חדשה עם שאלה

bמיקה

New member
חדשה עם שאלה

שלום לכולם, חייבת להתייעץ איתכם. אני ילדה של בית, תמיד הייתי זו שמגיעה לכל אירוע משפחתי ולכל חג אפשרי וכל הזמן אומרים לי שעוד לא חתכו לי ולאמא שלי את חבל הטבור. הסיפור הוא כזה, לפני עשרה חודשים הכרתי מישהו ומאז אנחנו ביחד, שבתות ביחד, חגים וכו' ולאמא שלי מאוד קשה עם זה, עם העובדה שפתאום אני לא בבית כל הזמן. השיא היה בסופ"ש האחרון שלא הגעתי ליום הולדת של קרובת משפחה כי רציתי להיות עם החבר ומיום שישי בבוקר דאגו לומר לי כמה הם מאוכזבים ממני ומזה שאני לא באה. איך אני מסבירה למשפחה שלי שעכשיו החיים שלי נראים אחרת ויש לי עוד אנשים שאני רוצה להיות איתם? תודה לכל מי שיענה

אל דן

New member
איך אני מסבירה למשפחה שלי.........

מאחר ואת מתארת סיטואציה בה אין למשפחה שלך שום אינטרס ש"תחתכי את חבל הבור לעולמים", את נמצאת במצב שאם את לא תעשי זאת, אז אף אחד לא יעשה זאת עבורך, ככל הניראה. ולפיכך, עם כל הכאב ותחושת חוסר ביציבות שתהא מנת חלקך בשלב הראשון של התהליך, יש להתכונן לעוד שניים שלושה אירועים משפחתיים, בהם לא תטלי חלק, כדי שיבינו שגם לך יש חיים משלך, ורק אז יהיו נכונים להבין שיש אירועים שאת מגיעה כי את יכולה ורוצה ורואה את חשיבות המשפחתיות, ויש אירועים שייבצר ממך להגיע עקב מחויבויות שלך לעצמך- חבר/בעלבעתיד /ילדים בעתיד.....וכן הלאה וכן והלאה......... בהצלחה

pf26

New member
זה גם (לא רק) עניין של סדר עדיפויות

אם תמיד הגעת לכל אירוע ופתאום את לא מופיעה, אני מניחה שבני המשפחה גם מופתעים וגם מאוכזבים. האם חשבת על האפשרות להגיע עם החבר? חוץ מזה כדאי לשבת עם ההורים לשיחה (או עם מי שאמר שהוא מאוכזב) ולהסביר שאת ילדה גדולה ויצאת לחיים עצמאים ולכן לא תוכלי להגיע לכל אירוע, כי יש לך התחיבויות קודמות. אפשר להגיע להסכם לפיו את שבת אחת אצל ההורים ושבת אחת אצל החבר, ביומולדת של מישהו קרוב במיוחד את מגיעה וכו'. כאמא לבת בוגרת (שנמצאת הרבה אצל החבר) אני יכולה להגיד שהתהליך הזה לא פשוט והוא דורש הבנה והתפשרות משני הצדדים ובעיקר לשוחח על כך, גם אם זה קשה.

bמיקה

New member
עונה

קודם כל ההורים שלי מכירים את החבר שלי טוב מאוד ומאוד אוהבים אותו,ובנוגע למה שאמרת על השבתות ככה אנחנו עושים את זה, שבת אצלחי שבת אצלו כי הבית שלי מאוד חשוב לי ואין מצב ששתי שבתות רצוף אני לא אהיה בבית, ניסיתי לדבר עם ההורים שלי על הנושא והרגשתי שאני מדברת עם קיר ומאוד נעלבתי,אבל את צודקת אני חייבת להסביר להם אחת ולתמיד את העמדה שלי ושחייבים להתרגל לזה. תודה רבה

גלבועא

New member
את לא צריכה להסביר

תביאי את החבר אתך וכולם יתחילו לחייך פתאום. באחריות.

למעלה