חדשה עם מספר שאלות

tamitut1

New member
חדשה עם מספר שאלות

הפיצפונת שלי בת שלושה שבועות ויונקת בלבד. מהתחלה הסתדרנו טוב עם ההנקות, למרות שכל ארוחה לקחה המון זמן- 40 דקות עד שעה וחצי ולאחר מכן היא ישנה 3-4 שעות. בימים האחרונים היא כל הזמן דורשת לאכול, כל הזמן מחפשת. נרדמת על הציצי ומתעוררת כשאני מכניסה אותה למיטה או אחרי 15 דקות. אני מנסה לתת לפי דרישה כי אמרו לי שאולי היא בקפיצת גדילה, אבל אני מרגישה שלא תמיד מצליח להתחדש החלב. בנוסף ניסיתי לשאוב בבוקר לאחר הנקה ויצא לי 10CC מכל צד. האם זה נורמלי? האם כדאי לשלב תוספות? יש לציין, שיש לה 6-7 יציאות ביום וחיתולים ספוגים.

אושינקה

New member
זו כנראה קפיצת גדילה

כמה זמן זה נמשך? אם זו קפיצת גדילה, זה אמור להגמר תוך יומיים שלושה. מה צבע הקקי? איך קצב העלייה במשקל? בנוגע לשאיבות - הכמות שאת שואבת לא מעידה על אספקת החלב שלך. אין משאבה טובה כמו התינוק, וישנם עוד גורמים רבים שמשפיעים על הכמות שמצליחים לשאוב כמו סוג המשאבה, הסתגלות הגוף למשאבה, שעת השאיבה, לפני/אחרי הנקה ועוד. עוד נקודה חשובה היא שלא מומלץ לשאוב לפני גיל 4-6 שבועות שכן זה הזמן שהגוף לומד לייצר חלב בכמויות שמתאימות לדרישות בתך. חבל לקפוץ ישר למסקנות ולתת תחליפים כי אז נכנסים למעגל סגור של מתן תחליפים שמסמנים לגוף להוריד בכמות החלב שמובילים להעלאת כמות התחליפים ששוב מורידה את כמות החלב אף יותר. סמכי על גופך ועל בתך
מזל טוב ושפע חלב

tamitut1

New member
תודה

המצב נמשך כך מיום שישי בערך, בעיקר בלילות. הקקי בצבע חרדל. ובקשר לעלייה במשקל, בגיל עשרה ימים היא כבר היתה מעבר למשקל הלידה. השקילה הבאה היא עוד שבוע וחצי. יש שעות מומלצות לשאיבה (לפני/ אחרי הנקה)? אני פוחדת לשאוב לפני כי אני רוצה שיהיה לה מספיק בהנקה. ושאלה נוספת, יש מאכלים מסויימים שמומלץ לאכול/ לשתות על מנת להגביר את תפוקת החלב?

אושינקה

New member
יש תינוקות שלא קראו את הספר ../images/Emo8.gif

והקפיצת גדילה מתבטאת בלילות ולא במשך כל היממה - ואז במקרה הזה זה יכול לקחת יותר מיומיים שלושה. מה שחשוב זה להמשיך להציע את השד והקשיב לבתך. לפי דברייך נשמע שההנקה הולכת מצויין. מדוע את רוצה לשאוב? כל עוד יש לה מספיק טיטולים רטובים (לפחות 5-6) וקקי (לפחות 3-4 בצבע חרדלי) הילדה מקבלת מספיק. אין מאכלים שמגבירים את תפוקת החלב - החלב נוצר בעקבות דרישה (עקרון ההיצע וביקוש) ככל שתניקי יותר כך גופך ייצר יותר חלב. ישנן כמוסות חילבה שיכולות לעזור אבל לא הייתי ממליצה לקחת כל עוד אין בעיות - ושוב, עפ"י מה שכתבת כאן נשמע שהכל הולך טוב

aberko

New member
שאיבה

אני רוצה לשאוב כדי שיהיה למקרה הצורך וכדי שיהיה אפשר להשאיר אותה עם אבא או עם סבתא. כולם לוחצים עליי לצאת קצת מהבית בלעדיה

גרגרי

New member
אפרופו קפיצות גדילה

הקטנטנית שלי כבר פתחה מרווחים של 4-4.5 שעות ביו הנקה להנקה ומאז שבת היא פתאום רוצה לינוק כל שעה וחצי-שעתיים. היא בת 4 שבועות. חשוב לציין שבין 10 בלילה ל11 בבוקר היא יונקת רק כל 4-5 שעות ואז כל היום היא יונקת כל שעה שעה וחצי. עפ"י כל המדדים (עליה במשקל, חיתולים, תינוק מרוצה) עד עכשיו היה נראה שההנקה ממש התבססה. האם זו קפיצת גדילה?

למעלה