חדשה עם שאלה

חדשה עם שאלה

כבר שנתיים בטיפולי פוריות על רקע אנדומטריוזיס. לפני שנתיים בערך עברתי לפרו', ניקוי מוקדים ואנדומטריומות. לאחר 4 חודשים התחלנו IVF. ללא הריונות לבנתיים. בדרך ל IVF 6.
בטיפולים הקודמים איכות הביציות לא הייתה טובה וכך גם איכות העוברים והרופא הציע שאזריק דקא 3.75 למשך 3 חודשים לדכא את האנדו ואז לראות מה מצב הביציות והעוברים.
יש לכן ניסיון טוב עם דקא ארוך? יכול להיות שהוא באמת ינטרל את השפעת האנדו על השחלות והביציות??
יש מצב שגם יקטין אנדומטריומה בשחלה? יקטין את המוקדים??

ועוד שאלה, עד שהתחלתי עם הדקא הייתי מקפידה על תזונה. לאחר הזריקה הראשונה.... התחלתי לזלזל. יש מצב שלמרות הדקא האנדו ימשיך לשגשג???

צריכה עידוד......

תודה רבה

skylee

New member
שלום לך

בתשובה לשאלתך , יש לי נסיון עם דקא ארוך. לקחתי כמעט שנה. כבר בטיפול השני הרופא שלי נתן לי את הזריקה כדי לראות אם תהיה לה איזושהי השפעה על האנדו.
התשובה שלו לא היתה חד משמעית , היה שיפור משאיבה ראשונה , שאבו 11 ביציות שזה לדרגת האנדו' שהיתה לי היה הישג חסר תקדים והופרו 7.
אבל מעבר לזה לא היה שום שיפור בהמשך. אני לא יודעת לומר לך אם בגלל שהאנדו' שלי היה כל כך חמור , או שפשוט הזריקה לא עזרה.
קחי בחשבון שאחרי הטיפולים גילו באמת שאני מקרה די קיצוני של אנדו'. בכל מקרה אני יכולה לומר לך שהייתי עם דקא ארוך כמעט שנה כדי לא לקבל מחזור.
יכול להיות שיש בנות שזה כן הקטין להם מוקדים ספציפיים וכן עזר באופן יותר מרשים ויעל מאשר אצלי.
לגבי החלק האחרון של ההודעה שלך , אני לא שומרת על תזונה לאנדו' , אני פחות או יותר טבעונית גם ככה. לומר לך שזה עוזר , אני לא ממש יכולה , אבל שוב יש כאלו שתזונה נכונה כן עוזרת להם. כמו שאת מבינה אני לא הדוגמה הכי יעילה.

בכל מקרה בהצלחה בהמשך הדרך

תודה רבה על המענה :)

איזה קטע הייתי בטוחה שאני לא אקבל מחזור עם הדקא והיום כן קיבלתי עם כאבים וכל הנילווים.
זה הגיוני? זו כבר הזריקה השנייה, אין לדקא השפעה מהירה? זה אומר שעדיין אין דיכוי???
מבולבלת.....

אפשר לעשות פה סדר בדברים???

תודה רבה על המענה :)

איזה קטע הייתי בטוחה שאני לא אקבל מחזור עם הדקא והיום כן קיבלתי עם כאבים וכל הנילווים.
זה הגיוני? זו כבר הזריקה השנייה, אין לדקא השפעה מהירה? זה אומר שעדיין אין דיכוי???
מבולבלת.....

אפשר לעשות פה סדר בדברים???

במבי999

New member
מנסיוני...

