חדשה פה

עינת112

New member
חדשה פה

היי נעים מאוד אני עינת (שמי האמתי אני מרגישה כבר כמו בבית ) אני אמא של אור בן ה 3.5 המוגדר עם PDD NOS ׁ . אתמול הסייעת שלי רשמה לכם ( קשת 13 ) את מה שקרה לי במרכז להתפתחות הילד אני עדיין בשוק , יושבת מולי עובדת סוציאלית ואומרת לי שאני מעדיפה לקירוא לילד שלי PDD מאשר מה שהם אומרים היא טוענת שאני צריכה הדרכת הורים ואז הילד יהיה בסדר , תאמינו לי שאני לא יודעת מאייפה היא הגיעה ואייך היא מעיזה להגיד לי את הדברים הנ"ל . אני לא ישנה בלילות בשנה האחרונה אני רק חושבת אייך לקדם אותו , אז יש לפעמיים התקדמות אבל באה הגרייה , החולמניות שלו , היא טוענת שהילד מאוד מבלבל והם עדיין לא רוצים להחליט מה יש לו אז שאלתי מתי ?????????? יש לי סייעת מקסימה עם הילד והיא מהשבוע הראשון קלטה והדריכה אותי אייך לעבוד עם אור אייך לקדם אותו בהזדמנות זאת אני רוצה להגיד לה תודה על זה שהכרנו ,על העזרה ,על הטיפול הטוב והמסור שאת נותנת לאור בשבילי זה הכל , ועל ההתקדמות שבגללך הוא עשה המון תודה לך . אהה ! היא גם אמרה לי שאם אני הולכת לביטוח לאומי הילד לא יטופל אצלהם , אבל בנתיים עד שנה הבאה איין לי גן תקשורתי מה אני עושה ? כמו כן אנא דעתכם בעיירה אמרו לי שהוא יכול להיות ילך לגן שפתי בגלל שלפעמיים יש תפקודים מאוד נמוכים בגני תקשורת מה דעתכם ? שיה יה לכם לילה נפלא ואני מאוד שמחה שהגעתי הבייתה כי חוץ מהסייעת שלי איין לי הרבה עם מי לדבר , בעלי טוען שאני רק רואה שחור והילד בסדר .

doroniz

New member
שלום עינת

ברוכה הבאה למחוזותינו...... אני ממליץ לך לפנות למרכז למשפחה שמפעיל סניפים בכל הארץ. לפי הכרטיס שלך בתפוז את תושבת ת"א ולכן הסניף שלך הוא הסניף המרכזי ברמת גן. ילדים בגיל שלך ניתן לאבחן ולתכנן תכנית טיפולית לקידומם. התכנית הזו צריכה לכלול גם סיוע משפחתי לך ולבעלך. מה הפירוש "מה שהם אומרים"? מה הם אומרים? מה ההגדרה ומה התכנית הטיפולית שלהם לבן שלך. אני מסכים שאת ובעלך צריכים לקבל הדרכה, אבל זה לא מספיק. גם הבן שלכם צריך לקבל הדרכה וסיוע. המטרה היא לא לגרום לכך שאור "יהיה בסדר", אלא לסייע לו להתקדם ולדעת להתמודד עם הקשיים שלו. לאיום של המכון (אם את הולכת לביטוח לאומי הילד לא יטופל אצלנו) יש ריח לא טוב והוא אפילו על גבול הפלילי. זכותך לפנות לכל גורם לקבלת סיוע, כולל למוסדות המדינה ובכלל זה למוסד הביטוח לאומי. לגבי שיבוץ למסגרות חינוך מיוחד: עליכם לעבור וועדת השמה שתקבע את זכאותו של אור וסוג המסגרת אליה ישובץ. מרבית הילדים המאובחנים על הרצף האוטיסטי משובצים לגנים תקשורתיים שהם יעודיים לילדים עם אוטיזם. בהצלחה, דורון.

