חדשה כאן....

אני 29

New member
חדשה כאן....

קודם כל שנה טובה לכולם. אנחנו מתעתדים לקנות מגרש לבנית ביתנו. המגרש הוא בטאבו, אך ללא פיתוח וכדומה. כלומר כל הריצות עלינו. אני מאוד רוצה לקנות את המגרש כי רק כך אוכל לבנות בית פרטי לפי התכנון שלי, ובית פרטי מוכן עולה מאוד מאוד יקר עבורנו וזה מחוץ לתקציב שלנו. יחד עם זאת, מקוננת בי תחושת פחד מהלא נודע.....שמא ניכנס לבור ללא תחתית. (למרות שאני ובעלי מאוד מחושבים). זה עדיין מפחיד אותי. אבל אני יודעת שרק כך נוכל להתקדם...אחרת נמשיך לגור בבית משותף. מה חשוב לדעת לפני? אשמח לקבל תגובות במיוחד ממי שנמצא עכשיו בבניה. אגב, כמה זמן כולל עיכובים עד אשר מקבלים את האישורים לבניה , וכמה זמן לוקח לבנות. אני רוצה בית של 160 מ"ר קומה אחת. תודה.

Dfengshui

New member
תני קצת פרטים בסיסיים

למשל, איפה המגרש (במרכז המישורי, בהרי ירושליים או בצפון הרחוק)? מה גודל המגרש? באופן כללי, עלות הבניה בלבד (לא כולל אישורים ושכר יועצים ומתכננים) נע סביב 1000$ + מע"מ למ"ר, למרות שתשמעי גם 700$ וגם 1300$. זמן לאישורים - מחודשיים-שלושה ועד ......לשכן שלי זה לקח למעלה משנתיים

משה פרל

New member
../images/Emo45.gif

1000$-1200$+מע"מ ועוד קצת למ"ר נשמע סביר לבית ממוצע זמן לאישורים- צריך לברר מה הממוצע בוועדה הספציפית, הייתי לוקח שנה לתכנון ואישורים ושנה לבנייה.

yrnkrn

New member
בהתחשב בזה שאתם בונים פעם ראשונה

אני לא אופתע אם לקנות מגרש ולבנות בעצמכם יעלה לכם מחיר קרוב לבית יד שניה באותו אזור זאת בלי להתחשב בכמות הזמן העצומה שתצטרכו להשקיע בפרוייקט.

avi5199

New member
את צריכה כמיליון שקל מעבר למחיר המגרש

ויותר כדאי לבנות 200 מ"ר - כי הרבה הוצאות לא תלויות בגודל הבית, וככל שהבית גדול יותר העלות למטר מרובע יורדת, כך שבית 160 מר או 200 מר בסוף יוצא כמעט אותו מחיר. חוץ מזה לבנות שתי קומות לא יותר יקר מקומה אחת, ואולי להפך, וכל היתרונות והחסרונות כבר נדונו בשרשור קודם.

למעלה