חדשה עם שאלה

מאמיה

New member
חדשה עם שאלה

לא מכירה את הפורום או את הקומונה שקדמה לו אז אני מקווה שאינני מתפרצת לדלת פתוחה. פשוט זקוקה לעזרה ונראה לי שתוכלו לעזור ולו סתם בתמיכה. אני מניחה שאתם מכירים את ילדי האינדיגו וכבר היו אי אילו דיונים כאן בנושא שמתי לב לאחרונה - שכל ילדי האינדיגו שאני מכירה הם בעלי ערך עצמי מתחת לרצפה. לא מצליחה להבין את זה. זה רק אני והסביבה שלי או שזה עוד אחד מהאתגרים של ילדי אינדיגו? ומה ההגיון לשלוח נשמות רבות עוצמה ליצור שינויים עולמיים ועל הדרך לסרס אותם עם דימוי עצמי וערך עצמי נמוכים כל כך? איך מתמודדים עם זה כהורה? איך מחזקים בילד מקסים, יפה וכשרוני את האמונה שלו בעצמו ובכך שהוא אהוב בכל מקום שהוא נמצא? מדהים איך המציאות לחוד וההרגשה שלו לחוד

ילדי אינדיגו

ילדים שכאלו עם פנימיותם המיוחדת מעוררים לעיטים חוויות תיסכול מצד סובבהם. אותו תיסכול מוביל לכעסים ו/או לתגובות קנטרניות או זועמות. דבר זה לבדו כשבא מהסביבה הקרובה או הרחוקה די לו שיוביל לדימוי ירוד. איך מתמודדים?? בעיקר בולעים ומחזקים את הצדדים החזקים שבו.

מאמיה

New member
דימויים ושיעורים

אמנם לרוב לסביבה קשה להתמודד וזה בהחלט יכול להביא לדימוי ירוד. אבל..... מה עושים כשזה בא מהילד? הסביבה דוקא תומכת ומפרגנת, והילד תמיד מפרש זאת כ"אני לא רצוי/שייך". למשל: חבר מהגן הזמין אותו לבקר. והתגובה שלו - "הוא לא אוהב אותי". ואני יודעת שהם חברים ויש להם חיבור מדהים. איך מחזקים את הצדדים החזקים שבו כשהוא כל הזמן מבטל אותם? מה שהקפיץ אותי זה שכאשר התחלתי לבחון את האינדיגו-אים האחרים שאני מכירה - גם מבוגרים. גיליתי שגם הם תמיד בהרגשה שהם לא רצויים גם כשהם מאוד רצויים ואהובים בסביבתם. חברה הסבירה לי איך היא מתמודדת עם התחושה שהיא שמנה ולא סקסית למרות שזה ממש לא המציאות שלה. ככה היא רואה את עצמה. גם אחייניתי תמיד מרגישה שהיא "לא מספיק"בכל דבר שהיא רוצה. למרות שהיום (אחרי תהליכי מודעות) היא יודעת שיש פער עצום בין המציאות לבין איך היא מרגישה לגביה. מה בעצם רציתי להגיד?! זה נראה לי כמו שיעור שצריך לעבור אותו. איך מסייעים לילד לחזק את הדימוי העצמי שלו? איך מסייעים למבוגר? אולי למישהו יש איזה שיקוי
? תודה מיה

אם

הילד אומר שהחבר לא אוהב אותו הוא בעצם נותן ביטוי למה שהחבר העביר לו-מכאן שכן ישנה התיחסות ל"מוזרות" וכן תגובה לא נעימה שהביאה את הילד לאמירה הזו. לחזק את הדימוי העצמי היא לא פעולה שלוקחים דימוי ומחזקים וגם לא מקום של לקדם את הילד במקומות החסרים אלא להעצים במקומות שבהם הוא חזק ממילא.

TUKUSHI

New member
תשובה

נשמת ילדי הידיגו בוחנת את הסובבים לו בלא מודע. אבל הקשר בין הלא מודע למודע כלכך חזק אצליהם שזה הופך לתת מודע ולפעמים הם מפרשים אזהרה של הנשמה מפני תוצאות לא טובות מהאנשים שהיא בחנה כמשהו שלילי כמו לא אוהב אותי, רע אליי, פוגע בי. אבל אני מציע שתפני שאלה זו ל- TOYUSHINA יש לה/לו שני ילדי אינדיגו!!!...

מאמיה

New member
תודה על התגובות

קיבלתי היום הבנה מאמא שלי שבני אומר שלא אוהבים אותו כשלא עושים מה שהוא רוצה. בהיותו עוצמתי, ומנהיג הוא רוצה שכולם יעשו כרצונו ומבטא את התסכול באמירה "לא אוהבים אותי" תודה על העזרה.

היי ../images/Emo24.gifברוכה הבאה../images/Emo23.gif

ילדים מוכשרים וחכמים,אם הם אינדיגו ואם לא..., מתוסכלים כשלא מבינים אותם שתדר המסרים שונה ואז... הדבר יוצר אצלם תחושה שמשהו אצלם לא בסדר.... וכך הערך העצמי שלהם הולך ונהיה נמוך.... הורים מקבלים,תומכים,מבינים יקבלו את המיוחד והשונה ינסו בדרכים יצירתיות לגשר על הפערים ולמנוע ערך עצמי נמוך. לפעמים... בשביל לעשות שינוי צריך לעבור בין תחנות חיים קשות ומתסכלות.... ילד מקסים כישרוני ויפה צריך להתנות צריך לנסות צריך לגעת בחיים-לגעת באנשים,בדמיון,ביצירה צריך לחוות אושר ושמחה וגם...תסכול, כדי לדעת שזה לא סוף העולם וקמים וממשיכים אחר"כ הלאה.
תמשיכי להגיד לו שהוא אהוב תתמכי בו ברגעים שקשה לו תני לחוות וללמוד תשמחי איתו בהצלחות שלו תדברי איתו הרבה
בהצלחה אמא נפלאה שכמוך

מגי 336

New member
טליוש - כתבת:

"לפעמים... בשביל לעשות שינוי צריך לעבור בין תחנות חיים קשות ומתסכלות...." האם באמת? האם אנחנו המבוגרים באמת מאמינים בכך שצריך לעבור דרך מכשלות בכדי להגיע לעמדה או תובנה מסויימת ממנה ניתן להגיע למקום של "לעשות שינוי"?

../images/Emo24.gifאני מאמינה שכל קושי שהוא בחיים

הוא מעיין שיעור עבורינו בחיים או אפשר לקרוא לזה גם אתגר. ברור הוא שלא רק קשיים מעצבים אותנו ומשנים. וגם קושי הוא נקודת ראייה אישית לאחד מצב מסויים יהווה קושי ולאחר לא. וגם בכל נקודת זמן בחיינו אנחנו תופסים את הקושי כלא קשה.....

למעלה