קשת13

New member
היי

שמחה לראות שהצטרפת, בטוחה שתקבלי כאן המון עזרה ותשובות לשאלות. תודה על כל הפרגון, ולעמליה- בשרשור הקודם מוזכר כי הם כרגע סיימו אבחון אצל זימן שהגדיר את אור כפ.ד.ד נוס. נשיקות לאור קשת

yonitbrk

New member
ברוכה הבאה

צירפתי אתמול לקשת קישור לאתר של משרד הבריאות, ובו הם מגדירים, את נוהלי העבודה של מכוני התפתחות הילד, מצרפת שוב, קישור-

yonitbrk

New member
ותגובתי

לכשתכנסי לקישורים, תראי, שבמידה ויש בידיך איבחון , הניתן על ידי אחד הגורמים, הרשומים שם, ואשר הוגדרו על ידי משרד הבריאות ככאלו, הרשאים לאבחן, תוכלי לראות, שהם חייבים לתת לך את הטיפול המגיע לילד על פי החוק, כולל הדרכת הורים, ויש דבר כזה בהתפתחות הילד. לגבי ביטוח לאומי, אין קשר בין השניים. מה לביטוח לאומי, ולנתינת שירות המגיע על פי חוק? לדעתי, עליך להדפיס את החוזרים המתאימים מתוך הקישורים, ולגשת איתם בדחיפות, הן למנהל המכון, והן לרופא המחוזי שלכם, אשר אחראי על המכון עצמו. יש כאן בפירוש הפרת חוק. לא לוותר.

koykoy

New member
המסר שאני בזמנו קיבלתי

מהתפתחות הילד שמעל גיל 3 הם לא מטפלים בילדים על הספקטרום, אם אני לא טועה בגלל הוראת משרד הבריאות.

koykoy

New member
אני בתור

עובדת סוציאלית בעצמי הייתי נמנעת מלתת לך חוות דעת מקצועית על הלקות כן הייתי מתייחסת לנושאים הבירוקרטיים אבל מי שצריך לתת את ההגדרות המקצועיות אלו הפסיכולוגים או הנאורולוג בתחנה. בכל מקרה כדי שבאמת לא תישארו באוויר כדאי לפנות למאבחן נוסף פה בפורום יש הרבה המלצות לדיצה צחור. ד"ר זימן וכו'. גן תקשורתי הוא באמת המקום המתאים לילדים בספקטרום מבחינת המענים שהגן נותן שהם מקיפים יותר מכל מסגרת אחרת אבל יש הורים שמעדיפים שהילד יישובץ בגן שפתי שבו הילדים אולי יותר תקשורתיים אבל לפעמים בעלי יכולות נמוכות. אבל זו אמירה כוללנית כי אצלינו בגן רוב הילדים בסה"כ בתפקוד גבוהה יחסית. אז שיהיה המון בהצלחה.

עינת112

New member
היי

ההינו אצל זימן והוא קבע PDD NOS פשוט העובדת ס כועסת למה הלכנו אליו

koykoy

New member
שתלך לחפש

נו באמת, עם כל הכבוד, היא לא הגורם המאבחן תפקידה לסיע לכוון ולתווך בין ההורים לגורמים המטפלים ועם יש לה הכשרה נוספת אז לתת הדרכה הורית וזהו.

snooopi

New member
גן תקשורת מול גן שפתי

לגן תקשורת יש מספר ייתרונות מול גן שפתי, הראשון והחשוב הוא שהטיפול בו ממוקד בבעיות תקשורת. בנוסף גני שפה בחלק מהמקרים פועלים עד מחצית היום בעוד גני תקשורת הם עד 4 או 5. גם לגבי חופשים, בגני תקשורת הפעילות היא גם בחול המועד ובחופש הגדול (למעט שבועיים באוגוסט) בעוד שבגני שפה החופשים חופפים כמעט לחלוטין לחופשים בגנים הרגילים. בהצלחה עמנואל

עינת, גם אני מראשל"צ

אם את רוצה לדבר ולשאול , אשמח לעזור. שלחי אלי מסר עם מספר טלפון דניאלה

כי חשבתי להמליץ לך על מאבחנ/ת שתוכלי ללכת

באופן פרטי ולקבל אבחנה. אבל אני לא מראשל"צ. אולי תנסי לברר בפורום לגבי מאבחנים פרטיים בראשל"צ (אם יש לך אפשרות מימון לכזה)?

למעלה