חדשה פה

cyber2200

New member
זה פשוט לא נכון!!!

בתור מישהו שגר בהמון מקומות בעיקר קיבוצים ומושבים (ובסיסים) גם בצפון (שנת שירות) וגם בדרום (המקור), בקיצור זה כמעט אותו דבר. רוב המושבים והקיבוצים תקועים מבחינה תחבורתית. ועדיין, מהניסיון שלי הצפון במצב יותר טוב מבחינה הזאת. איזה כיף זה לטחון מים...

מה שנאמר מעלי נכון מאוד

בתור מי שגרה (זמנית אני מקווה) במושב שאמנם נמצא יחסית במרכז אבל הוא עדיין מושב, אני תקועה אך ורק מהסיבה הזאת שאין שום תחבורה ושום נעליים - מושב הוא מושב הוא מושב, קווי התחבורה הציבורית פוסחים על המושבים, ולחלקם יש קו אוטובוס שעובר סמוך לכניסה למושב, שזה עדיין לא עזור הרבה כי הכניסה למושב נמצאת ברוב המקרים לא במרחק הליכה למרבית התושבים אם לא כולם. אני יודעת את זה על מושבים רבים בשפלה וגם על כמה מושבים דרומיים. וגם אם יש אוטובוס פנימי פעם ביום, עדיין פעם ביום זה רחוק מאוד מלהיות אידיאלי.

אבל גם זה נדיר מאוד

במרבית המושבים לא קיים דבר כזה תחבורה ציבורית - לא פעם אחת ולא חצי פעם, וברוב אלו שזה כן קיים אצלם - כאמור מדובר בקו שעובר בכניסה למושב, שזה כמו עבור מי שגר ליד רכבת מרכז, קו האוטובוס עובר בבני ברק - פחות או יותר.

תגידו, מה נסגר אתכם ../images/Emo35.gif ../images/Emo2.gif

אני יושבת מול השרשור הזה ועדיין לא מבינה על מה אתם מתווכחים? כלומר, אני מבינה שאיכשהו יש כאן איזו מחלוקת על האם לישוב פלוני נידח X מגיע אוטובוס וחצי ליום בניגוד לישוב אלמוני Y שאליו מגיע רק 3/4 אוטובוס ביום, את החלק הזה הספקתי לעבד, אבל מה

בכיף אני אסביר לך מה נסגר איתי

תעמיסי את החבר, כנסו לאוטו, סעו חצי שעה למושב הנידח שלי, ונדבר על זה בגינה בינות החתולים וערימות החציר.

NightElf

New member
אשדוד דווקא נמצאת במרכז

מבחינת גיאוגרפית, ובדרום מבחינה דמוגרפית, וזאת כדי ליצור איזון דמוגרפי ביחס שבין מספר התושבים בדרום הארץ למרכז הארץ.

דווקא לפי התיאור אתם די מסכימים

אם המרכז הוא מגדרה עד חדרה, אז יבנה היא אכן הגבול - יבנה וגדרה נמצאות באותו קו אורך פחות או יותר מבחינת קווי האורך של צפון דרום (יבנה יותר מערבית). אשדוד היא במרחק של 10 דקות נסיעה מיבנה. אשקלון זה כבר דרום - ההתחלה של הדרום, כמו שאמרת, אבל לי צרם שפותחת השרשור הגדירה את רחובות כאיזור דרום הארץ - שכמו שאמרת רחובות זה ממש, אבל ממש לא דרום. רחובות יותק קרובה לת"א מאשר לאשקלון... טוב, את בטח מבינה אותי, שתינו גדולנו בחורים בפריפריה (אצלי זה יחסי אמנם אבל עדיין)... פשוט אם יש משהו שמביא לי קריזה, זה שאנשים מתווכחים איתי וטוענים שגדלתי בדרום (וזה קורה המון), כשבפועל רוב השכנים שלי עובדים בת"א - היות שאנחנו חצי שעה מת"א ולא תקועים בדרום.

ברוכה הבאה ../images/Emo13.gif

לשאלתך, כפי שעניתי בהודעות שמעליי, כדאי לקרוא את המדריך למציאת דירה במאמרי הפורום.

למעלה