חדשה עם עבר ישן.....

חדשה עם עבר ישן.....

שלום לכולם שבר או משבר? רגע לפני פרוק מס. 2 שניי בוגרים ,ואחת קטינה משותפת עשר שנים יחד,שני עולמות זרים ...והרבה כאב. רוצה ללכת הכל כבר ארוז ומוכן באופן רגשי ונפשי. המלחמה עם הפחדים החלה.... שוב להתחיל מחדש..... שוב לישון לבד.... שוב להמודד עם הסביבה.... שוב לתרץ תירוצים.... שוב לצאת לעולם הפנויים.... והפחד נלחם בי בכל כוחו,רוצה להשיבני למוכר ולידוע. אני שלמה במאה אחוז שהזוגיות הזאת לא מתאימה ,ניסינו ,השתדלנו,וויתרנו,ושוב התכנסנו בעצמנו. אין אהבה ,אין חברות,אין תקשורת........אין איך מפחידים את הפחד? איך מנצחים אותו? איך הולכים את כל הצעדים קדימה מבלי לצעוד אפילו צעד אחד אחורה....? איך?

מאי 39

New member
אין מילים זה כל כך עצוב

נכון שהמוכר והידוע לפעמים גם אם הוא גרוע פחות מפחיד ורוצים להשאר בו באמת צריך המון אומץ כדי לעשות את הפרידה מהמוכר אבל לפרק זה באמת קל והבניה היה הקשה ביותר האם באמת נשברו כל הכלים המון הצלחה בדרכך וגם לילדים במיוחד הגדולים שחווים את זה פעם שניה

תודה לך מאי יקרה

המזל שהבנים באמת גדולים ורוצים לראות את אימם מחייכת ומאושרת (מילים שלהם) אבל הקטנה ,זה סיפור אחר... אכן נשברו הכלים ומוצו הנסיונות,האכזבה שבאה אחרי כל התחלה ,נסיון ותקווה היא קשה מאד והנפילה היא כואבת.

לא צריך להפחיד את הפחד

גם לא לנצח אותו. תני לו יד ולכי קדימה עם הפרפרים בבטן. את יודעת שזה הדבר הנכון עבורך. בהצלחה

רפסודה

New member
כשהתכלה הפחד...

ופתאום נעשיתי משוחררת לעוף, פגשתי את השיר הזה שנקרא: אוטוביוגרפיה בחמישה פרקים/ פורשה נלסון 1. אני הולכת ברחוב במדרכה יש בור עמוק, אני נופלת לתוכו. אני אבודה... אני חסרת ישע. אין זו אשמתי. לוקח לי נצח למצוא דרך החוצה. 2. אני הולכת באותו רחוב. במדרכה יש בור עמוק, אני מעמידה פנים שאינני מבחינה בו. אני נופלת לתוכו שוב. אני לא יכולה להאמין ששוב הגעתי לכאן. אין זו אשמתי. ושוב לוקח לי נצח לצאת. 3. אני הולכת באותו רחוב. במדרכה יש בור עמוק, אני רואה אותו. אני נופלת לתוכו בכל זאת... כוחו של הרגל. עיני פקוחות, אני יודעת היכן אני. זוהי אשמתי. אני יוצאת מיד. 4. אני הולכת באותו רחוב. במדרכה יש בור עמוק, אני עוקפת אותו. 5. אני הולכת ברחוב אחר. הפחד לא מפחד, רק אנחנו, לפעמים... וכשזה שם - כנראה שזה מבקש להיות. על צעדי אחורה קטנים שעשיתי, אני סולחת לעצמי וממשיכה ללכת

לך רפסודה

כל ההרגלים כל האובדן וחוסר הישע כל הפחדים תמשיכו באותו הכיוון, כי אני פונה לדרך חדשה..... בוחרת בדרך החמישית רפסודה יקרה ,יש לך מקום אחד קטן גם בשבילי? תודה על המילים התובנות ובעיקר החום אוהבת

רפסודה

New member
אישה מופלאה שלי

יש לך מקום רחב ומרווח להפליא כאן אצלי אוהבת את היד שלך שמושטת אלי בשאלות שלי וידי אליך, יודעת שתכף תמריאי, אוהבת אותך על המעוף הזה, ועל עוד ...

