חדשה כאן

מילי7777

New member
חדשה כאן

היי, שבוע שעבר נפל לי האסימון שכדאי לעבור לתרומת ביצית. הרופא שלי חשב עד עכשיו שכדאי לחכות למחזור אחד תקין שממנו נצליח לשאוב ביצית בשלה וטובה. לצערי, לא מצליחה להגיע לשאיבה בשנה וחצי האחרונות. גם המחזור כבר לא סדיר. עוד מעט בת 37 עם בן ביולוגי בבית מטיפולים. לא לגמרי שלמה עם ההחלטה לעבור לתרומה אבל מבינה שאין ברירה אחרת. מישהי מכירה את ברקוביץ במסלול של מנור? אני מבינה כי מייבאים לארץ עוברים טריים וההחזרה מתבצעת כאן. התורמות מקייב. מתלבטת בין מנור להדסה. תוכלו לכוון אותי בבקשה ולחזק לגבי ההחלטה על תרומה. עוד דבר חוששת מאד מהסביבה - אני בעלת מראה כהה וילד רוסי ייראה יותר ממוזר. מה אתן חושבות?

עוגי555

New member
היי מילי ברוכה הבאה

אני טופלתי בהדסה ויכולה לתת פרטים והמלצות על הדסה אם תרצי.
ֿמה שכן, הדסה מבצעים תרומות בצ'כיה - הצ'כיות אמנם לא כהות עור אך כהות שיער ועיניים, נראות מאוד "ישראליות"
ואת יכולה לבחור את צבעיה...
רוצה להגיד שהרבה הרבה פעמים ילדים יוצאים בהירים מהוריהם... כך שאם תבחרי תורמת שיער ועיניים כמוך, נראה לי שיהיה בסדר.

אם תרצי, תעשי חיפוש ותמצאי את הסיפור(ים) שלי
ושל עוד בנות
מדוע החלטנו לבסוף על תרומה
אני מאלה שלצערן הרב המערכת הנשית התבגרה מהר מאוד וכמו שהרופא אמר לבעלי
המערכת הנשית של אשתך מבוגרת בחמש שנים ממנה עצמה

אני יכלתי או למות מצער (זה במעט קרה)
או לחכות לנס
או להאבק עד תום ומי יודע כמה שנים יעברו וכמה נזק יעשה

אני, בעידודו של בעלי שגירד אותי מהרצפה עשרות פעמים, החלטתי ללכת קדימה.
אני בת 42 ולא רציתי לשרוף עוד זמן וחס וחלילה להווכח שעשיתי טעות
כי גם אם יש הריון הסיכוי להחזיק אותו וללדת ילד בריא הוא קטן
בעיקר בגלל הרזרבה השחלתית וגילי.

הבנתי שאני רוצה להיות אמא והאמת כבר הייתי בשגעון חושים שדחף אותי להיות בהריון
פשוט דחף חייתי
וממילא אני אימהית במיוחד.
עברתי תקופה קשה מנשוא. והמשכתי קדימה עם כל הכאב שגמר אותי.
והנה היום אני בהריון בשבוע 17, בדיוק כשנה לאחר ש"נפל האסימון"...

בהצלחה

מילי7777

New member
תודה יקירה

קראתי קצת בפורום לפני שכתבתי וריגשת אותי מאד. שמחה בשבילך שאת קרובה היום יותר מתמיד לעטוף את התינוק שלך בידיים אוהבות. ממש בקרוב תתחילי להרגיש את הבעיטות הקטנות בבטן :)
צ׳כיה נשמע לי טוב ובעלי טוען שהצ׳כיות יפיפיות מדהימות. פשוט ברקוביץ טיפל בי ב ivf ואיתו נקלטתי להריון עם בני הביולוגי כך שנראה היה לי טבעי להמשיך איתו לתרומה והוא עובד עם מנור ומבחינתו אוכל תוך חודש וחצי לקבל עוברים כך שזה מפתה. בכל אופן אשמח אם תוכלי לתת לי את הטלפון בהדסה ועם מי יוצרים קשר.
היות ויש לנו בן ביולוגי בבית אני חוששת שהסביבה תוכל לעלות על התרומה בקלות באם המראה של התינוק/תינוקת יהיה שונה באופן חריג.
בעלי ואני כבר החלטנו שלא לשתף אף גורם בהחלטה ובעצם לשמור ידיעה זו לעצמנו לכן חשוב לי שבני והתינוק העתידי לא ייראו שונים מאד זה מזה ואני מחזיקה אצבעות שהתינוק יהיה דומה לבעלי. הבן שלנו דומה לי מאד.
אני רק נכנסתי לנושא כך שהרבה מחשבות מתרוצצות לי בראש בימים אלו.
עוד לא שלמה עם ההחלטה על תרומה במאה אחוז אבל מבינה שאין מוצא אחר וחבל על כל יום שעובר.
אני כבר מאד רוצה להיות בהריון וההמתנה הזו מתסכלת מאד. ההרגשה של עוד שניה אשתגע לא רחוקה ממני
זקוקה להרבה חיזוקים.
תודה מתוקה ושיעבור לך ההריון בקלות ובהנאה צרופה

