חדשה כאן

pilpeletbm

New member
חדשה כאן ../images/Emo9.gif

יש לי כלבה יפיפיה הבעיה היא שהיא כל הזמן מתמלאת קרציות ופרעושים זה מגיע למצב שכל יום אני מוציאה קרציות. עד לפני חודש לא היו לה קרציות בכלל. פרעושים כן היו אבל פעם בשבוע אני שמה לה אופיגל. הוא בכלל מועיל כי לי נראה שלא. יש משהו טוב יותר נגד פרעושים וקרציות ?

היי

אופיגל זה חומר מאוד מיושן (את קיבוצניקית?) הורג את הטפילים אך לא מונע הדבקות. לטיפול נגד פרעושים- לשים אמפולות טובות (אדוונטג', רבולושיין, פרונטליין, פרונטליין פלוס) נגד קרציות- קולר (קילטיקס, פריוונטיק ויש עוד). יש אמפולה שהיא נגד קרציות ופרעושים- אדוונטיקס. נעה

ואם יש המון

אז לשקול הדברה סביבתית - רצוי מדביר מוסמך כי החומרים עלולים לגרום להרעלות!! ארז

תשובה לחדשה

יש קולר מצויין שנקרא קילטיקס והוא נגד קרציות. לפרעושים יש אמפולות (adventeg אני מקווה שכתבתי בלי טעויות , או פרונטליין) שימי אותם על הכלבה והבעיות אמורות להיפטר. בהצלחה.

pilpeletbm

New member
תודה רבה לכולם ../images/Emo24.gif

אני לא קיבוצניקית אבל אני חדש ה בגידול כלבים והייתה לי הרגשה שהאופיגל לא מועיל, אני מקפידה לשים לה פעם בשבוע לפי ההוראות וזה לא מועיל. על החומר המליץ המוכר בחנות חיות. מישהו יודע מה העלות של הקולר והאמפולות ? ואיפה קונים אצל וטרינר או בחנות לחיות מחמד ?

תשובות...

שאלתי את מקיבוץ, כי אצל ההורים שלי בקיבוץ שנים איבקו באופיגל פשוט כי זה מה שהתברואן נתן.... ניתן לרכוש את החומרים גם בחנות וגם אצל הוטרינר. המחיר משתנה ע"פ הגודל של הכלב. לשם הדגמה- הכלב שלי (שהוא כלב גדול מאוד 37 ק"ג)- קולר קילטיקס עבורו עולה 120 ש"ח בערך, אך מחזיק לחמישה חודשים. אמפולות קונים בחבילות של 3-4, יש מקומות שמוכרים בבודדים, כשאמפולה עולה כ- 55 ש"ח ומחזיקה לשלושה שבועות. לכלב קטן המחיר יהיה נמוך יותר!

pilpeletbm

New member
עזרה נוספת דחופה יותר

החתול שלי שרט עכשיו את הכלבה ויורד לה קצת דם מהאוזן זה יכול להיות מסוכן עבורה בהתחשב בעובדה שעדידן לא קבלה חיסון משושה ?

לא אמור לסכן אותה

אבל זה בהחלט יכול להזדהם. האם זה עמוק? אם נראה עמוק - לגשת לוטרינר שיראה. אם שטחי מאד - לשטוף עם קצת מים, ולשים לב בימים הבאים שלא יתנפח/יאדים/יגרד. ארז

למעלה