חדשה כאן

TC127

New member
חדשה כאן

גיליתי עכשיו את הפורום כשחיפשתי משהו באינטרנט על חמוסים.. יש לנו חמוס בערך חצי שנה, הסיפור על איך הוא הגיע אלינו די מסובך וארוך, מן הסתם אני בטח אשתף כאן מתישהו לפני כמה ימים הוא עבר סירוס והסרת בלוטות ריח הוא הפסיק עם הסימוני שתן והנשיכות והאגריסיביות והתקיפות אבל עכשיו הוא לא ממש אוכל כמו שהוא היה אוכל לפני והוא רזה וקטן ביום יומיים הראשונים אחרי הניתוח הוא היה ממש חלש אבל עכשיו הוא כבר די חזר לעצמו סקרן ואנרגטי ודחוף את האף שלו לכל מקום (תרתי משמע) אולי אפילו יותר, הוא גם מלקק כל הזמן כל מה שהוא רואה - ידיים, פנים.. אף בגלל זה חיפשתי באינטרנט משהו בנושא, לבדוק אם זאת נורמלי הוא רוב הזמן בכלוב יחסית קטן, אי אפשר לתת לו להסתובב בבית בלי השגחה, לפני שמשחררים אותו חייבים לסגור את כל הדלתות ולראות שהחתולה במקום אחר (גם נושא שרציתי לשאול לגביו, למרות שדי נכנעתי בנושא הזה והגעתי למסקנה שהכי טוב שהם פשוט לא יראו אחד את השני) בקיצור - בשלב מסוים חשבנו שאולי זה לא כלכך טוב לו להשאר אצלינו שמחתי מאוד למצוא את הפורום הזה ובכלל לראות שיש עוד לא מעט אנשים לא כלכך רחוק מכאן שרואים בחיה הזאת קצת יותר מיצור מסריח קראתי את הבדיחות על חמוסים, ודברים שאנשים כתבו בפורום, הגעתי למסקנה שהתכונות הבולטות של החמוס שלי - Charlie זה בעצם מכנה משותף לכל החמוסים ובכללי הם מאוד דומים, גם בתמונות בקיצור - אשמח להיות חלק מהפורום הזה ולשמוע מכם

Sweet Fantasy

New member
ההודעה שלך קצת מתפזרת

ואיבדתי אותך. קודם כל ברוכה הבאה לפורום, מהקצת שהבנתי מהודעתך אני חושבת שיש הרבה מידע שחשוב שתדעי ותלמדי על חמוסים, עדיף מאוחר מאשר אף פעם. הדבר שהכי הפריע לי אבל כבר מאוחר עבורו הוא העובדה שביצעתם בחמוס הסרת בלוטות ריח שלא ישפיעו ולו טיפה על הריח גוף שלו, ויותר עצוב לי העובדה שיש עדיין וטרינרים שחשוב להם יותר הכסף כנראה מטובת החמוס. דבר נוסף הוא העובדה שכתבת שרוב הזמן החמוס נמצא בכלוב קטן, מילא העובדה שהוא בכלוב רוב הזמן למה הכלוב קטן? אם זה המצב הקבוע ואין באפשרותכם לתת לו זמן בחוץ או לרכוש עבורו כלוב מתאים ,אולי באמת יהיה לו טוב יותר אצל מישהו שיכול להעניק לו זמן. אני מקווה שהגעת לפה מרצון לשפר את איכות חייו של החמוס אם זה המצב נשמח לעזור.

latch

New member
מצטערת לשמוע שהחמוס עבר את הניתוח

המיותר והאכזרי הזה. סירוס זה הדרך היחידה להפחית את ריח הגוף של החמוס, וכמובן שהסיבה המרכזית שהניתוח הזה נעשה היא בריאותית. הניתוח הנוסף שהעברתם אותו בסך הכל מונע מהחמוס לפלוט את הריח המיוחד שהוא פולט בשעת פחד ובהלה, מה שלא כל כך קורה שהחמוס הוא חמוס ביתי בלי סכנות שאורבות לו, וגם בפעמים שכן זה באמת לא כזה נורא. שיפוט גרוע מצידכם ותאוות בצע מצד הוטרינר. נשמע מההודעה שלך שחסר לכם ידע מסויים בחמוסים וחוסר יכולת לתת לחמוס את התנאים שהוא צריך. לתת לחמוס להיות רוב היום בכלוב קטן זה רחוק מאידאלי ויכול להסביר את ההתנהגות התוקפנית שלו. למסור זה קל, אבל יש סיכוי גדול שהבעלים לא יהיו הכי מתאימים. לבדוק את האנשים טוב-טוב, או להשאיר אותו אצלכם ולשפר באופן משמעותי את התנאים.