עוגי555

New member
כמה אני מבינה אותך

תודה על המילים החמות.
הצ'כיות מהממות באמת, תאמיני לי שסרקתי אותן כל זמן שהותי שם, מרגע הנחיתה...
חכי מעט, בדקי פה ובדקי שם ותראי לאן גורם הלב ולאן זורמת הבטן...

אני איתך- אצלינו, מצידי, עד הקבר. לא מספרים וגם מי שיודע חוץ מחברותיי למסע, הלוואי ולא היו יודעים.

מבינה את הקושי והחשש לגבי דמיון לילד...
תראי... הרבה משפחות שונות וכולי ואומרים לי זאת הרבה
רק לא מבינים שאצלינו זה נושא רגיש מאוד.
אנחנו לכבוד המאורע המרגש לקחנו תורמת מלאה... נקרעים לעוד כמה שנים טובות על הלוואה מפלצתית. ולו בשביל הצ'אנס שבעזרת השם באמת יהיו ילדים נוספים ונראה כמשפחה.
למרות שלקחת תכולת עיניים (אני אוהבת) היה מפתה...אני כל כך לחוצה מעניין המראה החיצוני שלקחתי מישהי עם צבעים כמו שלי, למרות שבמשפחה של בעלי יש צבעים אחרים... ניסיתי לחשוב קדימה כאילו אפשר, ורציתי שנראה כמו משפחה ומי יודע אולי תווי פניה דומים לשלי. בגיל שלי , לא רוצה שיהיו חשדות.
לשמחתך בגילך, אף אחד לא יחשוד.
אני פשוט ראיתי את שנינו הולכים לנו מפה לשם עם תכולי עיניים בהירים... והעדפתי שלא.
ראיתי שם עשרות עשרות שיכלתי לחתום עליהן כישראליות...

מבינה הכי בעולם את תחושת השגעון המתקרב... עד היום יש לי חפיסות סגורות של כדורים נגד דכאון שלא לקחתי...

תודה על הברכות :)

מילי7777

New member
את משהו

הצלחת להצחיק אותי מתוקה.. ;) נראה לי הכי בריא לא לספר ולא להיכנס לזה יותר מדי.
מצד שני חוששת מסוד גדול שמתהלך במשפחה. נתגלגל קצת ונראה וקודם -- שאכנס שוב להריון.

בעלי מתלהב מצ׳כיות ואומר שאם כבר תרומה אז שנלך על עיניים בהירות. אני מבועתת מזה אבל יש לי מספיק זמן לשכנע אותו. מקסימום חום-ירוק ;)

איך היתה ההתארגנות לנסיעה? אנשים ידעו שאת נוסעת לחו״ל ? באיזה ניסיון שלך נקלטת להריון? כל ההצגה מסביב לנסיעה, ההסתרה והטישטוש גוזלים הרבה כוחות ולא בא לי עם כל ההצגה הגדולה. תירוצים שונים וסיפורים לכל העולם.
לכמה ימים נוסעים? אני כנראה אסע לבד.

תודה על הפרטים של הדסה. יש הבדל בין עין כרם לצופים מלבד העובדה שציינת שנצחיה מהממת?

סורי שאני מחזיקה אותך ערה בשעה כזו

עוגי555

New member
חחח אני מבשלת

כאילו, בין לבין... הספק מספיק מינוס.
איך אני שמחה שהצלחתי להצחיק אותך.
לקח לי איזה חצי שנה לפחות להשחיל איזו חצי בדיחה עלובה בעניין
וזה גם בזכות חברותיי למסע.

מבינה את עניין הסוד, רק שהאלטרנטיבה על כל השלכותיה, לא באה בחשבון מבחינתי.

גם עניין הנסיעה היה סיפור.
אני אכתוב לך במסר פרטי מטעמי פרטיות.

תכלס הטיפול אותו דבר. שתי ההדסות מומלצות.
הם גם עושים פגישות בתל אביב אם זה יותר נוח לך.

