חדשה עם שאלה...

עכשיו חשבתי שמול מה שאמרתי קודם,

עלול מישהו להביא דוגמה של ילד עם בעיה בריאותית. אני כמובן מתייחסת לילדים בריאים. דבר שני, אפשר לטעון שאילו הבת שלי היתה שוקלת 1.135 ק"ג, הייתי מדברת אחרת. ילדתי אמנם לא שקלה קילו, אבל גם לא נולדה במשקל תקין: היא היתה 1.900 ק"ג, ועד היום היא נמצאת נמוך-נמוך מתחת לעקומות (עוד מעט בת 5 ושוקלת 12.5 ק"ג- יש בני שנה ששוקלים כך!). אבל- היא בריאה לגמרי, חכמה מאוד, חזקה, גמישה ומפותחת היטב, הן מבחינת מוטוריקה גסה והן עדינה. פיצית שלי, זערורית, אפרוחית.

שכחתי לספר שעשינו לה את כל

הבדיקות: צילום גולגולת, צילום כף יד, צליאק, כרומוזומים, הורמון גדילה. וכשגמרנו את הבדיקות, אפשר היה להמשיך לגדל אותה בנחת, למרות הלחצים של טיפת חלב ושל הדיאטנית. היום יש לה תאבון של סוס, ממש תענוג לראות אותה אוכלת- הפנטזיה הרטובה של כל אמא פולניה, ההמוגלובין גבוה, והשער והציפורניים גדלים בקצב מסחרר (מעיד על אספקת חלבון טובה- השער עבר בכ-5 ס"מ את הטוסיק ומלטף את הירך).

נעה גל

New member
אוי הבדיקות האלה...

גם אנחנו עברנו אותם בלחץ הסבים והסבתות (דווקא אחות טיפת חלב אמרה לנו שהיא בסדר ולא צריך לדאוג). אני די כעסתי על כך שנאלצנו לעשות את הבדיקות בגלל דאגות של אחרים, אבל היה לי ברור שאם אני לא מגיע עם הוכחות חותכות שהכל בסדר פשוט לא יניחו לה בנושא האוכל.

אני רוצה להתייחס למונח "לא אוכל לי"

"לא ישן לי" "הקיא לי" "בכה לי כל הלילה". אמנם זו רק צורת התבטאות, אבל היא מרמזת על התפיסה ש"לי" יש קשר להתנהגות של הילד. אנחנו צריכים להפנים שהילד לא אוכל עבורנו, לא ישן למעננו ולא מקיא לנו. הוא פשוט אוכל, ישן ומקיא ב-ע-צ-מ-ו. בקשר לבדיקות: מודה שגם אני הייתי זקוקה להן לשקט הנפשי שלי, כי ילדה בת 4.5, במשקל שמתאים לילדה בת שנתיים וחצי בממוצע, יכול להיות קצת מלחיץ.

כרמית מ.

New member
אופטופיק לחתולה

האם בתך נולדה פגה, או קטנה לגיל ההריון? אני שואלת כי אצלנו הסיפור מאד דומה: תאום שנולד 1.860 ק"ג, בגיל 4 שוקל 12 ק"ג, ולא אותרה בעיה בריאותית (אנחנו בסבב נוסף של בדיקות, כי הוא לא עולה טוב גם ביחס לעצמו). הוא נולד בזמן (שהרופא החליט, אבל לא פג). תודה

קצת מכל דבר: פגה (שבוע 36) וגם

קטנה, כי היא תאומה. אמנם המשקל הוא טוב יחסית לתאומים, אבל מילת המפתח היא "יחסית". כיום, בגיל "רבע לחמש" היא שוקלת 12.5 קילו, בעוד אחיה התאום נמצא על אחוזון 50 הן מבחינת גובה והן מבחינת משקל. יחסית לעקומה הפרטית (המיניאטורית) שלה, היא עולה בקצב אחיד ומשביע רצון.

למעלה