חדשה עם שאלה...

ומנגד

אם נגיד יש לך בן זוג שהוא לא א-מיני ואת כן

והגעתם להסדר פעם בחודש נגיד..
ואז אין מצב שאחרי כמה חודשים של מעשים מינים קטנים תגידי לעצמך שזה לא כזה נורא? ואולי זה לפעמים גם נחמד?

הרי בסופו של דבר את יכולה להשוואות את הפעם הראשונה איתו לפעם האחרונה איתו
ונראה לי שתעדיפי את הפעם האחרונה...לא? שהיא יותר מנוסה נעימה וזורמת . מהפעם הראשונה עם כל החששות

שאלת הזוגיות 'המעורבת' היא שאלה קשה

*מעורבת = מיני וא-מיני.

ברוב המוחלט של המקרים זה לא עובד.
סקס זה משהו שמאוד קשה להתפשר בו. (שוב, אני מזכירה לך, זו לא פעולה מינורית.)
את יכולה באותה מידה לשאול את אותו גבר הומו דתי מההודעות הקודמות שלי: אז תתחתן עם אישה אולי אחרי כמה פעמים שתשכב איתה, תגלה שזה דווקא יכול להיות נחמד ומהנה. זה כבר יתר זורם וכו'....

אני מבינה שהנושא חדש לך ונוגד כל מיני אמונות שרובנו גדלו עליהן ולכן קשה להכיל ולהבין אותו בפעם אחת.
אני שמחה שהדברים שכתבתי לך עשו לך סדר ועזרו לך להבין את הדברים.
אני מציעה שתתני לדברים לשקוע קצת לפני שאת שואלת שוב שאלה ואני ממליצה לך גם אולי לקרוא את הדברים שוב מחר.
כמו שאומרים: תשני על זה.

אח"כ, אני ממליצה לך כל פעם שיש לך שאלה על א-מיני ומיני, לחשוב על אותה השאלה רק במקום א-מיני ומיני, לחשוב על הטרו והומו.
אם תמצאי תשובה ברורה להטרו וההומו, התשובה היא אותה התשובה הנראה גם עבורינו.
אם עדיין זה לא יהיה ברור, את מוזמנת לשאול כאן.

בסופו של דבר, מי שנמשך לבני מינו יחפש את בני מינו ומי שנמשך לבני במין הנגדי יחפש את בני המין הנגדי ומי שלא נמשך לאף אחד מינית, אבל כן רומנטית, יחפש את מי שחש כך גם. (יענו, א-מיני יחפש א-מיני וזו תהיה הזוגיות האידאלית עבורו)
ואכן, כמו שכתבת, ההשוואה שעשית בין חוסר המשיכה שלך לאדם מסויים זהה להעדר המשיכה שלנו לכולם.

hatzilonit

Member
מנהל
מנסיון אישי בלבד

אני לא מדברת בשם כולם, חס ושלום...
אבל,
אחרי 4 שנים של מערכת יחסים מוצלחת למדי עם אדם מיני שאהבתי (בדרכי שלי),
והכל זרם והיה נעים ולא בכפיה,
החשק עדיין לא הופיע.
כל מה שנעשה היה מבחינתי בשבילו ובשביל לתחזק את מערכת היחסים.
(המקבילה הכי טובה - זה כמו לעשת מסאז' או להכין ארוחה בשביל מישהו, אפילו שלא נהנים מעצם הפעולה)
אבל,
אחרי כמה זמן של פשרה זה התחיל להתיש ולהעיק נפשית, כי הרגשתי שאני מקריבה יותר ועושה יותר, וזו תחושה לא נעימה שהולכת ומצטברת...

אבל שוב, זה מנסיון אישי שלי.

אוסיף שאני מאד sex-positive ומעניין אותי מין בכל מיני רמות שונות, אבל לא כשאני מעורבת בו אישית

וגם שהצעתי לבן-זוגי דאז אפשרות של מערכת יחסים פתוחה (רק בשבילו ורק מין), אבל הוא לא היה מעוניין...

ממש הוצאת לי את המילים מהפה!

גם הניסיון שלי (נשואים של 8 שנים) היו נראים דומה.
החשק לא הופיע בשום שלב ועם הזמן והשנים זה הפך להיות מעיק ומציק ומתיש והלך והצטבר...

וגם אני הצעתי לו לחפש את סיפוקו המיני בחוץ, אבל הוא לא היה מעוניין....

אממ... אנחנו צריכים לסדר ולערוך את כל שאלות

הנפוצות. דברתי על זה בזמנו בפורום ושאלתי מי שמתנדבר לעזור.

בנוסף חשוב להתחיל למלא את מילון המונחים. זה גם יעזור.
שוב, זה הרבה עבודה ואין לי כרגע זמן להכל.
אני חושבת שאם נחלק אותה בין מספר חברי פורום זה יעבוד טוב יותר.
גם הייתי שמחה אם יעשה את זה מישהו שמבין אנגלית ויוכל פשוט לתרגם מ-AVEN לכאן וכך גם נשמור על אחידות בהגדרות.

hatzilonit

Member
מנהל
אשמח לעזור עם סידור ועם תרגום

אבל רק באוגוסט.
יש לי שני מעברי דירה עד אז

hatzilonit

Member
מנהל
אין בעיה, אשמח אם תזכירי לי

כי הזיכרון שלי לטווח ארוך לא משהו בכלל...

