חדשה פה

bajura

New member
חדשה פה

שלום לכולם. אני חדשה פה. בת 34 מאזור הדרום.
רציתי לשאול אתכם שאלה קטנה. אני הבנתי מהספרות בנושא ADD שהפרעה מסוג זה חייבת להתחיל תמיד הגיל צעיר מאוד. ואחרת לא מדובר על הדבר אמיתי. אלא על משהוא אחר. שאלו אותי לדוגמא איזה תלמידה היתי. ושאללו ADD מכיוון שעד כיתה 12 היה לי ציונים יפים.
היתי רוצה לשאול את חברי הפורום אם אתם מסכימים עם זה? האים כול חברי הפורום הרגישו מאוד חזק את ביטוי של הADD בגיל ילדות והאים הוא השפיע בעיקר על הציונים? או על דברים אחרים ? או שישנם מקרים שההפרעה יכולה להיות מטושטשת בגלל יכולות גבוהות וחוסר מרכיב הH ולופיע מאוחר יותר כאשר דרישות החיים עולות גם הם ?

האים יש דרך לקבע סופית וחד משמעית האים אני סובלת מADD ?

תודה רבה

אישית הציונים שלי היו בינוניים מטה

למרות שהייתי הגאון של המחזור מבחינת ידע ויכולת ביטוי....
ידוע שיש תופעה של בנות שמשקיעות את יכולתן בלימודים כדי לרצות את הסביבה ואיש לא חושד בהפרעת הקשב שלהם....לפעמים הפיצוי בה בדמות התמכרות לקפה ולפחממות או בניסיונות אחרים ל"ריפוי" עצמי...
אבל היא מפריעה בעיקר בחיי היום יום, בעשיית משימות פשוטות ומשעממות, באימפולסיביות, בחיפוש אחר גירויים....

קרנולה

New member

מסכימה עם הנאמר לעיל אך לא מכניסה אותי בתוך הכלל הזה שאני יוצא הדופן שבו.
הסבר לא כאן, משורשר להודעה הראשית שלך

קרנולה

New member
אז ככה (אכן זו הכנה לאורך)

וזה נראה כמו המשך מפני שזה המשך ל
שסימנתי לתגובתו של רונן שפירא:

...אמנם אני אישית לא דוגמא כיוון שאני נמנית עם הטייפקאסט השני כמו רונן כאן.
לי קראו אסטרונאוטית, או עפיפון. מחנכות היו מטורפות עליי ביסודי (חוץ מהראשונה, של כיתות א-ב, היא סתם הייתה קרה ואנטיפטית) ותמיד מספרות להוריי כמה חבל ש״הילדה המקסימה והמבריקה שלכם לא מתאמצת מספיק״ יאדה מאדה יאדה. פוטנציאל לא ממומש לנצח תהא שורת המחץ שלי בכל מה שקשור בשנות לימודיי. נכון תמיד היה מקום כזה בתעודות שמחלקים בגל מחצית, הטור השמאלי? שם היה מקום לכתוב הערכה אישית.
אצלי תמיד היו סימונים של ׳טוב׳ ׳כמעט טוב׳ ׳כמעט טוב מאוד׳ ׳מספיק׳ וכיוב, אך רוב המורים היו רושמים הערות קטנות שמצלצלות דומה,בהערכה האישית. ורוב התעודות, כשהיה נדרש לכתוב לסיום כללי כזה, הערכה כללית לגבי אופי ויכולות התלמיד, היה משהו כזה: ״ילדה מקסימה ומדהימה עם הרבה יכולות אך כישרון מבוזבז.״ היו כל מיני ״חבל שעצלנית״ ומרגיזים כאלו. ״אם רק תתאמץ קצת יותר״ וכמובן, כפי שאמרתי, ״פוטנציאל לא ממומש. חבל״
ליוה אותי עד סוף יב.