רפסודה וציפור דרור

המון תודה על החום והעצות התמיכה וקבלת הפנים. ציפור...אני חושבת שהערך העצמי נבנה גם מהסביבה ולכן ההשפעה של הסביבה מאד גדולה עלינו. אבל אם נלחמים אז נלחמים בגדול וגם בסביבה,במקרה שלי בפחדים ובמניפולציות הרגשיות שבן זוגי עושה. בכל מקרה בינתים צועדת קדימה ומתחזקת בעזרת אנשים טובים כמוכם.

הוא יחזיר לך באותה המטבע

את העוצמה והערך העצמי אדם מקבל אך ורק מתוך עצמו החיים בחברה הם כמו מראה מה שאת משקפת זה מה שהסביבה נותנת לך אם בחרת ללכת בדרך המלחמה דרכך תהיה מלחמות חישבי האם טוב לך בדרך זו? האם הגעת לשלווה ולרגיעה שכל אדם מחפש לנפשו? אם את מרגישה שעד היום לא השגת את הבוקשך בדרך שהלכת בדרך שאת בחרת אני מציעה לך דרך אחרת - דרך שאת יכולה בתפנית של 180 מעלות להשיג את שאת מבקשת וזאת לא תאוריה זה ממש אמיתי אני הייתי שם וזה אפשרי אני זנחתי מזמן את דרך המלחמה והתחלתי בדרך הרוך החמלה הפירגון והעדנה חיי וחיי הזוגיות שלי הפכו לכיף אחד גדול. אני ציפור דרור בזכות השינוי שעשיתי בגישה שלי לחיים אל תהיי צודקת - תהיי חכמה כל החשבונות והנסיון להתאים את בן הזוג למה שאת רוצה - לא יועילו הוא אשיות בפני עצמו עם החסרונות שלו ואת לא תוכלי לעולם לשנות אותו הדבר היחיד שאת יכולה לעשות הוא לקבל אותו כפי שהוא ןלהסתכל תמיד !! רק על המעלות שלו חישבי מדוע התחתנת עם בעלך? הרי אהבת משהו בו!! נסי לשנות את יחסך אליו ותראי שהוא יחזיר לך ובגדול כל אדם אוהב להיות בסביבה אוהבת ותומכת חישבי על עצמך - את אוהבת שנלחמים בך?או שאת מתרחקת מאותם אנשים כך גם הסביבה שלך כשאת נלחמת ובגדול את לא משיגה לעצמך את המטרות שלך אלה להפך את מוצאת את עצמך בבדידות וסבל נורא- כמה שזה חבל באותה מידה ובאותה ההתלהבות שיש במלחמה את יכולה להשקיע בפירגון במילה טובה בעדינות בנועם בשקט בחמלה בהבלטת הטוב שבאדם במחמאה בנשיקה קטנטנה כזאת עם המון כיף ותשומת לב - תראי שהוא יחזיר לך באותה המטבע - ובגדול! נסי דרך חדשה ותראי שעולם חדש יפתח לך אין צורך להחליף בן זוג כל היחסים בין בני האדם גם בבית וגם בעבודה מושתטים על פירגון והוצאת הטוב מהסובבים אותך. העוצמה שלך במלחמה תתחלף לעוצמה רכה אוהבת ותומכת והחיים שלך ישתנו מקצה לקצה גם את תרגישי את החופש הנפלא שיהיה לך ביחסים עם אנשים תהיי חזקה

