חדשה כאן..

gayatri

New member
חדשה כאן..

היי אני גל ואני חברה של תהל *היי תהל* היא הסבירה לי לפני כמה ימים על חלימה וקצת על דרך הלוחמים... אני לא יודעת למה אבל זה ממש עשה לי משהו. זה נתן לי הרגשה שפתאום כל הדברים מסתדרים לי בראש... זה היה ממש ממש מוזר... מאז אני כל כזמן חושבת על זה, למרות שאני לא יודעת על זה ממש הרבה. (היא הסבירה לי בערך 40 דקות וכנראה שזה ממש לא מספיק..) אוף יש לי כל כך הרבה שאלות ומה להגיד שאני לא יודעת מאיפה להתחיל אפילו! טוב קודם כל אני אגיד לכם שבשנה האחרונה אני קוראת המון על דברים שקשורים במיסטיקה ופילוסופיה ויש לי פשוט סלט חצילים אחד גדול בראש! כשתהל הסבירה לי אז פתאום הכל הסתדר לי! אני ממש ממש התרגשתי כשהיא דיברה איתי על זה אני לא יודעת למה אבל אפילו ירדו לי קצת דמעות.. אולי אני נשמעת לכם ממש מגוחכת ומתלהבת או משהו, אבל אני מרגישה כאילו יש בי איזה משהו מיחד כזה, משהו שאני יודעת!! אבל הבעיה היא שאני לא יודעת מה אני יודעת!! המחשבות האלה על החיים היו לי עוד כשהייתי קטנה וזה ממש מוזר לי פתאום... אני לא יודעת מה לעשות עם עצמי! אני משתגעת ואני לא יודעת למה! יש לי איזה משהו מאוד מסויים בראש שהוא היה לי כבר הרבה זהמן אבל הבעיה היא שאני לא יודעת להגדיר אותו. אני לא יודעת אם אני אפילו כותבת את זה בפורום הנכון... אבל תודה שקראתם על כל מקרה! ממש תודה. ביייי

gayatri

New member
שאלות

1.האם דרך הלוחמים היא הדרך היחידה להגי לתודעה האינסופית? 2. מזה מוות? 3. האם את כל הדרך להגיע לתודעה האינסופית צריך לעשות במחזור חיים אחד? 4. אם המציאות שלנו היא בסך הכל נקודת תפיסה, אפשר לשנות בה דברים ולשלוט בה כמו בנקודות תפיסה אחרות (בחלום צלול)? או שאי אפשר מכיוון שעל הנקודת תפיסה הזאת נמצאים מיליוני אנשים ולכן היא נראת לנו כל כך מציאותית..? תודה

אינקה

New member
../images/Emo20.gif התשובות שלי

1. דרך הלוחמים של דון חואן אינה הדרך היחידה לבגיע לתודעה אינסופית. מדיטציה היא דרך מצויינת להגיע לכך, וגם עשוייה להיות מורכבת הרבה פחות. אבל אם את מדברת על "דרך לוחמים" באופן כללי, הרי את כל הדרכים המובילות אל התודעה האינסופית ניתן להכליל תחת שם זה. העיקר לדעתי הוא בשינוי הזהות. "אדם" זו זהות הנשענת על הסכמה חברתית, ואילו "לוחם" זו זהות הנשענת על החלטה פנימית. להיות "לוחם" או "מודט" משחרר אותך להתפתח מבלי הפרעה של אחרים הדורשים ממך להתנהג ולהיות כ"בן אדם". כי אינך "אדם" עוד. אתה מה שבחרת להיות. 2. לא יודע. אבל נראה שזה ההיפך מחיים. 3. אם התודעה האינסופית קיימת, הרי שהיא קיימת ללא גבולות מעצם הגדרתה. לכן אין לאן להגיע. את כבר שם. השאר יהיו רק ספקולציות. 4. עקרונית אפשר, אבל אז לא תהיי דמות בחלום אלא החלום עצמו. "אלוהים". הבנת נכון - מעשית אי אפשר כי מליוני אנשים מקבעים אותה. אלה שזו רק פרספקטיבה אחת - תשני את האקסיומה והעולם כולו ישתנה ברגע.

