חדשה עם שאלה

bluefish

New member
חדשה עם שאלה

הבן שלי בן שנה וחצי עוד מעט ובזמן האחרון כל הזמן רוצה לנקות את השירותים. מתי שיש לו הזדמנות שאנחנו לא שמים לב או עשוקים אם משהו אחר הוא רץ לשירומים, לוקח את המברשת ומשפריץ מים החוצה. הסברתי לו שאסור ושהמים האלה מלוכלכים. הוא מבין ומדבר טוב מאד. והוא עצמו אומר לי לא לא לא אסור על השירותים אבל בכל זאת ממשיך. הרחקתי את המברשת והוא זורק פנימה מגבות ומוציא אותם לטפטף מים על הריצפה. אני שמה חפץ כבד עם מכסה האסלה שלא יפתח והוא מצליח להזיז את החפץ או שדוחף דברים דרך הרווח שבין האסלה למכסה. אין לי בעיה שישליך דברים לאמבטיה רק שהשירותים כמובן מלוכלכים. (דלת המקלחת אצלינו לא נסגרת עד הסוף כך שאי אפשר לסגור בפניו את החדר.) יש רעיונות לעזור לי?

כנראה שהדלת התנפחה קצת בגלל

הלוחת. שופין יפתור את הבעיה. לאחר מכן נעלי את הדלת במפתח.. הבן שלי נהג להשתמש במברשת האסלה על מנת לצחצח את קירות הבית.... אפשרות נוספת: יש בחנויות (שילב, טוייס אר אס) מנעולים לאסלה.

maya100

New member
מוכרת לי מאיפהשהוא...../images/Emo8.gif

כנראה, שלילדים יש תחביבים דומים, כי עד היום (שנתיים וחצי), אם כי לעיתים רחוקות, אביגיל מנצלת "פתח" של חוסר תשומת לב להיכנס לשירותים ולנקות את האסלה....היא ממש אוהבת את זה...מה כל כך מעניין שם?
אני פשוט הסברתי שוב ושוב ושוב וגם סגרתי את הדלת (Tבל אין לנו אפשרקות לנעול והיום היא כבר פותחת את הידית בקלות לבדה) ולאט לאט זה פחת ופחת. בינתיים היא מצאה לה משחקים אסורים אחרים ויותר מעניינים... בגדול, בנך הגיע לגיל שבו (אם לא קודם) צריך להתחיל לארגן את הבית כך, שדברים שאתם חוששים עליהם, שבירים, חשובים, נקרעים, מלוכלכים, מסוכנים וכו' לא יהיו בהישג יד. זה לא פשוט, אבל מאידך, זה גיל שהם רוצים לנסות הכל, לגעת בהכל וחבל להיות עסוקים כל הזמן בלומר "לא", "אסור" וכו'. על מה שאי אפשר להזיז וחשוב לך הייתי מסבירה שוב ושוב שזה אסור או שאת מבקשת לא לעשות את זה וגם למה. אם יהיו לו מספיק דברים "מותרים" אני מאמינה שהוא ילמד לכבד את המקומות ש"אסורים". (כמובן שיש גם סוגרי אסלה וסוגרי מקרר שזה השלב הבא...) בהצלחה!

לאה_מ

New member
אני מסכימה עם מאיה

ולמען האמת (רציתי להציע קודם אבל התביישתי
), אני חושבת שאם לא תאסרי עליו לשחק באסלה, המשחק הזה ימצה את עצמו מהר מאד. ובינתיים אפשר שהמבוגרים שחיים בבית ידאגו לנקות היטב את האסלה לאחר כל שימוש, כך שבסופו של דבר היא לא תהיה מלוכלכת, והמים שם הם מים בדיוק מאותו סוג שיש בכל ברז אחר בבית.

bluefish

New member
ואני חשבתי שזו המצאה יחודית שלו

תודה על התשובות הם ממש טובות ומעניין שעוד ילדים מתעניינים באותו דבר. גם אני מעדיפה להרחיק ולהשכיח מאשר לומר לא ואסור כל הזמן. רוב הבית שלנו כבר למעלה ולמעטה נשארים הפתעות שלא איכפת לי שישחק איתם אך מידי פעם הוא מפתיע אותי.

נעה גל

New member
ההמצאה היחודית הבאה שלו תהיה

(ואני יכולה לחתום על זה כמעט בוודאות) - זריקה של גלילי נייר טואלט שלמים לתוך השירותים... משום מה, המתוקים שלנו מגיעים לאותן המצאות עם אותם חומרי גלם

irisgh

New member
וסתם ברחבי הבית

ואצלי, זריקה של חפצים חשובים לתוך השירותים, כגון מפתחות. זה נגמר לאחר שפעם אחת זרק לשם את המוצץ שלו, ואני הסברתי שהמוצץ עכשיו מלוכלך ולא ניתן יותר להשתמש בו. הנוהג הנפסד הלך לעולמו.. אבל צצו חדשים
.

למעלה