חדשה פה...

someone42

New member
חדשה פה...

אני קוראת סמויה כבר כמה זמן בפורום ובקומונה, וסוף סוף החלטתי להשתתף.. קנינו חלקה בהרחבה במושב חמד ואנחנו לקראת תחילת התכנון. נפגשנו עם אדריכלית שהומלצה ע"י מכירים- נפגשנו איתה ומאד התרשמנו. מאד פרקטית, עם רגליים על הקרקע, לא פלצנית ולא מתייחסת לפרוייקטים שלה כיצירת אמנות... ביום שישי אנחנו נפגשים לסגירת חוזה ופגישה ראשונה עם האדריכלית. רציתי לדעת אם תוכלו לתת לי דגשים על מה לבדוק ולבחון לפני סגירת החוזה, מה לשאול, מה ולברר וכו'. אנחנו מתכוונים לתכנן בית 2 קומות ולבנות רק קומה ראשונה (קטנה) כי כרגע אנחנו זוג צעיר ואין לנו צורך בבית גדול... אנחנו רוצים לתכנן איתה הכל ואז לבנות את השאר רק עוד 8-10 שנים.. אז איך עושים את זה מבחינה אדריכלית? היא אמורה ללוות אותנו גם בבניית הקומה השניה? אשמח להמלצות והארות... תודה, דנה אגב, פרסמתי גם פה וגם בקומונה כדי לקבל מקסימום עצות, אז סליחה למי שפעי בשניהם ואני משגעת אותו עם ההודעות. תודה

בינא

Member
נכון מאוד לתכנן את המבנה הסופי המיועד...

גם אם הבניה תתפרס על 20 שנה ב-5 שלבים. > בית עומד על יסודות וחשוב שהיסודות יהיו מוכנים לקבלת כל המבנה בסופו של דבר, לכן חשוב לתכנן את כולו. > תכנון כל הבית מאפשר להימנע מאילתורים בעתיד, להכין הכנות חשובות שימנעו הריסות עם בצוע שלבי ההמשך (הכנות ביוב, מים, חשמל ולמדרגות ועוד). > תכנון נכון של הרחבה עתידית מאפשר להמשיך לגור במבנה במהלך בצוע עבודות ההרחבה ובכך מאפשר לחסוך כסף על שכר דירה ומאפשר ביקורת יום-יומית על הנעשה. > נכון לעבוד עם האדריכלית לאורך זמן (אם מסתדרים איתה, כמובן). > נכון לשלם על תכנון מלא, כאילו בונים את כל הבית ובהגשה רושמים מה לבניה עתידית כדי להימנע מהצורך לשלם אגרה מיותרת. > נכון לסכם עם האדריכלית על ליווי בהמשכים, אבל בכל שלב לקבל הצעת מחיר נוספת ומעודכנת (כי עברו כבר כמה שנים...) > שיטת הבניה הנכונה, תאפשר לכם לבצע את ההרחבות האלה בקלות יחסית, גם על-פי תכנון שבוצע 10 שנים קודם. > נכון לתכנן קומה ראשונה שמקבלת אליה קומה נוספת, כגג שטוח ו/או כגג משופע עם קונסטרוקציה מפלדה ופנלים שניתן בעתיד להניף אל מעל לקומה הנוספת (בהנחה שהתכנון ייתן אותו גודל גג...) > רצוי לסכם על תכנון מלא כולל הפתוח של הגינה (שבילים, מדרכות, מדרגות ומעקות, מיקום בלוני גז, בור ניקוז מי גשם, חניות, פח אשפה, שעון מים, פילר חשמל/תקשורת/TV וכיו"ב). > נכון לסכם גם על תכנון גנני שישתלב בתכנון הכולל (מהתחלה), כולל מערכת השקיה עם אפשרות לביסוס על ניצול המים האפורים (מקלחות, כביסה וכיורים למעט המטבח + מיכל אגירה למי הגשמים ממרזבים). > נכון לבקש תכנון מפורט של חשמל, אלומיניום, מסגרות ונגרות, כולל ארון המטבח, בכפוף לתכנון עבור נגר פרטי, ארונות אמבטיה, קיר וכיו"ב. > עקרונית - כל דבר שתתכננו מראש, יצא מתאים ומה שלא יתוכנן ויאלתרו הקבלנים, אתם תישאו בתוצאות לאורך זמן. > לדרוש מפרט טכני. > לדרוש כתבי כמויות ממוחשבים המבוססים על המפרטים הטכניים לכל מקצוע כדי שתוכלו להוציא בקשה לקבלת הצעות מחיר מהקבלנים השונים, המבוססות על אותו מפרט טכני. > לכל מקצוע, מפרט טכני וכמויות משלו: שלד ; אינסטלציה ; חשמל ; אלומיניום ; נגרות ; מסגרות ; עבודות גמר כולל טיח, צבע, ריצוף וחיפוי ; מערכות כגון דודי שמש, מיזוג אוויר ואחרות. בכל מקרה, מומלץ מאוד לקחת מלווה בניה מקצועי / מפקח שילווה אתכם כבר מתחילת התכנון. עלותו תובטח בחסכונות שהוא ייצור, כבר בשלב התכנון, המפרטים והכמויות, המשך בבחירת הקבלנים ולאורך כל הבניה.

fireman

New member
תכנון מוקדם הוא צעד נכון

אך צריך לקחת בחשבון שמבחינת עבודתה של האדריכלית, ברגע שאתם מקבלים היתר בניה, אין לכם שום זכות להתלות את שכרה או חלק ממנו או לחייב אותה לייעץ בכל נושא ועניין בעוד 8 או 10 שנים כאשר תחליטו לבנות את החלק השני של הבית, אני לא הייתי מוכן לעבוד ככה ואני בטוח שגם לא אתם. התכנון נגמר ברגע שהתכנון מסתיים והתוכניות הוגשו והיתרי הבניה התקבלו. איך תחליטו לבצע את הבניה בפועל זה כבר עניין שלכם. לכשתגיע העת תוכלו ליצור קשר עם האדריכלית\אדריכל אחר אם תמצאו בכך צורך (סביר להניח שלא) ולבנות חוזה עבודה חדש למרות שכפי שכבר כתבתי, ברגע שבוצע התכנון במלואו, אין לכם עוד צורך בשירותיה של האדריכלית. הנקודה הבעייתית בבניה בשלבים היא הצורך בפיקוח עליון של מהנדס שצריך לאשר את היציקות, כשתבנו את הקומה השניה, תהיו חייבים להעסיק אחד כזה. בהצלחה.

למעלה