חדשה פה....

חדשה פה....

היי בנות..
קראתי קצת מה שכתבתן ואשמח לשמוע מכן קצת מה אתן יודעות או חושבות על המצב שלי.
אני לאחר ניתוח לפרוסקופיה - לאחר גילוי של חצוצרה חסומה עם כאבי תופת אשר גרמו לי פעמיים להגיע למיון. הוחלט להסיר את החצוצרה משום ששנה וקצת אני לא מצליחה להכנס להריון.
יצאתי מהניתוח מבואסת כי הרופא אמר לי לאחר הניתוח שהוא לא הוציא אותה כי יש לי הרבה הידבקויות אשר מחסות את החצוצרה כולל המעיים והתוספתן וזה מסוכן לגעת בזה.
משמע פתח אותי וסגר בלי לעשות כלום אבל הצד האופטימי שלי אמר לי לפחות עכשיו יודעים לקרוא לכאבים בשם - "אדנומטריוזיס" !!!!!!
ובאותה נשימה אמר לי ללכת ישר להפריה חוץ גופית ואז הבכי התחיל.....לאחר שבוע החלמה בבית פלוס עיכול זה שאני ובן זוגי הולכים לעבור הפרייה אני בסדר.
השבוע אנחנו נפגשים עם רופא IVF ורציתי לשאול אם יש משהו שאני צריכה לדעת? לשאול אותו? או משהו מהניסיון שלכן יכול תמיד לעזור.
תודה לכן על התמיכה..

פז08

New member
היי לך וברוכה הבאה

קודם כל, אני שמחה בשבילך שלפחות יש אבחנה ושם לכאבים ולסבל שלך, זה בהחלט לא מעט.
מבינה את התסכול ממה שקרה בניתוח, אבל לא להתייאש, יש בהחלט מקום לתקווה, עם הכנה מתאימה וצוות מתאים, ייתכן ובעתיד יהיה אפשר לעשות יותר בניתוח ולעזור לך עם הכאבים......
אצל מי את מטופלת? מומחה לאנדו'?
מי רופא הפריון? מישהו שיש לו אוריינטציה לתחום של אנדו'? זה מאוד חשוב.
לגבי תכנון הריון, לדעתי דווקא זה מעולה שהיות ויודעים שיש בעיה הפנו ישר ל- IVF במקום שתבזבזי שנים של נסיונות לא מוצלחים.....
לגבי פגישה עם רופא IVF, לתת לו דו"ח ניתוח, שיהיה מעודכן בדיוק במה שקורה. להבין בדיוק מה מתכנן לכם ולבקש להבין את ההגיון מאחורי כל דבר.
להיות מוכנה נפשית לזה שאולי עוד לא תקבלי פרוטוקול לקראת התחלת טיפול. בהחלט ייתכן שתצטרכו את ובן זוגך להשלים בדיקות נוספות לקראת טיפולי ההפרייה לפני שאפשר יהיה להמשיך לשלב התכל'ס.
בנוסף, אני (אולי) הייתי מתייעצת עם מומחה נוסף לאנדו', תלוי מי ניתח אותך בפעם הראשונה. חוות דעת נוספת, אף פעם לא מזיקה....
אם יש לך עוד שאלות, אשמח לענות, בהצלחה !!

תודה על התשובה..

הרופא שניתח אותי הוא מומחה בלפרוסקופיה ורופא הפריון המליץ לי עליו.
רופא הפריון הוא ד"ר קול.. אני גרה בצפון.. מישהי יודעת או מטופלת אצלו?

שמיץ1

New member
לא ציינת מי בדיוק ניתח אותך, אבל...

אם לא עשית את זה עד כה - ממליצה שתפני למומחה באנדומטריוזיס. בייחוד אם מי שניתח אותך אינו מומחה ספציפית באנדו'... ובכלל, חוות דעת נוספת לא תזיק. אולי בכל זאת יש משהו שאפשר לעשות גם בשביל הכאבים וגם בשביל הפריון.
ד"ר יובל קאופמן מקבל בחיפה.

shir1411

New member
עברתי בדיוק אותו ניתוח

לפני שלושה שבועות עברתי את אותו ניתוח עם אותם סיבוכים שאת מתארת אצל ד"ר סוריאנו בתל אביב, כל צד שמאל הידבקויות כולל מעי ונאלצו להוציא לי את החצוצרה גם כן
ממליצה לך בחום לא להתחיל טיפולי הפריה בלי בירור מרופא אנדו מה מצבך כי ההורמונים בטיפולי ההפריה רק יזיקו לך אם תטופלי אצל רופאים לא מהתחום, לי עשו יותר נזקים בגלל חוסר הבנה
הרופא שניתח אותך סביר להניח לא מבין בתחום האנדומטריוזיס ולכן אל תעשי דברים לפני שאת מבררת טוב מה עושים ואיך מתקדמים
ממליצה לך בחום על הכנס בתל אביב לאנדומטריוזיס ביום שישי הקרוב בתל השומר יתרום לך הרבה לידע ולהבנה
באזור שלך ממליצה על רופא ד"ר קאופמן הייתי אצלו גם בפגישה לפני הניתוח לחוות דעת נוספת, תשאלי אותו לאיזה רופא פריון ללכת
מאחלת לך המון בהצלחה לא סוף העולם יהיה בסדר
חשוב שלא תמהרי ותבדקי שאת מתעסקת עם רופאים שמבינים במחלה

תודה לכן על התשובות

לצערי אני לא יכולה להגיע לכנס בשישי הקרוב.
לגבי הרופא שניתח אותי הוא ד"ר פילמר.
וביומיים האחרונים חשבתי על זה ואני אקבע תור לד"ר קאופמן כי באמת אני לא רוצה להתחיל טיפולים לפני שרופא מומחה יגיד את דעתו.

תודה לכן.

למעלה