איפה הילד אובחן? באיזה כלי השתמשו?
למה בעצם הלכתם לאבחון?
זה לא קל לשמוע את זה, גם לאנשים שחשדו קודם, ולעתים אפילו היו בטוחים.
לעתים הם קיוו לשמוע שהם פשוט טועים, וגם אז זה נופל כרעם ביום בהיר.
העצה הכי טובה שאני יכולה לתת לך עכשיו, זה קצת לנוח. זה לא קל לקבל חדשות כאלה ואבחון כזה.
אז תנוחי, תסתכלי על הבן שלך, שהוא בטח מאוד מתוק וכייף לך אתו.
אני מניחה, שאם פנית לאבחון ראית קשיים אצל הילד, ולכן לאט לאט אחרי שתנוחו, תלמדו את האבחון ותתחילו ליישם את העצות.
ולגבי העתיד, אף אחד לא יודע מה צופן העתיד. גם לילד שלא מאובחן, ולכאורה אין לו שום קשיים, אף אחד לא יודע מה יקרה אתו.
נראה לי קצת מוקדם לחשוב על הצבא, מה עוד שיכול להיות שעד שהבן שלך יגדל, בכלל לא יהיה צבא או שהגיוס לא יהיה חובה או מי יודע מה.
כמו כן, במשך השנים האפשרויות הולכות וגדלות עבור הילדים שלנו, ולכי תדעי מה יהיה עד שהבן שלך יגדל. יכול להיות שהוא ישרת ביחידת עילית, בזכות הכשרונות שלו, יכול להיות שהוא ידלג על הצבא וילך ישר ללימודים גבוהים, הכל יכול להיות. הכל פתוח.
אני חושבת, שלא כדאי לחשוב עכשיו על העתיד הרחוק. גם הורים לילד שנחשב רגיל, לא חושבים בדרך כלל על העתיד.
לפעמים התכנונים משתנים גם בגיל 18. ילד חושב להיות קרבי, אבל פתאום מגלים לקות רפואית קלה, והוא לא יכול להיות קרבי. מישהו חושב להיות קרבי, ופתאום רואה תוך כדי השירות, שזה לא מתאים לו. וגם הפוך. ילד שאף פעם לא חשב להיות קרבי, פתאום בשמינית יש חוג הכנה לצבא ופתאום כן רוצה להיות קרבי.
תחשבי על ההווה, אולי שנה שנתיים קדימה. לא יותר.