TC127

New member
היי

גודל הכלוב הוא 70 (גובה) 80(רוחב) ו50 עומק, לא מדובר בכלוב קטן בצורה קיצונית, ואנחנו כן מוציאים אותו הרבה ככל האפשר כרגע אפשרות המסירה כבר לא אקטואלית, גם בגלל ששילמנו הרבה כסף על הניתוח אבל בעיקר כי נקשרנו אליו אכן חסר לנו ידע מסויים על חמוסים ותנאים מסויימים לתת לו, רציתי לשאול איך אפשר לשפר את התנאים שלו, אם אפשר להגיע למצב שבוא הוא מסתובב חופשי בלי להשתין ולחרבן בכל פינה ואולי אפילו להתידד עם החתולה, איזה אוכל הכי כדאי לתת לו (אנחנו נותנים לו אוכל חתולים שיש בו הרבה חלבון אבל זה לא אוכל מיוחד לחמוסים) האם באמת אפשר לטייל איתו עם רצועה? הוא יותר בקטע של לקפוץ כמו משוגע מאשר ללכת הרבה ועד כמה חשוב שיהיה עוד חמוס איתו? הבנתי שהרבה מגדלים חמוס יחיד אבל יותר טוב להם עם עוד חמוס

Sweet Fantasy

New member
איזה באסה

עניתי לך תשובה ארוכה ומפורטת וזה לא נשלח - ונמחק. מעצבן

Sweet Fantasy

New member
מנסה שוב

אין חשק לכתוב שוב מיד אחרי שזה קורה
אז ככה... לגבי חבר נוסף, חמוסים הם חיה חברתית וישמחו לחבר נוסף ממינם, אבל כרגע אני חושבת שיותר נכון להשקיע בחמוס הקיים ולשפר את איכות חייו ואולי בעתיד להביא חמוס נוסף, כל עוד משקיעים בחמוס יחיד , משחקים איתו ונתנים לו זמן איתכם ובחוץ, אין צורך בהבאת חבר נוסף. בהחלט אפשרי ללמד את החמוס לעשות את צרכיו במקום המיועד לכך, יש מאמרים ומידע בנושא אני מציעה לקרוא ולחקור, על קצה המזלג - יש לפזר ארגזים נוספים בבית ,בעיקר במקומות שהוא נוהג לעשות בהם יותר. לגבי החתולה, לא חובה שהם יסתדרו בדיוק כמו שאנשים לא תמיד מחבבים זה את זה , זה תלוי בשניהם ובאופי שלהם, מה שטוב בחתולים זה העובדה שחתול מסתלק לפינה שלו כשלא נראה לו, יכול לקפוץ לאנשהו והחמוס לא יכול ללכת אחריו. מה שכן, חשוב להשגיח בגלל שהחתול עלול לתת לחמוסה איזו "כאפה" שעלולה להסתיים לא יפה, אבל ברגע שהם יתרגלו לנוכחות אחד של השני אין סיבה שיריבו, הכי הרבה תהייה התעלמות. אוכל - אוכל איכותי לגורי חתולים הוא בסדר גמור, לא חייב אוכל מיוחד לחמוסים. לגבי הכלוב, והשחרור בבית.. זה מה שהשתמע מדברייך, אם זה לא המצב, בסדר גמור. טיולים - חמוסים לא יוצאים לטיול לצורך מיוחד, כמו כלב למשל, לעשיית צרכים, כשמוציאים חמוס לטיול זה כדי לתת לו לשחרר עצמות, וסתם שיהנה ויחקור, קפיצות, זחילות, או סתם לעמוד במקום ולרחרח זה נורמלי ואומר שהחמוס נהנה, אל תצפו ממנו שילך אחריכם כמו כלב - זה לא יקרה. אני מציעה למצוא מגדל חמוסים באיזור ולעשות מפגשי משחק, יהיה לו נחמד ובנוסף - אולי להחליף וטרינר

