חדשה כאן

חדשה כאן

האמת שחדשה בתחום בכלל ואשמח לעצות וטיפים.
בעלי נמצא בסבב ארוך של בדיקות בשל 2-3 התקפים של איבוד הכרה ופרכוסים באמצע הלילה. כרגע לא ידוע מה הגורם ואם זה בכלל אפילפסיה ולכן גם לא ניתן שום טיפול אבל חשבתי שבכ"ז זה המקום הנכון להתייעץ.
איך אפשר להתמודד עם זה כבת זוג?
אני פוחדת להשאיר אותו לבד עם הילדים, בעיקר בלילות וככל הנראה בזמן הקרוב יהיה בכך צורך (כי אני צריכה ללדת ומן הסתם אהיה מאושפזת בבית חולים מס' לילות).
אין מישהו מהמשפחה המורחבת שיכול לבוא לישון אצלנו בזמן הזה והילדים שלנו לא מספיק גדולים בשביל להתמודד עם אבא באמצע התקף.
האם יש לכם טיפים או עצות להתנהלות נכונה במקרה כזה?
תודה מראש ורק בריאות לכולם.

חייםלוי

Member
מנהל
ברוכה הבאה

נקלעתם למצב לא קל. גם לידה קרובה (שיהיה בהצלחה) וגם פרכוסים שמקרם אנו ידוע.
כבת זוג את צריכה רק לתת גב מוראלי לבעלך. זה הכי חשוב. שיידע שאת אתו בכל מה שקורה.
לגבי הילדים בזמן שתלדי, אולי כדאי לשלוח אותם למישהו מהמשפחה המורחבת בזמן שתהיי בבית החולים.

תודה על התגובה + שאלה

חשבתי באמת לשלוח את הילדים לישון אצל מישהו במקרה כזה, אבל האם זה נכון להשאיר אותו לבד?
איך באמת מתמודדים עם התקף כשנמצאים לבד בבית? מה הוא יכול לעשות אם בכלל?
שוב תודה על המענה!

חייםלוי

Member
מנהל
אם ההתקפים שלו לא נמשכים יותר מ- 2 עד 3 דקות

אין לך הרבה מה לעזור לו בזמן ההתקף. זה עובר ואחרי זה ישנים. אם אלה התקפי טוני-קלוני. בסוגים אחרים לא ישנים בדרך כלל אחרי ההתקף.
אם אתם חוששים הוא יכול, אולי, לעבור להוריו או לחברים בזמן שתהיי בבית החולים.
הייתה, בזמנו בפורום אמא לתאומים שטיפלה בהם גם בזמן שהאפילפסיה שלה הייתה פעילה. היא הקפידה לטפל בהם על שטיח על הרצפה ומסביבה כריות כדי שלא יקרה להם משהו. יש הרבה הורים עם אפילפסיה שמגדלים ילדים. אם האפילפסיה מאוזנת הרי ממש אין בעיה. אם לא אפשר לנקוט אמצעי זהירות כמו שתיארתי.

googit

New member
הי...

קראתי את שכתבת, ומאוד הבנתי אותך, אני נמצאת בתוך מערכת יחסים כזו אם כי אני זו שסובלת מאפילפסיה, ואני יכולה לספר לך מתוך הנסיון שלנו (בכל אופן יש לנו פור של 7-8 בתחום וילדים ברקע),
אשמח לשוחח איתך אם תרצי,
מה את רוצה לדעת? או מה היית רוצה לדעת? טיפים ? כלים?
את מוזמנת לפנות אלי גם לתיבה הפרטית אם תרצי.
googit

למעלה