גאסטרוסקופיה- ממש לא סוף העולם
זו בדיקה פשוטה יחסית, וככל שתגיעי אליה יותר רגועה, ככה ייטב. בעיקרון מחדירים מצלמה דרך הפה אל דרכי העיכול, שיושבת על צינורית בעובי זרת נשית ודקה (בחיי שלא יותר עבה). בהרבה מקומות ישנה אפשרות להרדמה קלה (ברמה של כדור שינה חזק) שניתנת דרך הוריד. את מסוממת, והם עושים את העבודה בזריזות (בערך 5 דקות), ומיד מעירים אותך, ואת מחכה להתאוששות של בערך חצי שעה. ברוב המקומות ניתן לבקש לא להיות מורדמים. אני למשל העדפתי שלא יסממו אותי, ונתתי להם לעשות את זה בלי. הייתה הרופאה שהחדירה את הצינורית, ואסיסטנטית מקסימה שהשכיבה אותי על הצד, והזכירה לי כל הזמן לנשום (כי למרות האינסטינקט של כאילו חנק, אין כל הפרעה לדרכי הנשימה!). אמנם הרגשתי את הצינור נכנס, ובסוף התהליך כבר רציתי שזה יגמר, אבל זה בכלל לא נורא. כשמוציאים את הצינור יש לפעמים הרגשה שמתחשק להקיא, אבל זה בד"כ רק בראש. לעומת האחרים שנכנסו לפני, ושצפצפתי עליהם בחדר ההתאוששות כי הם נראו נורא מצחיקים, אותי מיד שחררו הביתה... אבל כפי שאמרתי, רוב רובם של האנשים עוברים את זה בהרדמונת הזו, כי ככה זה מקובל (ואני סתם לא רציתי מחט בוריד). אח"כ נדמה לי שאסור לאכול או לשתות חם במשך שעה או משהו, אבל אל תתפסי אותי במילה. הרבה פעמים, ישנה בסוף הצינורית גם צבת קטנטנה, שבעזרתה הם לוקחים דגימות. זה לא רק שלא כואב, אלא אפילו לא מורגש! (זוכרת, הייתי ערה...). הביופסיות האלה חשובות לבדיקות שונות של חלקי העיכול הפנמיים. שיהיה בהצלחה, ורק בבריאות.