בפיזיוטרפיה תנועתית עד כה? הוכח קשר בין תנועתיות בגילאים הנמוכים ובין קשב שמיעתי. פעם להרבה ילדים עם שיתוק מוחין היו בעיות קשב והתברר שהפעלה וסטיבולרית שלהם שיפרה באופן דרסטי את המצב. כלומר עצם זה שמישהו הזיז אותם כיון שהם עצמם לא היו מסוגלים שיפר אצלם את המצב. אולי זה המקרה עם הילדה שלך שעקב העיקוב בהתפתחות המוטורית לא קיבלה גרוי וסטיבולרי מספיק ולכן התפתחה אצלה בעית קשב. זה נראה לי הגיוני דווקא משום שמדובר במקרה קל יחסית. למיטב ידיעתי ניתן לשפר את המצב ע"י דיאטה סנסורית שמשלבת תנועתיות סיבובית, אפשר לקבל יעוץ אצל מרפאים בעיסוק כבר בגיל שלה כיום. חשוב לא לחכות!!! כיון שככל שמקדימים קל יותר לתקן!

למעלה