קיבלתי מחזור למרות הדקא וסבלתי מכל הכאבים ואף יותר. לא יודעת להסביר זאת. לצערי גם לא היה שיפור באיכות הביציות ומאז ומתמיד סבלתי מאיכות ביציות מאוד מאוד ירודה.
אני יכולה לספר לך מנסיוני שמה ששיפר מאוד את איכות הביציות ומכאן גם את איכות העוברים היה טיפול טבעי- כלומר שאיבה על ביוץ טבעי ללא הורמונים בכלל. הביציות שנשאבו (כן, ביציות ברבים....) היו באיכות "נורמלית" (שעבורי זה אומר "מצויין") וגם העוברים שהתפתחו מהם היו מהטובים שהיו לי.

ממליצה להתייעץ עם הרופא גם על האופציה הזו, ועוד יתרון- אין הורמונים!!!!

בכל מקרה, שיעבור בקלות והרבה בהצלחה!

זואילי

New member
כן ולא

הדקא' עשה לי מצויין לעניין האנדו, הפחית לי כאבים ואף צימצם מוקדים. (אצלי כל דיכוי שהוא מצמצם ואף מעלים מוקדים בשחלות). אני מאוד מאוד מחבבת את זריקות הדיכויים.

אבל לטיפול - כנראה לא הועיל. אחרי אולי 2 סבבים של פרוטוקולים ארוכים, הרופא חשב שדווקא הדקא הארוך פוגם לי באיכות הביציות. אז החלפנו פרוטוקול ותרופות.

ניסוי וטעייה. זה שם המשחק.
תתני לזה צ'אנס, הרי זה כ"כ אינדיבידואלי.

אני חושבת (רק מנסיוני) שבמצב בו הבטן "לא משהו", עקב יותר מדי ווסתות/טיפולים/הורמונים - לדעתי גם דיכויים מכל סוג ולכל מיני תקופות - כבר יהיו די כמו כוסות רוח למת...טוב לא נגזים...
יהיו כמו אקמול...
אבל זו רק דעתי האישית מהיכרותי את הגוף הפרטי שלי.

liats80

New member
ברוכה הבאה

בעקרון, כמו שכתבו לך - מדובר בניסוי וטעייה. זה מתסכל, אבל לצערנו זה מה יש.
לכל אחת מתאים משהו אחר וקשה לדעת מראש מה יעבוד.
לרוב טוענים שדקא ארוך כן אמור להשיג איזשהי רגיעה מבחינת האנדו.
לא כתבת מה ניסית או מה היה בפרוטוקולים הקודמים. יכול להיות שאיכות הביציות היא תוצאה של פרוטוקול ספציפי. חשוב לנסות פרוטוקולים שונים.
במקרה שלי פרוטוקול קצר ללא דקא בכלל לא הניב תוצאות טובות ופרוטוקול עם דקא יומית היה טוב.
מכירה בנות שאצלן זה היה בדיוק ההפך.
הפעם אני מנסה דקא 3.75, אבל קיבלתי רק חלק מהכמות ואני מתחילה כבר החודש עם טיפול ולא מחכה שלושה חודשים - לא בטוח מה יצא מזה, אבל - זה נסיון.
בנוגע לתזונה - ההשפעה של תזונה בדר"כ נמדדת בטווח הארוך. באופן אישי אני מאמינה שתזונה בריאה וכזו שלא מעודדת דלקת יכולה מאוד לעזור. אבל כמו שד"ר סוריאנו אמר לי פעם - צריך למצוא את האיזון בין תזונה בריאה לנפש בריאה. יש תקופות שקל יותר לשמור בהן על תזונה טובה ויש כאלו שקשה בהן יותר ואז זה בסדר להרפות מעט.
שיהיה בהצלחה ותרגישי טוב!!

ליאת.

תודה בנות על המענה והתמיכה אתן נהדרות

אלה הפרוטוקולים שעברתי עד עכשיו:
אנדומטריוזיס קשה, FSH 11.3, מתחילה סבב 6 IVF,

סבב 1: פרוטוקול קצר- צטרוטייד+ 3 מונופור+אוביטרל+אנודמטרין- 14 ביציות- 5 הפריות- הוחזרו 2 עוברים בדרגה 2-3 .בדו"ח מעבדה צויין שהביציות מגורגרות.

