חדשה כאן...

חדשה כאן...

הופניתי מפורום תמיכה למבוגרים ADHD כאחת שסובלת מהפרעת קשב וריכוז הומלץ לי שם בחום על אימון אישי ועל הפורום שלכם. אשמח אם תעשו לי הכרות עם העניין שאני נחשפת אליו פעם ראשונה. למען ההשכלה שלכם אז ככה: אני בת 26 נשואה והבעיה הקשה שלי היא חוסר ניהול עצמי. תכנון, ניהול הבית, הסחת הדעת מעניין לעניין (ויש רשימה ארוכה יותר)

tlingit

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo13.gif

אכן תיארת חלק מהמאפיינים שמוכרים לאנשים בעלי קשיי קשב וריכוז (ולבני משפחתם...
) קצת על הקשר בבין אימון אישי להפרעות קשב וריכוז: אימון ל-ADD הוא אימון אישי אשר שם דגש על מודעות למאפייני הפרעת הקשב והריכוז והתמודדות איתם. באימון מזהים את תחומי היכולת והכוח האישיים, את המטרות החשובות בשבילן כדאי להתאמץ, ובונים תוכנית מובנית שמאפשרת התקדמות. בעבודה עם אנשים בעלי מאפייני ליקוי קשב נמצא כי שיטות עבודה מובנות, תמיכה צמודה ומתן משוב, מאפשרים הישגים משמעותיים שנשארים לאורך זמן. מקווה שהדברים לעיל שופכים קצת אור על הנושא עבורך
הנה קישורים לדיון אחד ועוד אחד שהתקיימו כאן בפורום בנושא, אולי יהיו לך לתועלת (שימי
ששווה לעקוב גם אחרי הקישורים בתוך הדיונים עצמם
לא הרבה כל כך אך מועיל) וענבל מנהלת הפורום שנמצאת עכשיו בסופ"ש אולי תוכל להוסיף על הדברים כשתחזור

shosh arie

New member
היכרות עם אימון ל-ADD

בהמשך לדברים הבהירים שכתבה TLINGIT אוסיף שאימון אישי נמצא מאד אפקטיבי עבור אנשים המתמודדים עם הפרעת קשב, בדיוק בזכות אופי ותהליך האימון כפי שתואר לעיל.

אוריק3

New member
../images/Emo221.gif../images/Emo221.gif

אז ככה, אכן כפי שציינה לעיל טלי, זאת אחת מהדרכים לאמן אנשים עם הפרעות אשיות. ברם, קיימות טכניקות נוספות אחרות העוסקות יותר בכלים ישירים. אשר פועלים על תת ההכרה. כאשר הכוונה לשנות את מבנה ההתנהגות הספונטינת. אלו אוסף של כלים המאפשרים להמיר תגובות ספונטניות שאינן רצויות בתגובות שבהם המאומן שולט על מהלך חייו היומי, כרצונו. וזאת דרך נוספת.. בהצלחה

shosh arie

New member
אני מניחה שהתכוונת לאנשים עם הפרעות קשב

ולא הפרעות אישיות.

אוריק3

New member
התכוונתי נכון..

. הפרעות קשב ורכוז מתוחמות כחלק מהפרעות אשיות.

shosh arie

New member
למיטב ידיעתי

אין הדבר כך. אמנם יש מקרים שלאדם עם הפרעת קשב יש גם הפרעת אישיות (פעמים רבות יש תחלואה נלווית להפרעת הקשב), אך הפרעת קשב איננה הפרעת אישיות.

tlingit

New member
אוריק, אני מזכירה לך את כללי הנימוס בבקשה ../images/Emo13.gif

shosh arie

New member
אוריק

אנחנו, וגם אני, לומדים המון גם כשאיננו מגיבים. כבני אדם וכמאמנים מודעים - אנחנו בוחרים כל הזמן. ברשותך, אני מכבדת את הפורום המקצועי הזה, ובוחרת פשוט לא לקחת חלק בדיון מסוג זה. שבוע טוב,

למעלה