אך לצורך העניין יש לי חברה טובה שהיום,ממש לאחרונה, קיבלה ממני השראה אפשר לומר, והלכה לבדוק את עניין האבחון. תואר ראשון בקולנוע עכשיו והתקשתה לא מעט להמשיך להתמיד כיוון שיוצא לה המיץ.
הבחורה לא רק מבריקה בסדר גודל שאין לתארו, גם מדובר באחת שכ-ל שנות לימודיה היסודיים-תיכוניים, הייתה ממש מצטיינת. אבל ממש.
היא לדוגמא, בת של הורים מאוד משכילים ומצליחים בתחומי מדעי הנפש ופילוסופיה. לכן וודאי קיבלת את התשובה להצלחתה. הדרייב היה סמלי המופת שגידלו אותה. אך היא ללא כל שמץ של ספק, בעלת הפרעת קשב לא עדינה בכלל.
חברה נוספת שלי, שגם הלכה לעשות אבחון ״בזכותי״ (זה קטע ההשפעה הזו שלי על אנשים סביבי. אני אפילו לא המלצתי למי מהן. אפילו אמי התחילה לדבר על לבדוק אצה- מה שהנני סמוכה ובטוחה שיתגלה כADHD מהקשוח שבקשוחים) הינה מאובחנת ונוטל. קונצרטה על בסיס יומיומי ומאז היא רק מדברת על התועלתנות שפיתחה בהתנהלות היומיומית ובאותן מטלות משמימות שרונןמדבר אודותיהן.
שוב, בחורה חריפה שהביאה אך ורק ציונים טובים ומעולם לא דווחה כגורם בעייתי בכיתה או כמשהו שיוכל להיות חריג ולהעיד כסממנים של הק״ר.
ואמי? שאני בטוחה שהיא האמא של כל מופרעי הקשב? אישה משכילה, נבונה ומצליחה. חרוצה ומה לא. הייתה התלמידה המצטיינת שאפילו אחיותיה היו מקנאות. למדה גיטרה ופסנתר כנערה, תעודת הוראת מחול והישגים מרשימים בחיים בכלל שקשה להעלות על הדעת שעל הנייר מדובר המופרעת קשב.

שמעי, זה פוגע בסדר וארגון, ביכולת התנהלות בסיסית ויומיומית לעשות את המטלות הכי פשוטות והכי משעממות שיש; החל מניקיון, סידור הארון, עובר בהתנהלות מול ניירת ולמעשה חוסר התנהלות עם מסמכים (אני רואה את זה אצלי, אצל השותפה שזו החברה עם הקונצרטה, אצל אמי, ואצל עוד חברה מאובחנת שפחות נעזרתברטלין והניירת שלה זה כמו קרנבל של דפים מקומטים), לא לזכור היכן הותרת את חפציך וכדומה וכלה בהתארגנות ארורה בבוקר ולמעשה ניהול סדר היום בכלל.
אם לומר לך את האמת? אני עם רטלין עדיין מוסחת מכל דבר שזז, או לא זז, אך יותר קל לי למקד את עצמי.
אני עדיין מתפזרת לחלוטין, אך זה חלק בלתינפרד כבר ממי שאני ועדיין, בעזרת התרופה וגם בעזרת עבודה עצמית שהתחלתי למן הרגע שקיבלתי זבנג של מודעות לכמה שזה חור לי ומקלקל לי את החיים.
זה לא שהכל מושלם פתאום, אבל לחלוטין יותר פשוט כעת להתמודד עם זה. כי למעשה מדובר בעבודה מתמדת וסיזיפית על עצמך ועל המוח שלך. זה נפלא, את לומדת פתאום יכולות חדשות שלא ידעת על קיומן. מפתחת שיטות ויכולות שהיו שם אך לא בשימוש בשל חוסר מודעות.
דברים פתאום נעשים. מטלות לא נהפכות לגלות מעצמן, אך את לא לא מאוימת לפתע, ומגיע שלב (אצלי, לפחות) שבו חלקן הופכות למהנות אפילו!
אני פתאום אוהבת לסדר ולנקות. פסיכי.