סבב 2: פרוטקול עם חצי דקא ארוך + גלולות לשבוע- ואז צטרוטייד + 3 מונופור וכו'- פחות או יותר אותה תוצאה כמו בטיפול הראשון.

בשני הטיפולים הראשונים קיבלתי סטרואידים ואספירין.

סבב 3 + 4: עברתי לרופא אחר. אצלו עברתי 2 טיפולים חצי טבעיים עם מונופר וצטרוטייד באמצע הסבב. עובר דרגה 1-2 עם 20% שברים 3 תאים ביום 2. (ללא איקסי). אז הרופא היה מאוד אופטימי ואמר שמה שנשאר לעובר זה רק להיקלט... אז זהו שלא.
אבל יצאנו ממנו בידיעה שאיכות הביציות שלי בסדר גמור ויש מצב שההורמונים הורסים את איכות הביציות.

סבב 5: החלטנו לנסות את מזלנו בציבורי ניסינו פרוטוקול ארוך מיום 21 למחזור דקא קצר הסבב הניב 9 ביציות הופרו 5 באיקסי (ביציות מגורגרות) והוחזר 1 ששרד עד יום ההחזרה. התגובה להורמונים הייתה מאוד איטית לכן העלו את המינון של המונופור ל- 6 אמפולות באמצע הסבב.

לקראת סבב 6: חזרנו לרופא הראשון שהציע טיפול עם דקא ארוך ל- 3 חודשים. ולאחר שעיין בדו"חות מעבדה הוא אמר שהעוברים שלי לא טובים ולפי הסבבים הטבעיים שעשיתי כנראה שיש לי בעיה בביציות בגלל האנדומטריוזיס (לא זוכרת איך הוא קרא לבעיה הזו) ושהוא היה מתחיל לחשוב כבר על תרומת ביצית!!!!!
היינו בשוק!!! הוא אמר שהוא לא מבין איך הרופא שעשה את הסבבים הטבעיים לא אמר לנו שיש בעיה בביציות עצמן.
אז אני אחרי זריקה שנייה של דקא ארוך ולפי מה שהרופא אמר במידה ועדיין איכות הביציות והעוברים תהיה ירודה הוא יציע לעבור לתרומה.
בעלי ואני החלטנו שזה יהיה הטיפול המכריע , אם יכשל לא נמשיך יותר עם הטיפולים . בגלל זה אני בלחץ ומבולבלת.

מה הייתן מציעות לי לעשות?
תודה למי שקראה עד עכשיו.

liats80

New member
ממליצה לנסות ולשאול בפורום פוריות

יש שם בנות עם יותר נסיון בתחום.
אני בסה"כ לקראת טיפול רביעי ואת הקודמים לא עשיתי בארץ. בחו"ל לא נותנים מידע על הביציות או כל דבר אחר ולכן הידע שלי הוא די מוגבל.
לא הייתי מתרגשת מהרופא שהאשים את הרופא שקדם לו. הרי עזבתם את הרופא הראשון עבר לשני ואז חזרתם לראשון. יתכן שהוא סתם "מוציא קיטור" "להראות לכם" שלא הייתם צריכים לעבור.
אולי תלכי להתייעץ עם רופא נוסף, אפילו באופן פרטי ורק כדיי לשמוע חוות דעת? את יכולה להמשיך את הטיפול אצל הרופא שלך אם תרצי (ו"לזרוק" לו רעיונות מהרופא השני מבלי לומר שהתייעצת עם רופא אחר, אלא סתם לשאול מה הוא חושב על כך וכך) אבל אז יהיה לך מושג אם הרעיון של תרומת ביצית הוא הגיוני ורלוונטי או לא.
לא הייתי פונה לתרומת ביצית מבלי להתייעץ עם רופא נוסף.
בהצלחה!!!!!!!

ליאת.

למעלה