חדשה פה עם שאלות

yaelina

New member
חדשה פה עם שאלות

הי בנות
אני מצטרפת חדשה אם כי לא אובחנתי עדיין שיש לי אנדומטריוזיס.
לפני כשלוש שנים הייתי בטיפולי פוריות, למעשה רק טיפול אחר- IVF ממנו יש לי תאומים בני כמעט שנתייםכשהייתי במעקב הציעו לי לעשות לפרוסקופיה כדי לבדוק האם יש לי אנדו אך מכיוון שהייתי "לחוצה" על הריון ביקשתי לעבור ישר להפריה.
הזמן עבר והתחלתי להרהר מדוע אני סובלת מתסמינים מסוימים בכל חודש.. עם קצת קריאה באינטרנט וחיבור לאי פריון הלא מוסבר אני מאד חוששת שזה מה שיש לי
(קצת על התסמינים: כאבי גב ואגן מייד לאחר הביוץ ועד להופעת המחזור, הפרעות עיכול בעת המחזור וכמובן- אי פריון)
אני מעוניינת עכשיו בהריון נוסף וכנראה שתקוותי להריון טבעי אופטימית מידי.
רציתי לשאול אתכן- למישהי שמעוניינת בהריון- מה ממליצים במקרה של אנדו? האם ישר עוברים לטיפולים? האם בלפרוסקופיה ניתן לשפר את מצב האנדון ולעזור בקליטת הריון טבעי?
מה התהליך אותו עלי לעבור כדי לעבור את הניתוח?
אשמח לתובנות
תודה

זואילי

New member
ברוכה הבאה

השאלה הראשונה היא - מה מצב איכות החיים שלך, והאם התסמינים שהזכרת מאוד מפריעים לך.
אם כן, אז כדאי ללכת לייעוץ במרפאת אנדו, לשמוע מה ימליץ הרופא ואז לשקול.
מניחה שאם הרית בIVF ראשון ואת מעוניינת בהריון נוסף (משאת נפשו של כל רופא אנדו) - אז אולי גם יוצע לך שוב - לנסות להרות בטיפולים (לקחת איזה דד ליין של מס' נסיונות).
ואולי גם יציעו לך לנסות טבעי... (אלא אם ניסית לאחרונה, לפחות 3 חודשים ללא הצלחה).
ואולי יציעו לך באמת ניתוח ולאחריו, ע"פ המצב האמיתי בבטן - יציעו לך באיזו דרך להשיג את ההריון.

בסיבוב הקודם - מה היתה הדרך? האם קיבלת המלצה להתחיל ישר מIVF או שניסיתם טבעי או הזרעות או גם וגם?

בכל אופן, ייעוץ עם רופא אנדו זה לדעתי השלב הראשון.

אני נותחתי לפני שחשבתי על הריון. ואחרי הניתוח ניצלתי חלון הזדמנות ובגלל מצבי ישר הופניתי לIVF. אז זה מאוד אינדיבידואלי.
בין טיפולים הייתי על דיכויים. (לא עשיתי טיפולים ברצף).

ניתוח יכול לשפר מצב, כי הוא "מנקה" את הבטן (אם כי - ניתוח איננו תרופה.)
ויש כבר מאמרים שנכתבו על יעילות הניתוח טרם טיפולים. (חפשי את המאמרים, הם כאן בפורום, או בגוגל).

אני מכירה נשים עם אנדו שנותחו ואז הרו בכל דרך שהיא. (כמובן, כל מקרה לגופו).
מכירה גם כאלה שאחרי סבב ראשון של IVF מוצלח, הרו ספונטנית עם ילד שני.

כדי להגיע לניתוח, שוב - מתחילים בייעוץ במרפאת אנדו, ומשם ממשיכים.

בהצלחה!

יוסטיק27

New member
אני אישית....

היי
אני אישיתי עם אנדומטריומה גדולה יחסית בשחלה, ומוקד ברקטום קטן שמשם הכל התחיל, מנסה להרות באופן טבעי כמעט 3 חודשים בנתיים, מקווה שאצלייח!!! מפחדת נורא מניתוח ראשון לפני הריון ראשון...אינני יודעת לענות לך רק להביא לך דוגמא מעצמי
אני אישיתי רק במעקב בנתיים אצל הרופא שנתן לנו כחצי שנה לנסות טבעי בנתיים....ויש לי אנדו' כפי שציינתי....
אני נעזרת ג בתזונה מותאמת לאנד'....מה שמקל על כאבים בהחלט :)
שיהיה המון בהצלחה!!!!

פז08

New member
הי.... ברוכה הבאה

אני חושבת שהצעד הראשון, צריך להיות בדיקה על ידי רופא מומחה לאנדומטריוזיס. יש את ד"ר שינמן, ד"ר סוריאנו, ד"ר קאופמן, ד"ר חמני, ד"ר זולטי... תלוי לאיזה מרכז את רוצה להגיע, היכן את גרה, איזה קופה את....
אם תכתבי יותר פרטים, אשמח להמליץ....
משם הייתי מתקדמת. כי אם יסתמן שאין אנדומטריוזיס, מדובר בתהליך אחד, אך אם יש אנדו' כמובן שזה כבר סיפור אחר ואז יש שלל אפשריות לשקול...
אם אני מבינה נכון - האם אצלך אי הפריון הוא על רקע לא מוסבר? כי אם זה המצב, בהחלט ייתכן שמדובר באנדומטריוזיס ואז טיפול בהחלט יכול לשפר את סיכוייך להרות....
אני הייתי נגשת בהקדם להתייעצות עם מומחה ומתקדמת משם צעד אחר צעד......
מה שלא יהיה, זה שיש לך תאומים מטיפול אחד, זה כבר מאוד מאוד מעודד, ואני מקווה בשבילך לידיים מלאות בהקדם

yaelina

New member
תודה

אני בהחלט הולכת לבדוק.
אני לא גרה בארץ וזה קצת יותר קשה לי למצוא את המומחים אבל בסוף אמצא אותם!
ממש נראה לי שזה מה שיש לי כי אחרת אין לי שום הסבר לכל הכאבים ולאי פריון (כן; לא מוסבר)
בהריון ובתקופת ההנקה- לא היו כאבים כלל!
אבל אני שמחה שמצאתי את הפורום הזה
נקווה לטוב

yaelina

New member
אשמח להמלצה

הי פז
תודה על התשובות
אני מתכננת להגיע לארץ לבדיקות. אני מאיזור המרכז וחברה בכללית
תוכלי להמליץ למי כדאי לגשת? האם המומחים שהזכרת גם מבצעים ניתוח לפרוסקופיה?
תודה

זואילי

New member
כולם מנתחים.

אני ממליצה על סוריאנו.
כל אחת תמליץ לך על הרופא שלה - אם יצאה מרוצה...

תעשי חיפוש על כל שם במנוע החיפוש למעלה משמאל ותראי מה כתבנו על כל רופא.

פז08

New member
אני ממליצה בחום על ד"ר שינמן רון

מומחה לאנדומטריוזיס וניתוחים בגישה אנדוסקופית.
מקבל לקוחות של הכללית במרכז בריאות האישה בכפר סבא ולקוחות כל הקופות בבית חולים מאיר.....
בהצלחה!!

למעלה