TC127

New member
לגכךמגכמחגכמחע

נתחיל מהסוף - הוטרינר שעשה את הניתוח אינו מומחה לחמוסים לכן הוא עשה את הניתוח יחד עם עוד וטרינר, שלטענתו יודע מה הוא עושה וכו' אנחנו רואים אותו כאמין מאוד, לפני כמה שנים הוא הציל את החתולה שלנו מכמעט מוות.. בכל אופן נבדוק מה לעשות בעניין הוטרינר לגבי מגדל חמוסים באיזור - מסתבר שילדה מהכתה שלי (אני בת 15) מגדלת שני חמוסים, היא בעצמה מאוד חברותית (מזכירה לי אופי של חמוס) אבל האמת שאין לי ממש קשר איתה וזה קצת פדיחה מבחינתי לשאול אותה אפילו שהיא באמת אחלה.. זה יהיה קצת מוזר פתאום לשאול אותה - בא לך לעשות מפגשי משחק לחמוסים? רק הסיטואציה הזאת בראש שלי מצחיקה אותי, אבל אולי דווקא זה יקרה מתישהו.. תלוי ביכולת שלי להתגבר על הפדיחה, או שאולי נמצא מישהו אחר מה שתיארת לגבי הטיולים זה בערך מה שקורה איתו, רק שקצת קשה להשגיח עליו ככה - כנראה בשביל זה יש רצועה הוא מסרב לרתמה והיא גם גדולה עליו, חברה קנתה לי את זה ליומולדת כשאמרתי לה שיש לי חמוס.. זה בכלל מיועד לגורי כלבים אבל אפשר להקטין את זה, אם הוא ישמין קצת אולי זה יהיה אפשרי לגבי הצרכים, הוא למד לעשות בשירותים בעיקר, משם זה יותר קל לנקות מאשר מאחורי הספה וכו' אוכל - הוא לא כלכך אוכל עכשיו כנראה שיש לזה קשר לניתוח, אולי כואב לו או משהו.. הוא אוהב מאוד בננה ומלפפון, לעיתים רחוקות נותנים לו חתיכה קטנה והוא משוגע על זה - עד כמה זה מזיק? כרגע יש בלגן וצעקות בבית כי צ'ארלי החליט שזה מצחיק להפוך את החלב של החתולה (עוד משהו שתמיד צריך לדאוג לו כשהוא משוחרר כי חלב עושה לו רע) והחלב צמוד למקרר ונשפך מתחתיו ככה שאבא - שלא כלכך מרוצה מהחיות בבית באופן כללי - עצבני מאוד, ועכשיו החמוס החליט שזה פשוט מתבקש לתת ביס ענק לרגל של אח שלי ולא לשחרר וכולם כועסים עליי שבמקום לדאוג לחמוס אני כותבת את זה כמה מדהים איך ברגע אחד חיה כזאת קטנה גורמת ל4 בני אדם וחתולה פשוט להתחרפן. וכמה שזה שווה את זה.

Sweet Fantasy

New member

לגבי הוטרינר, מי שמבין בחתולים וכלבים לא בהכרח מבין בחמוסים, כמו כן - וטרינר מומחה בחמוסים שמסכים לבצע ניתוח הסרת בלוטות גם הוא מבחינתי מוחרם לא משנה מה המומחיות שלו. אני חושבת דווקא שחמוס זה אחלה תירוץ להתיידד עם החברה לכתה
לא פאדיחה בכלל..... "שמעתי שיש לך חמוס, גם אני מגדלת.." תמשיכי משם חח לגבי הרתמה יש רתמות מיוחדות לחמוסים, כך שהן קטנות יותר. צרכים - אפשר לשים בשירותים ארגז חול ולשים שם את הצרכים שלו, הוא ילמד. אין בעיה לתת פרי וירק פעם ב.. בכמות שלא תעלה על יותר מכפית. לגבי החלב, זה אכן מזיק, לא רק לחמוס גם לחתולה ובכלל לבעלי חיים,אני מציעה להפסיק עם זה

TC127

New member
בלי קשר

אהה עכשיו הבנתי למה לסמיילים יש עלה על הראש.. זה תפוז!!@#$ =_=

WTR

New member
הוא מתאים לשינה, לא יותר מזה

האם את משחררת את החמוס בזמנים שהוא ער? כדי שישתולל בבית?

latch

New member
גם אם זה היה מגדל החמוס עדיין היה

מעדיף להיות בחוץ ולהשתולל.
יש אפשרות למגן לו חדר שבו הוא יהיה משחורר כמה שעות ביום? אולי החדש שלך? באיזה אוכל אתם מאכילים אותו?

WTR

New member
וט' שעושה ניתוח של הסרת בלוטות אצל חמוסים

בשבילי זה אומר שהוא לא מתאים לטפל בחמוסים, וחבל שהוא לא משתף את הלקוחות שלו בכך ש(כנראה) אין לו מספיק נסיון עם החיה הזו. כל וט' שמנוסה עם חמוסים יודע שזה ניתוח מיותר. אשמח לקבל את השם שלו במסר.

TC127

New member

הוטרינר שלנו - אמר לנו מראש שהוא לא מבין בחמוסים ולכן הוא עשה את הניתוח יחד עם עוד וטרינר (שאני לא מכירה) מאיזור המרכז דווקא העוזרת וטרינר אמרה משהו לגבי זה, שזה ניתוח שלא צריך לעשות או משהו בסגנון.. חבל מאוד שלא בדקנו קצת יותר לפני הניתוח

WTR

New member
באמת חבל

אפשר לקבל במסר את שם הוט' ש"מבין" בחמוסים? (זה שהצטרף לניתוח)

TC127

New member
..

אנחנו משתדלים שהוא יהיה כמה שיותר מחוץ לכלוב, יש ימים שהוא כמעט כל היום מחוץ לכלוב ויש ימים שהוא כמעט כל הזמן בכלוב לגבי הוטרינר, אני אבדוק ואחזיר לכם תשובה

למעלה