חדשה עם שאלה

מאמיקו

New member
חדשה עם שאלה ../images/Emo9.gif

גיליתי לא מזמן את הפורום, וממש נהנית לגלות כאן מתכונים.... עדיין אין לי נסיון רב בבישולים אז לא ברור לי כמה אוכל לתרום אבל אשמח להצטרף... אני רוצה להכין עם הפיצקית שלי עוגיות בצורות שונות (בשבלונות הכוונה), אבל אין לי מתכון לבצק טעים טעים... חיפשתי במאמרים אבל היה לי קשה להתמקד ולדעת מה יתאים... אשמח לכל עזרה שהיא שבת שלום אני

effyba

New member
עוגיות לילדים / מיכל לוי-אלחלל, מתוך הספר

"עוגיות ועוד" אגב, הספר נחמד - לא מעבר לזה... למה לילדים? כי ביחס לבצקים אחרים מסוגו, מדובר כאן בבצק נוח לעבודה, שגם ילדים יכולים לקרוץ ממנו צורות בקלות יחסית. החומרים יספיקו לכ-30 עוגיות. 250 גרם חמאה בומפ' החדר 2/3 כוס (130 גרם) סוכר 1/4 כפית מלח 2 כפיות תמצית וניל 2 כוסות (250 גרם) קמח לזיגוג: 1/2 כוס אבקת סוכר 3 כפות מים מעט צבע מאכל אופן ההכנה 1. שמים את החמאה, הסוכר, המלח ותמצית הווניל בקערת המערבל ומקציפים במהירות גבוהה כ-2 דקות, עד שהחמאה מבהירה במקצת. מנפים את הקמח לתוך הקערה ומערבלים במהירות נמוכה, עד שכולו נבלע בבצק. 2. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ואוספים אותו לכדור. עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר שעתיים לפחות (ועדיף למשך הלילה). 3. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות). מרפדים תבנית תנור באפייה. 4. מניחים את הבצק על משטח מקומח ומרדדים לעלה בעובי ¾ ס"מ (או קצת יותר עבה - כדי להקל על הילדים). קורצים מהבצק צורות בעזרת חותכי עוגיות ומסדרים אותן בתבנית (אם לא אופים מייד, רצוי בינתיים לאחסן את התבנית במקרר). אופים כ-20 דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות. מצננים לטמפרטורת החדר ומאחסנים בכלי סגור. גיוון: אחרי הצינון אפשר להוסיף לעוגיות זיגוג פשוט וצבעוני: מערבבים ½ כוס אבקת סוכר עם 3 כפות מים ומעט צבע מאכל, מברישים את העוגיות וממתינים עד לייבוש.

effyba

New member
עוגיות שוקולד עם עדשים צבעוניים, הוכנו אצלנו

בשמחה ובששון.. מצרכים חומרים ל-50 עוגיות: 200 גרם חמאה רכה 3/4 כוס (150 גרם) סוכר לבן 3/4 כוס דחוסה (180 גרם) סוכר חום 1 כפית וניל 1 ביצה 1 חלמון 2 1/4 כוסות (320 גרם) קמח 1/3 כוס (50 גרם) קקאו 1/4 כפית מלח 1 כפית אבקת סודה לשתייה 1 כוס שוקולד צ'יפס 200 גרם סוכריות עדשים אופן ההכנה 1. מחממים תנור ל-180 מעלות. 2. מקציפים במיקסר במהירות בינונית חמאה עם שני סוגי סוכר ותמצית וניל עד לקבלת תערובת קרמית. 3. מוסיפים ביצה וחלמון ומקציפים עד שהם נבלעים בתערובת. 4. מנפים יחד קמח, קקאו, מלח ואבקת סודה לשתייה ומוסיפים לתערובת יחד עם השוקולד צ'יפס. מערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה. 5. בידיים רטובות צרים כדורים בקוטר 4-3 ס"מ ומסדרים באופן מרווח בתבנית מרופדת בנייר אפייה. 6. משטחים את הכדורים ונועצים 6-5 סוכריות עדשים. 7. אופים 10 דקות לעוגיות רכות (מוציאים את העוגיות מהתנור כשהן תפוחות ומרכזן עדיין רך), או 15 דקות לעוגיות קריספיות (מוציאים את העוגיות מהתנור לאחר ש'צנחו' מעט והן יציבות למגע). מצננים ומאחסנים בכלי אטום. טיפ לעבודה עם ילדים: ממיסים את החמאה במיקרוגל במקום להקציף. את החמאה המומסת מערבבים עם שאר החומרים, לפי הסדר המופיע במתכון. אם הבצק רך מדי לעיצוב עוגיות (בגלל החמאה החמה), מכניסים ל-20 דקות למקפיא. בשיטה הזאת העוגיות יוצאות קצת יותר שטוחות ומקומטות, אבל יתכן שזה דווקא ימצא חן בעיניכם.

הנה עוגיות חמאה שלי ממש טעימות

3 כוסות סוכר 4 אבקת אפיה 4 סוכר וניל 3 מחמאה 8 ביצים 1 1/2 קילו קמח לערבב הכל וליצור צורות .אפשר לפזר על זה קוקוס, או לטבול בסוכר לפני האפיה...........בתאבון

למעלה