כן, כן, מקווה שיעבור בשלום

p019

New member
כורדית נחמדה

אני לא יחזור על כל מה שנאמר קודם אבל אני אתן לך המלצה לעתיד.
למזלך נחנסת לפורום של אנשים שמשתדלים לסבר פנים לאנשים אם שעלות, לא חשוב כמה פוגענייות מציגים את השאלות.
יש אם יותר סבלנו ויש אם פחות - אבל כולם ענו לך תשובות טובות ומלאות.

בהחלט הראת התקדמות באבנתך את הנושא - אבל בכל שלב ושלב כתבת משהו פוגעני בלי לשים לב ביכלל.

אז לעתיד - תנסי להסתקל גם על נקודת המבט של האדם השני. אם אדם מציין שהוא א' - את לא יכולה להתחיל דיון ב"מישהו יכול להסביר לי מה זה א'? הרי כולם יודעים שא' לא קיים" ולצפות שלא תקבלי תשובה כעוסה.
למען האמת כיבלת תשובות מעוד עדינות - למרות שכל אחד בפורום הזה הרגיש לפחות צביטה בבטן מהנימה שלך.
תחזרי ותסתקלי על ההודעה הראשונית שלך - עכשיו שאת מבינה את הנושא קצת יותר.

דבר שני, כמו שכתבה ורוד מנצנצת, בחיים כמו בחיים, אין דבר כזה שאין דבר כזה.
אנחנו גדלים לתוך מערכת ערכים, עובדות, "תשובות". אנחנו משתמשי במה שאנחנו רואים מסביבנו ומה שעובר עלינו לנסות להבין את העולם שבו אנו חיים.
זה לא רק את, זה כולנו. כך המוח שלנו עובד. אבל חייבים לזכור בכל רגע ורגע שמה שראינו שמענו חווינו -זה לא כל מה שאפשר לראות לשמוע לחוות.
למרות שכל האנשים מעוד דומים כל האנשים גם מעוד שונים.
רוצה לדמיין לעצמך איך הרגישו אנשים שגדלו כל חייהם בצפון אירופה בימי הביניים ואז לקחו ספינה ושטו לאפריקה ופתאום ראו אנשים עם עור שחור?
זה כמו שהיו מגלים היום אי שיש בו אנשים עם עור ירוק. מה האיית אומרת אז? - "הרי בסופו של דבר לכל האנשים יש גוון עור בין ורוד לשחור".

ראיית עולם כזו גרמה להרבה אוולות בעולם. אחד התאוריות שאני קראתי על איך עמים ארופיים נהורים השתמשו באפריקאים שחורים בתור עבדים בלי לחשוב לרגע שיש בעיה עם זה זה כיוון שהם לא ראו בהם בני אדם - הרי הם לא התעימו לאיך שחינכו אותם, ואיך שהם היו רגילים שאנשים נראים ומתנהגים.

מהתפתחות הדיון איתך אני מסיקה שבסופו של דבר את מסוגלת להבין שיש דברים בעולם שאת לא מבינה.
אני ממליצה לך פעם הבאה שאת נתקלת במוסג או עובדה שלא מתעימה למה שידעת על העולם עד אותו רגע - תעצרי, תשאלי (בלי להביע עובדות) - תרגישי חופשיה להביע את מה שאת חשבת לנכון עד נקודה זו - אבל אל תעשי זאת בצורה שתגרום לצד השני להרגיש שאת מבטלת אותו.

מקווה שלא תקחי את מה שכתבתי כביקורת עורסת - אלה כביקורת בונה - כמו שהיתה בכוונה שלי.

הבעיה בגישה שלך

זה שנראה כאילו לא באמת באת לשאול שאלה אלא לקבוע לנו עובדות.
היה נראה שאלת שאלה רטורית כשלמעשה את "יודעת" מה התשובה הנכונה, ובעצם רצית להאיר את עינינו בבעייתיות בנטייה הא-מינית ע"י קביעת עובדות חסרות שחר כמו: "אין דבר כזה שאין לבנאדם אנושי צרכים מיניים" .

("אין דבר כזה" = קביעת עובדה)

אותי זה עיצבן...

p019

New member
מותר להתנצל, לא צריך לתרץ

יש בהחלט בעיה שנימה לא עוברת בכתב.
ועדין - יש דברים שהם לא בעיה של נימה שלא עוברת - אלה נימה וגישה כללית לחיים.

יש אנשים שבאופן כללי מצינים תמיד שמה שהם אומרים זו דעתם, ותמיד משאירים מקום לספק ולאפשר לאנשים לשנות את דעתם.
יש אנשים שבאופן כללי מדברים בכלליות - "כולם יודעים", "ברור ש..", "עובדה ...".
עלפי צורת התיקשורת שלך - את שייכת לקבוצה השניה.
אנשים ששיכים לקבוצה השניה יכולים להיות אנשים עם ראש פתוח - זה לא סותר - אבל הם עדין גורמים לתוקפנות אוטומטית לאנשים סביבם ולרוב גורמים לדיון להפוך להיות תוקפני במקום ענייני.

אף אחד לא מת מהתנצלות.
יותר מאדם אחד ציין כאן שאת תוקפנית בשפה שלך - ובמקום פשוט להגיד "סליחה, לא התקוונתי" את מרגישה צורך לתרץ.

גם הסגנון דיבור שלה מאוד לא....... מתורבת/מנומס. אני לא יודעת אם זה ככה מאיפה שהיא באה אבל היא צריכה לכבד אחרים ובייחוד לכבד את המקום שהיא שוהה בו באותו זמן. וכן זה גם הפורום.

למעלה