חדשה כאן

אדוה בד

New member
חדשה כאן

אמא שלי נפטרה לפני 11 שנה. ואין לי זכורנות ממנה. אומנם הייתי בת 17 וחצי. אבל היא הייתה חולה במשך 10 שנים. הייתי בת 7 כשהיא חלתה בסרטן והיא הייתה בת 35. אז כל מה שאני זוכרת קשור למחלה שלה. אני לא מרגישה שהכרתי "אמא". אני לא מצליחה להיזכר במשהו נחמד מלפני שהיא חלתה. התחלתי טיפול פסיכולוגי לפני חודש כי הבנתי שאת הכל אני מדחיקה. אני חייה חיים כאילו מעולם לא הייתה לי אמא. הכל קבור לי באישזהי פינה שאני לא מצליחה להגיע אליה.

נ ע ם ב ת

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo39.gif

כן, מוכר עד מאד. יש לנו אפשרות ממש מדהימה להדחיק את מה שקשה מידי, אבל יום אחד זה מבקש להתפרץ. לא יודעת אם זה עוזר לך שאת לא היחידה במצב הזה. אני עד היום לא מבינה איך יכולתי לשכוח לגמרי את אמא שכל-כך אהבתי, ולהמליך תחתיה מישהי אחרת. כמובן שכל המבנה הזה היה זמני. אני מאחלת לך שהטיפול יעזור לך לעשות סדר בתוכך. נעם.

gitta

New member
"מבנה זמני" כדברייך נעםבת

הוא חיוני כדי לעבור את התקופה הראשונה, הקשה ביותר. לכל אחת יש מבנה זמני כלשהו, ויותר מאוחר מחליפים אותו במבנה קבוע, הבנוי על יסודות מוצקים יותר ועל הרגשות האמיתיים שלנו. דוגמה נוספת לזו שאת מצאת, יש רבות המפתחות כעס כמקור פנימי לכוחות נפשיים. המחשבות הכעוסות על הנטישה, על אלוהים (חו"ח), על הרופאים, על הקרובים הנוטשים והלא מבינים, כל אלו לא יביאו את הריפוי והרגיעה הנכספים. אך כאמצעי זמני, או כגלגל הצלה זמני, הם בסדר גמור. לכן צריך לעבד את האבל ואם אפשר, רצוי לעשות זאת בעזרת פסיכולוגים מנוסים בתחום.

S u n n y 1

New member
אדוה ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

מקווה שתמצאי פה מקום נוסף לעבד את הרגשות ואת הזכרונות שלך, וכתף להישען עליה ככל שתרגישי. מה שאת מתארת מוכר לי מאוד, גם לי אין זכרונות מאימי כשהיא הייתה בריאה, למעשה יש לי זכרון אחד או שניים אבל אלה מהימים שהיא הייתה חולה. ואלה הזכרונות שאיתם גדלתי ונשארו בתוכי, ממש כמו שנעם מתארת, המלכתי מישהי אחרת במקומה. היום אני מנסה להחזיר לעצמי את התחושות היותר נעימות וחיוביות בקשר לאמא, וחושבת שזה מצויין שהתחלת בטיפול, לפי דעתי זה מראה כמה את חזקה עכשיו ומוכנה להתמודדות. הזמן יעשה את שלו ואני בטוחה שתצליחי להגיע לאותם המקומות בתוכך שמבקשים זאת. ברוכה הבאה
.

gitta

New member
ברוכה הבאה אדוה היקרה../images/Emo24.gif

יש כאן המון חברות הנמצאות במצבך ומוכנות לשאת ביחד איתך את משאך הכבד. תרגישי כמו בבית, נשמח לשמוע ממך כל מה שתרצי לחלוק איתנו.

שלום לך ../images/Emo140.gif

מברכת אותך להצטרפותך אלינו ובטוחה שתוכלי למצוא לך פינה חמה ככל שתרצי לשתף. לגבי הטיפול, טוב שהתחלת בתהליך וגם אם יהיו רגעים קשים, התחזקי והמשיכי בו. כאן עבורך

Storm131

New member
הי אדוה

עניין חוסר הזכרונות מוכר ומכאיב.לי היתה אמא בריאה ומתפקדת שמתה מוות פתאומי כשהייתי בת-11 ולמרות זאת אני זוכרת רק תמונות מעורפלות.כנראה השוק גרם להדחקה.טוב שהתחלת טיפול.אני מקווה שזה יעזור לך למצוא את דרכך.

ברוכה הבאה, אדווה. ../images/Emo39.gif

שמחתי שהצטרפת, ושמחתי לשמוע שהתחלת בטיפול. כמו שכתבתי גם לעיל בהודעה לשירי, אני מאמינה שזה יכול לעזור. את מוזמנת להיעזר גם בנו, ככל שנוכל. הרגישי כמו ביית ...

למעלה