יש הבדל גדול
בין הטרדה מינית לבין הנושא המדובר, ולכן אני רואה את תגובתך כחסרת משמעות לנושא.. אני מסכימה עם מה שאת אומרת שבנאדם שעושה מעשה שכזה הוא לא ראוי לתפקידו. אבל אני חושבת שהוא צריך דבר ראשון להגיע לתוצאה הזאת מעצמו. ולכן שהיא תדבר איתו ותסביר לו, ושתאמר לו שאם הוא לא ייעשה משהו בנידון וייתעלם מזה, היא תרגיש מן המחוייבות להעביר זאת הלאה [לא כאיום או משהו כזה]. עוד משהו שרציתי לציין זה שיחה שהייתה לי היום עם אחת מהחברות שלי, בדיוק על הנושא של הנשיא.. בקצרה- אני טענתי שזה לא בסדר שמדברים על זה בעיתונות ובטלוויזיה כאשר עדיין לא ידוע אם הוא יצא אשם או לא. לפי דעתי צריכים לחקור, לשפוט- וכשאומרים אם הוא אשם או לא, רק אז לפרסם. אחרת אם הוא יוצא זכאי, עדיין ה'כתם' הזה נשאר ויישאר לו לכל החיים. ואני מקשרת את זה לעניין בכך ש- נכון, פה אנחנו יודעים שהוא אכן נישק אותה, ושהוא אכן 'אשם' [קשה לי לומר אשם משום שאני לא חושבת שיש מקום להשוות זאת לפשע או להטרדה מינית..]. אבל תחשבי מה יהיה עם עוד אנשים יידעו על כך, זה ייצא החוצה וכולם ידברו ויירכלו- וכן, הוא כן עשה את זה. אבל הכתם הזה לעולם לא ירד ממנו. ובנוסף, אני מאמינה שצריך לתת לבנאדם לתקן את הטעויות שלו. שתלך ותדבר איתו, ושהוא יודה בטעות וייתקן אותה. אז לא, לא הכל יהיה טוב ויפה אם הוא יודה בטעות ויאמר שהוא לא יחזור על כך- על כל טעות באה גם התוצאה, ותוצאה פה היא שהוא צריך לעזוב את ההדרכה- ובזאת הוא עושה איזשהוא תיקון על הטעות שלו, וגם יש לו את ההזדמנות להשתקם משם, ולעלות למעלה.. ברגע שאנשים אחרים יידעו על כך [ומספיק שרק הקומונרית תדע כדי שכל השאר יידעו], לא רק שהוא ייסבול ושהכתם הזה יישאר עליו לעולם, גם לא תהיה לו ההזדמנות לתקן את מה שהוא עשה.. ואת האמת?- זה ממש חבל. ברגע שיידעו מזה, הוא יירצה לקבור את הראש באדמה ולא להוציא אותו [תכל'ס, בצדק.. אבל עדיין לא נעים במיוחד.] אם זה מהחניכים שדי יהיו בהלם, החברים,המדריכים, ההורים.. כולם. קשה לי קצת לבטא מה אני באה להגיד. אני פשוט חושבת שדבר ראשון היא צריכה לדבר איתו, ולסגור את בניהם ולומר לו שאם הוא לא יעשה משהו בנידון היא תעשה.. לא כאיום או כנקמה, אלא כי היא רואה את זה כדבר הנכון לעשות, ושלעניות דעתה מדריך שעושה מעשה כזה לא יכול ואפילו אסור שהוא יישאר בתפקידו. אני מקווה שהבהרתי את עמדתי. לילה טוב