זה לחלוטין לא קשור אך ורק באיזו תלמידה היית. כפי שהבחנת מהדוגמאות שלי, גם תלמידות מצטיינות לוקות בתקלה הנוירולוגית המבורכת (;
ואחזור ואסכים עם רונן, באמת לרוב בנות ״מצליחות״ איכשהו לכפות על זה בהישגי לימודים מרשימים ובאמת מהמקום הזה של ׳להיות הכי טובה והכי מצליחה׳ ובגיל כה צעיר אני כלל בספק אם במודע.
אני,שוב, פשוט יוצא מן הכלל הזה. נמנית עם הבנים. יש את הטייפקאסט המרעיש, מפריע ומפר השקט, זה שנוטים לסלק מהשיעור. ויש את השני, ששם אני; זה שיושב בשורות האחרונות, או יחסית מבודד, ומוצא את עצמו הרבה יותר קורא ספר/ מאייר במחברות או מה שבא ליד/ גוזר/ כותב/ או סתם מרחף מחשבתית, על חשבון זמן השיעור. אך הילד הזה לרוב יהיה שקט ולא יפריע.
היו לי מקרים בהם התחלתי קצת להציק למורות, אך לא בצורה הסטנדרטית שאולי חשבת עליה; כשכבר הייתי בחטיבה וגם קצת בתיכון לדעתי, מפעם לפעם הייתי נופלת על מורה תמימה ומתקילה אותה בשאלות מאתגרות (תנך או ספרות), מעירה לה על עברית לא תקנית (מורה אחת ללשון. זה היה מקומם. נותנים למישהי עם שגיאות וורבאליות ללמד אותי את המקצוע שאיננה בקיאה בו?!), או סתם מטילה ספק ברלוונטיות החומר הלימודי באופן די אקראי כאשר הרגשתי שמאכילים אותי במידע שהובן לי, אך לא הובן הצורך בו. סתם נהייתי ילדה מעצבנת בשל התסכול. כמה בחורהאחת יכולה לשמוע ׳תניחי את הספר ותהיי בשיעור בבקשה. זה לא ספרות פה׳? ותמיד הייתי מסבירה בנימוס שאני בפינה, ושאינני מפריעה. לא, מזיז להם את התחת. אז כן, לכם לא אכפת? קול, גם לי לא.
רק בסביבות גיל 16 לדעתי, בשיחה עם היועצת, הועלה הרעיון לשלוח אותי לאבחון. כזה שלבסוף לא סיימתי, כמו כל דבר בתקופתו. משעשע משהו.

אני לא חושבת שזה צריך להופיע בילדות

כשהייתי ילדה היה לי עולם שתכננו עבורי אחרים (הורים ומערכת החינוך) וכל שעה משעות היום שלי הייתה מתוכננת על ידי אותם "מבוגרים". כך שהתסמינים של הפרעת הקשב לא באו לידי ביטוי, משום שכל שעה ביום הייתה מתוכננת עבורי.

היה מי שהעיר אותי בבוקר, דאג לי לארוחת בוקר, ושאגיע בזמן לבית הספר.

הפרעת הקשב שלי באה לידי ביטוי בעיקר בהיעדר מסגרת ברורה, כך שאני לא רואה בהיעדר תסמינים בגיל ילדות, סימן ל"היעדר" הפרעת קשב. אם זה נראה כמו הפרעת קשב בגיל שלך, זו כנראה הפרעת קשב. בכל מקרה צריך לעבור אבחון כדי לוודא שלא מדובר במשהו אחר כגון הפרעת חרדה, דיכאון וכיו"ב, אבל לרוב הפרעת הקשב מדברת בשפה כל כך ברורה שאין כל ספק שזה זה, כשזה 'זה'.

טלי נצר

New member
לימודים זה לא הקריטריון היחיד לאיבחון

לי לא היתה אף פעם בעיה ללמוד
כולל לימודי אוניברסיטה
נכון שדחיתי את כל העבודות לדקה ה90 או עבדתי בקבוצה
הקושי העקרי שלי צף במקומות עבודה בהם הקורס לא מתחלף כל כמה חודשים ואי אפשר לדחות את הכל כי ישנם עוד אנשים שתלויים בי

אצל נשים ה H הוא הרבה פעמים פנימי
אפשר לרבוץ על הספה כשהמוח עף לא ב10000 קמ"ש

נראה לי ששוה לך לעשות אבחון

בהצלחה

05 מיכל

New member
כן ולא

לא, זה שהיית תלמידה טובה ממש לא אומר שאין לך הק"ר. גם אני הייתי תלמידה טובה, כי כמו הרבה בנות עם הק"ר התאמצתי מאוד מאוד (מאמץ מוגזם ונזקיו לא מבוטלים!), הדרישות לא היו מי-יודע-מה ומנת המשכל שלי ביחד עם המאמץ הגדול חיפו על הקשיים כך שמי שלא מיומן בזיהוי מגוון הסימפטומים לא חשד שיש בעיה אובייקטיבית.
אבל כן, הסימפטומים מופיעים כבר בגיל הילדות - אבל לא תמיד אותם סמפטומים שמפריעים לנו בהמשך החיים. לכן אי אפשר לקבוע שהסמפטומים לא היו שם רק לפי ההישגים הגבוהים שלך.
אני למשל הייתי שואלת אותך איזו חוויה הייתה לך ואיזו הרגשה נשארה לך מהלימודים באותן שנים, ואיך הסתדרת עם שמירת הציוד הלימודי והסדר בחדר שלך, ואולי עוד כמה שאלות.

למעלה