ציפור דרור יקרה

קראתי את דבריך ,ודמעות זולגות לי וצבעם אדום. לפני כשנתיים קראתי באהבה ספר שאין לי ספק שאת כתבת אותו או לפחות עזרת בכתיבתו.... לסדר את המיטה הזוגית של צביה גרנות.מומלץ ביותר. הפנמתי כל מילה הכנסתי את האגו לבית הקברות ,העלתי חיוך רך וחם על פניי ויצאתי לדרך. חיפשתי שנים מישהו שיראה לי את הדרך...משהו פרקטי בגובה העיניים,נמאס לי מהמילים המפוצצות של האושר והאסרטיביות וכו.... בספר כתוב בדיוק מה שאת אומרת לי.וכך יצאתי לדרך בשמחה גדולה על ההבנה שהאגו עשה לי נזק גדול,לקחתי את האחריות והאהבה והלכתי קדימה. במהלך חצי שנה פיזרתי הבנה חום חיבוקים ונישוקים אך הגרזן לא זז. ציפור יקרה,אצלי זה לא עבד,בבעיה הראשונה שעמדה בפנינו ,יצא האגו מבית הקברות ברעש גדול,וכל המאמץ ירד למעמקים. נשמתי עמוק זיהיתי את האגו הסתכלתי לו בעיניים ושלחתי אהבה.קבלתי בחזרה גיחוך מתנשא ואמירות משפילות כמו את והפסיכולוגיה שלך..... אני בהחלט מאמינה שבהחלפת בן זוג לא פותרים את הבעיות האמיתיות ,אבל לצערי הרב אין בידי את הכח להיות המטפלת או העובדת הבסוציאלית שלו בעיקר כאשר אני זקוקה כל כך לו. הדרך שלך נכונה וטובה ואל תזוזי ממנה.לצערי היא לא טובה לאנשים חולים הזקוקים לרופא. תודה מעומק הלב

בדרך אל השחר

אני מחזק את המסר שהועבר בתגובתה של ציפור דרור. ניסית לשנות - ציפית שבן זוגך ישתנה. היתה זו בחירה שלו - או מוגבלות שלו - שלא למד שאפשר אחרת וראה את השינוי שלך כחולשה. עדיין נשארת הבחירה בידייך אם לאמץ עבור עצמך גישה פתוחה ומקבלת, או גישה חשדנית ולוחמת. לא כלפי בעלך אלא בכלל כלפי בני אדם. לדעתי, יצרת את השינוי בעקבות קריאת הספר מתוך ציפיה לתגובה של בעלך - הוא היה המדד להצלחה ולא ההרגשה הפנימית שלך. למעשה ניסית עוד "תכסיס" כדי להשפיע על התגובות של בעלך. השינוי האמיתי ולכך אני מבין שציפור דרור מכוונת, הוא שינוי של עצמך - ללא תלות באחרים. רק כאשר תנהגי באופן טבעי על פי הגישה החדשה שתאמצי, תקריני משהו שונה שישפיע באמת על הסובבים אותך. אפילו אם תצטרכי "להילחם" על תנאי גירושין, מלחמה מעמדה בוטחת יעילה יותר מאשר מעמדה מתגוננת ומבוהלת. הדרך היחידה להיות בוטחת היא ללמוד לקבל. לקבל את עצמך, להכיר בחולשות ולא להתבייש בהן אבל גם להכיר במעלות ולהוקיר אותן. כנ"ל לגבי אחרים - לקבל אותם כפי שהם - על חולשותיהם מבלי לשפוט אותן (כי הן חולשות ולא מעשי זדון) ועל מעלותיהם הראויות להוקרה. מתוך ראיה זו, ניתוח המציאות וקבלתה מקבלים פנים אחרות שמאפשרות התמודדות אפקטיבית בהרבה עם קשיים. אבל המפתח הוא שינוי של עצמך, בשביל עצמך ולא מתוך מטרה להשפיע על אחרים. בשביל זה את צריכה לשנות תפיסה, או כמו שאומרים, לעשות סוויץ' בראש. בהצלחה.

תהיי חזקה

את הפחד מסירים ע"י התעצמות וחיזוק האישיות הפנימית שלך הפחד הוא בתוכך ולכן המלחמה בו יכולה לבוא רק מתוכך אין לזה קשר לבן זוגך תהיי חזקה ותחשבי חיובי- הכל יראה יותר ורוד ביי

למעלה