דווקא אם את לא רוצה שידעו על הטיסה

במקום להסתיר ולטשטש ולא לענות לטלפונים בחול,
כדאי לכם לטוס יחד לחופשה ב"פראג" , זה נשמע אמין וזה לכמה ימים וזה זול. אף אחד לא יחשוד ואתם תטוסו לברנו שזה 3 שעות מפראג. אפשר גם לשלב כמונו טיול לפראג ולהאריך את הנסיעה לשבוע. האוירה הקלילה והטיול הכייפי משפיעים על הנפש וזה עוזר לקליטת עוברים.
נצחיה וגם חגית מדהימות, והכי כדאי עין כרם. יש את פרופ' סימון שהוא מנהל יחידת IVF או פרופ רבל שהוא מנהל התוכנית.

מילי7777

New member
כן לגמרי

טיול לפראג נשמע כיפי אבל חוששת שאנשים יעשו את ההקשר ויחשבו מתי נקלטתי ואיפה הייתי. הרבה יודעים שאנחנו בטיפולים כבר זמן רב ויכול להיות שהמחשבה הז תעבור בראש של ״הנשמות הטובות״.
אני גם מניחה שלוקח להדסה כמה חודשים מרגע ההתקשרות איתם ועד להחזרה וזה כנראה יהיה כבר בסתו-חורף. לא בדיוק הזמן האידאלי לחופשה לפחות בעיני רוב האנשים שיכולים לתהות על חופשה במועד הזה.
כמו שאת מבינה את קצת בסרטים ובהחלט יכול להיות שאני מגזימה
בפראג ממש טיילתם והתרוצצתם? לא העדפת לנוח?
בטיפול ה-ivf בו נקלטתי להריון, הקפדתי לנוח כמה ימים אחרי ההחזרה. נכון שהפרוטוקול גם היה שונה בתכלית משל שאר הטיפולים הקודמים אבל אני מחזיקה בדיעה שזה גם עזר במשהו.

בימים האחרונים אני לא מפסיקה לנשק את הבן שלי ושוב מסתכלת עליו בפליאה שהוא נס מהלך

עוגי555

New member
גם אני הייתי בפאניקה

עם כאבי בטן מטורפים. סרטים פשוט מטורפים.

אני נסעתי בחורף שזה הכי תמוה בעולם למי שמכיר אותי.
אבל תשמעי "כל הדילים המטורפים בחורף".
אני אחרי ההחזרה חגגתי בפראג, חרשתי טיולים, סיורים, כיף כיף כיף. רק לא להתאמץ להרים דברים כבדים. אין בזה כלום. ממשיכים כרגיל. דעתי לפחות.

אגב, כתבתי לך גם בפרטי- אנשים תמיד יכולים לתמוה, לא משנה מה. אין לנו על כך שליטה. שימשיכו לחשוב הנשמות הטובוץ, שיקפצו ויתפוצצו להנאתם.

אז ככה

אחרי התרומות בקייב לקחתי 5 ימי חופש מהעבודה ונחתי בבית וכל היום ראיתי קומדיות על הספה וכלום לא נקלט.
המדקרת הסינית שלי אומרת שזה לא נכון לשכב ולנוח, שדווקא אם נמצאים בתנועה, יש זרימת דם טובה לרחם שעוזרת בהשרשה.
את פראג עשינו לפני ההחזרה אז חופשי חרשנו על העיר, אחרי ההחזרה טיילנו בברנו בעדינות, ואפילו עשיתי שופינג שם. אבל שוב, עם הפסקות מנוחה, וישיבות בבתי קפה ומסעדות.
אנחנו טסנו באוקטובר, והיה ממש קר, אבל אף אחד לא הרים גבה על הטיסה.
פראג היא יעד מאוד פופולרי ויש הרבה נופשונים לשם, ואף אחד לא חשד. גם פראג זולה בחורף (ובקיץ) וזה גם תירוץ טוב.
ואת יודעת עוד משהו, רוב האנשים לא חושבים בכלל על תרומת ביצית, אנחנו כל הזמן מפחדות שחושדים ושיעלו עלינו, אבל זה לא עובר להם בראש בכלל. זה הכל אצלנו.
ואם מישהו יודע קצת על תרומות ביצית אז זה בדרך כלל מקושר לו לאוקריאנה או גרוזיה כמו שהוא ראה בטלויזיה. על פראג לא חושבים בכלל.
לגבי חישוב שבועות ההריון, אז גם לי עברה המחשבה הזו ובשבועות הראשונים להריון לא סיפרנו לאף אחד, ובשבועות המתקדמים את יכולה לשנות את מספר השבוע כששואלים אותך או להגיד את האמת, אף אחד לא יפתח יומן וילך אחורה 15 שבועות לראות מתי החזירו לך עוברים. תמיד אתת יכולה להגיד שהחזרת עוברים שלך בארץ ומיד לקחתם חופשה. ואם את רוצה להגזים את גם יכולה להגיד שנקלטת טיבעי בחופשה בפראג ואיזה נכון המיתוס הזה שנכנסים להריון בחופשות :)

