חדשה כאן

חדשה כאן

כבר די הרבה זמן אני רואה את הפורום ולא מעזה להכנס..יודעת שזה יציף אותי ברגשות שאני מנסה בד"כ להדחיק, לא לחשוב עליהן...לא להאמין שזה ככה.. אני אתחיל אולי "מההתחלה", שמי שירי, אני בת 29. כאשר הייתי בת 3 נהרג אבי בתאונת דרכים וכך נותרנו משפחה מצומצמת, אימי אחותי (אז בת שנה) ואני, את אבי אני לא זוכרת ומכירה אותו רק מסיפורים.. אימי לא יצרה זוגיות נוספת מאז אך אימצה שלושה ילדים נוספים (הלוקים בפיגור שכלי). היינו משפחה גדולה ומאושרת.. כבת בכורה לאימי הקשר בינינו היה מאוד מאוד מיוחד. לפני כשש וחצי שנים התגלה אצל אימי סרטן בשלבים מתקדמים ומיד נאמר לנו שממנו היא לא תחלים... לעולם לא אשכך את היום: הגעתי הביתה לסופ"ש (גרתי אז באילת) ואיך שנכנסתי הביתה בזווית העיין קלטתי בחדר שלה פאה..מיד הבנתי..באותו הרגע חרב עלי עולמי!!! אימי טופלה בטיפולים מאוד אינטנסיביים במטרה ל"קנות לה זמן" אך כעבור שלושה חודשים נפטרה כתוצאה מזיהום בעקבות הטיפולים (איזה אבסורד..). אני חושבת שמאז אני בעצם מדחיקה.. מעולם לא ממש התמודדתי, השלמתי.. כאשר נפטרה אימי נכנסתי למאבק בכדי לשמור על המשפחה מאוחדת.. (בהעדר קרובי משפחה רצו רשויות הרווחה למסור את אחי הקטנים למשפחות אומנות), המאבק הזה מצד אחד והצורך להיות שם בשביל אחי ( הם היו אז בני 15,10,ו6) הם אלו שהצילו אותי, לא נתנו לי לשקוע באבל.. אני קוראת פה את הסיפורים של הבנות ולא יכולה שלא לבכות.. (ואני לא טיפס רגשן בד"כ). כשאימי נפטרה אמרה לי מישהי "תדעי שהכאב אף פעם לא עובר, הגעגועים לאם לעולם לא נפסקים", כל כך רציתי שזה יהיה לא נכון.. אבלזה כל כך נכון... מישהי פה סיפרה על החלומות, ואני כל כך מזדהה, תמיד כשאני חולמת עליה היא תמיד הולכת למות.. (לא תמיד מאותה הסיבה) אבל תמיד היא מתה בסוף ואני מתעוררת שוב לתוך האובדן.. מה שכן אני יכולה לעודד כאן זה שתדירות החלומות האלו באמת הולכת ופוחתת אם הזמן... האבסורד הוא שהכי קשה תמיד זה דווקא ברגעים הכי שמחים... החל מרגעים קטנים בחיים, חגים וכמובן ארועים.. המחשבה שאימי לא תכיר את בעלי (אם יהיה פעם), לא תהייה איתי בהריונות, לא תכיר את ילדי.. שהם לא יכירו אותה!!!!! אני חוזרת וקוראת את מה שכתבתי וזה נשמע ממש דכאוני, והאמת שאני ממש לא כזו... החיים שלי סה"כ טובים, ויש לי אחים מדהימים!! ואנחנו מאוד מאושרים.. אבל האובדן הזה הוא משהו שכנראה לעולם לא ירפה... ואולי הפורקן הזה כאן יעזור ואפילו במעט.. אז אני שמחה שהעזתי ונכנסתי, ועוד יותר שמחה שהעזתי לשתף... ותודה שאתם כאן...
שירי

היי שירי ../images/Emo140.gif

ברוכה הבאה. קראתי את הסיפור שלך. חתיכת סיפור! החיים זימנו לך התמודדויות כבר מגיל מוקדם מאוד. מבינה את כאבך הרב. ומאידך מתרשמת מתעצומות הנפש להמשיך ולדאוג בכוחות עצמך ל-3 אחים במצב לא פשוט. חשוב באמת שלא 'שקעת'. יחד עם זאת, כתבת שמעולם לא התמודדת עם האובדן. וכאן אני סבורה שאם את יכולה לאפשר זאת מבחינה כלכלית, אולי כדאי באמת לעשות כמה מפגשים עם פסיכולוג או תרפיסט כלשהו, כדי לעבד את האובדן. אולי זה ישפיע גם על סוג החלומות שלך. בכל מקרה, אני חושבת שזה עשוי להעניק לך קצת יותר שקט נפשי, ואני מבינה שהמשאבים שלך עדיין מאוד נצרכים בבית. לא נפתח את הכל בבת אחת, אבל נקודה למחשבה היא הסקפטיות [ששמת בסוגריים] בנושא ענין הזוגיות. את מטופלת בכ"כ הרבה עבודה, ובדאגה לאחרים, האם יש לך מספיק זמן לעצמך, לפנאי של עצמך, ולהשקעה בהכרויות ובזוגיות? בקיצור, כמו שאת רואה, אנחנו כבר דואגים לך ... אבל בראש ובראשונה שמחים שאזרת אומץ והצטרפת. אנא ראי בנו אופציה לכתף ולמשענת, להתייעצות או סתם לחיבוק וירטואלי. את עושה את זה כל כך הרבה למען אחרים. גם לך מגיע ...