L i z a r d

New member
לטובת הציבור

שאלות ותשובות כפי שהובאו לשאלה הרביעית.
חף מכל עריכה. - חלום צלול זאת לא חלימה, כל מה שאנחנו משנים זאת אשליה. אבל, גם בעירות שלנו יש המון המון אשליה. אפשר לשנות אותה, אבל זה קצת יותר קשה, בכול הרמות, כמו שניחשת - כי נקודות התפיסה של כול האנושות כמעט נמצאת בערך באותו מיקום בדיוק, ולכן כולם מתכוונים את המיקום הזה, וגם בגלל שהרגילו אותנו למיקום הזה מילדות ולכן אנחנו מקובעים אליו. -אוקיי בוא נאמר.. אני יכולה לעכשיו לשנות את המיטה שלי? -אממ עכשיו זה בטוח שלא וזה גם לא פשוט כל כך. -למה לא? -כי זה יהיה מטופש לחלוטין, ומי שתהיה לו היכולת לעשות את זה לא יעשה את זה בלי מטרה מספיק חשובה. (זה אולי קצת חסר כיוון ואולי לא ממש יועיל למישהו אבל בכול זאת העתקתי את זה לכאן)

אינקה

New member
../images/Emo20.gif אני יכול לשנות את המיטה שלי

אבל אני אצטרך בשביל זה אובייקט אחר מאותו החלום. גרזן למשל...

תשובות לשאלותייך

התשובות מייצגות את עצמי (קסם אמיתי) בלבד: 1) דרך הלוחמים איננה הדרך היחידה להגיע ל"תודעה האינסופית." התודעה האינסופית, למיטב ידיעתי, הוא מקום שבו אנו נמצאים בכל רגע ורגע (כולל רגע קדוש זה) ולכן אין צורך להגיע אליה כלל וכלל.... כל מה שצריך לעשות זה לפתוח את העיניים ולראות שאת כבר נמצאת "שם." 2) לא יודע. 3) לא צריך לעשות שום דרך כדי להגיע אל התודעה האינסופית (ראי את תשובה 1).... את כבר נמצאת בתוך ה"תודעה האינסופית", את חלק ממנה ולא ניתן שלא להיות חלק ממנה. התודעה האינסופית היא כל מה שיש. 4) אם אני מבין את שאלתך, הרי שלמיטב ידיעתי את המציאות שלנו (בזמן העירות), ניתן לשנות בהחלט.... למה לא? יחד עם זאת, לא בטוח שהבנתי את שאלתך. מקווה שעזרתי. שלך, קסם אמיתי!!!

כל אחד ודעתו.....

שלי היא: 1)בעולם מורכב כשלנו אין דבר כזה "דרך יחידה". (חוץ מי בשאלות כגון 2+2=?) 2)זה המצב שמערכת העצבים הראשית שלנו לא יכולה לתפקד יותר. לאומת זות אם בן אדם מת בזמן שהוא היה "מואר" כביכול אז תבונתו תוכל להיתקיים על אנרגיה בלבד. 3)כן. זה דורש היפתחות והשלמה מלאה אם העולם הסובב אותנו. זה אפשרי לגמרי. 4)המציאות שלנו זו העולם היחיד והאמיתי. ולמרות זות אנחנו יכולים לעשות בו כאבת נפשנו על ידי היתחברות ושליטה מסוימת באנרגיה הכללית. זה דורש אימון רב ביותר. כל הכתוב להעיל הוא דעתי האישית והבלעדית. אני מבקש שתחשבי אל הדעות שהעלתי ושתישקלי אותם. בהצלחה אם אשר תבחרי. שלך בארי.

gayatri

New member
רבותי... תודה על התשובות!../images/Emo9.gif

מה שהתכוונתי בשאלה השלישית זה בקשר לחלימה. האם צריכם לעבור ארבעת השערים בחלימה במחזור חיים אחד?

למעלה