מילי7777

New member
מסכימה

שהרבה מאד מהדברים מדומיינים אצלנו בראש ואנשים אחרים שלא חיים את זה לא בהכרח עוסקים בריגול אחרינו.
יש כמה נשים שממש נותנות לי תחושה שעוקבות אחרי וגם לא מתביישות להתעניין ולשאול ולזרוק לי כל פעם שמישהי מהעבודה באה לבקר במהלך חופשת לידה ש״לא לחכות יותר מדי״ ו״בקרוב אצלך״ ו״לא עושה לך חשק?!״

חחח.. כן המיתוס של כניסה להריון בחופשה עובד טוב אצלינו ואנחנו לגמרי מחזקות את הסטטיסטיקה ;)

אני שוקלת את האופציה של מוקפאים בהדסה מההתחלה.

נראה כבר

שיהיה ערב רגוע

לילוש1100

New member
מאד מסכימה עם הבנות :)

תמיד את יכולה לספר בימים שלפני הטיסה שהחלטתם לקחת זמן לעצמכם לפני הסבב הבא לאגור כוחות ולצאת לחופשה. זה נשמע אמין לגמרי ולא נראה לי שמישהו יחשוב בכלל על תרומה. הבנתי שזה לגמרי סרט שלנו. המון אנשים בכלל לא מודעים לאפשרות הזו.

עוגי555

New member
ביקשת

תרומת ביצית בהדסה הר הצופים
מזכירות לקביעת תורים: 02-5844183 (יעל)
טלפון: 02-5844943
בין השעות: 15:00-08:00
אחיות התכנית: גב' אלחיאני ענת, גב' אורה לוי

תרומת ביצית בהדסה עין כרם
אחות אחראית: גב' נצחיה גבע המהממת עליי להוסיף
טלפון להשארת הודעה: 02-6779388
אחות תחזור אליך בהקדם האפשרי.

80cookie

New member
עוגי שלום רציתי לדעת פרטים על הדסה

עלות , איך הנסיעה , איפה עשית בהדסה , רופא וכו. את יודעת אחרי חמש כשלונות כבר לא יודעת מה יהיה בשישי ואחר כך בטוח אחליף מקום
ומה הפרוטוקול שקיבלתם שם , האם הרבה הורמונים או סביר
תודה

עוגי555

New member
זה המון מידע

תרצי לדבר בטלפון?
אם כן כתבי לי בפרטי
אם לא בא לך, וזה בסדר
תאמרי לי ואכתוב לך כאן תשובות.

הי מילי

גם אני בגיל 36 כבר הייתי מועמדת לתרומה. בגיל 38 החלטתי סופית ללכת על זה והיום אני מצטערת שהתמהמתי ולא עשיתי את זה קודם. לפעמים צריך קצת להתבשל עם הרעיון ולעכל וזה בסדר. מה שהנחה אותי זה שאני רוצה ילדים, ולא כל כך משנה לי מה הגנטיקה שלהם, העיקר שיהיו לי ילדים ואם אני לא מצליחה להביא מהביציות שלי אז אני אקח ביציות מתורמת. מבחינתי לא היתה אופציה אחרת. אם המחשבה היתה או שלא יהיו לי ילדים או מתרומה ברור שזו תהיה תרומה. ואף היו לי מחשבות שאם זה לא יצליח אסע לחו"ל ואאמץ.
לגבי המראה, גם אני כהת עור וגם בעלי. יש לנו תאומות מתרומה מצכיה (ואגב ממליצה בחום על המסלול של הדסה, הם מקסימים, מקצועיים וממש שליחים) ביקשנו תורמת עם שיער ועיניים חומות ושתיהן יצאו עם עיניים חומות ושיער חום בהיר, בגוון עור אחת יצאה כהה ואחת בהירה. אבל שתיהן עם מראה ישראלי ולא מראה רוסי. תחפשי בגוגל תמונות : czech republic women ותראי איזה יפיפיות הצ'כיות והמראה שלהן יותר אירופאי ולא רוסי.

למעלה