שלום לך שירי ../images/Emo140.gif

וברוכה הבאה אלינו. סיפורך קשה, אך אם "שוטטת" לך קצת בין דפי הפורום, ודאי גילית שיש לא מעט כאלו...ועם זאת לכל אחת קשה במיוחד הסיפור שלה ואיתו עליה להתמודד בחיי היום יום. נראה שאת עושה זאת יפה ואפילו מטפלת באחייך. מחזקת אותך. אני רוצה להתייחס לנקודה חשובה מאוד, לדעתי, והכוונה לטיפול בעצמך. נסי למצוא דרך ולעשות זאת, בראש ובראשונה למען עצמך, ובדרך זו גם למען אלו התלויים בך, מכיון שכאשר את חזקה את יכולה גם לתת לאחר...נסי למצוא את הדרך המתאימה לך ושאת יכולה לעמוד בה מבחינה כלכלית, אך אל תוותרי כי זהו אחד הדברים החשובים שישפיעו על חייך בהמשך וזאת מתוך נסיוני. בנוגע לזוגיות וכל השאר, הדברים לאט לאט מקבלים פנים אחרות ומסתדרים, ובסופו של דבר מוצאים דרך לכל דבר אם רוצים וזאת כמובן בעיתוי הנכון...אבל החשוב מכל הוא להתמודד עם כאבך ואבלך ולעבד אותו ומשם תהיי חזקה יותר ותוכלי להתמודד טוב יותר עם השאר. ולענין החלומות, אלו הם מעין "כלי עבודה" למודעות שלנו ודרכם אנו מעבדים דברים ואפילו פותרים...וכנראה שאת עושה זאת גם בדרך זו. בנוגע לכך שאת נשמעת דכאונית....אל תדאגי לכך הרי אנו כאן כדי לשתף ולפרוק רגשות והאמיני לי כולנו עושות כך ומחזקות זו את זו.ובסוד אגלה לך שלעיתים קרובות יש גם צחוק ושמחה אצלנו...כאן ב
הזה... כאן עבורך בדרך שתתאים לך. תודה ששיתפת אותנו.

Storm131

New member
הי שירי

כמה קשה סיפור חייך.אני מבינה שאימך היתה אישה מיוחדת במינה אם אימצה ילדים הלוקים בפיגור.ומסתבר שאת בעצמך בחורה מיוחדת ובעלת כוחות נפש גדולים כי את ממשיכה בדרכה. אני רוצה לעודד אותך ולומר לך מנסיון שהכאב אמנם מעצב את האני שלנו אבל לא תמיד הוא נשאר בעוצמות קשות,הוא נרגע וניתן לתעל אותו בכל מיני דרכים.החיים לא חייבים להיות מלאי סבל.אני מקווה שאת מוצאת גם זמן לעצמך ודואגת לטפל באובדן שלך.המשיכי לשתף ושבוע טוב לך.

נשמע מוכר..

ראשית ברוכה הבאה, אני גם חדשה כאן. כבת בכורה אל בת בכורה ליבי איתך.. תחושת האחריות הגדולה והבלתי נשלטת זורמת גם היא בעוצמה בעורקיי. בשנתיים האחרונות עזבתי את הבית בקושי רב. היום, בדיעבד נראה כי במהלך כל השנים בהם אמי היתה חולה וגם לאחר שנפטרה שמתי את חיי ב- HOLD, התנהגתי כמו זומבי. רציתי שלכל הסובבים אותי יהיה הכי טוב שאפשר אפילו כשזה בא על חשבוני. כתבו לך את זה כבר קודם, אבל רציתי לחזק ולומר שהחיים שלנו קצרים ואם כל הקושי בדבר את חייבת לדאוג גם לעצמך ולעתיד שלך.. אחריי טיפול פסיכולוגי ומנת התבגרות והפנמה התחלתי אני לדאוג לעצמי! אף אחד לא יעשה את בשבילנו (מנסיון). נראה כי עברת המון טלטלות בחייך, תהיי גאה במי שאת ולאן שהצלחת להגיע כי באמת מגיע לך. חיבוק גדול ושוב ברוכה הבאה :)

למעלה