חדשה כאן

חדשה כאן../images/Emo68.gif

שלום לכולם! אני בחורה בת 22 , בחורה מסורתית שיודעת לדבר איידיש אך לא לכתוב.(למען האמת חיפשתי חומר בצומת ספרים, ולדאבוני הרב לא מצאתי ). אני אשמח להתקבל לכאן, אך לפני זה. אני צריכה קצת עזרה, אז אני פונה לכל מי שיכול לעזור לי בנושא. אני עושה עבודת מחקר בספרות ואני צריכה מאמרים על האיידיש. אם מישהו יכול לעזור לי אשמח מאוד. כי חיפשתי בגוגל ולא מצאתי. ואני צריכה מאמרים שמדברים על רקע האיידיש , האיידיש כהווי , כתרבות ומסורת. אשמח מאוד אם אקבל עזרה, כי זה מאוד חשוב לעבודתי. באמת.

מתנדב

New member
שלום לך וברוכים הבאים....

חומר על יידיש אני לא יכול לעזור לך בזה הרבה, אמנם אני מבין וכותב וקורא יידיש, אך יש כאן בתפוז פורום יידיש, תוכלי לשאול שם...

מתנדב

New member
תשאלי שם את מנהל הפורום

נועם סטאריק אני בטוח שהוא יעזור לך, הוא אוהב לעזור לאחרים בנושא היידיש, תנסי אולי לשלוח לו מסר ולהסת את תשומת ליבו... בהצלחה לך!

אז זהו

שפניתי קודם כל אליו ישירות במסר. והבחור לא ענה לי , למרות שראיתי שהוא כן אחרי שליחת המסר שלי הוא כתב בפורום. לכן אני גם פונה לפורומים אחרים. כי זה מאוד מאוד חשוב לי. ודרך אגב, נפגעתי מהיחס שלו, בכך שאפילו לא טרח להגיב הן בחיוב והן בשלילה למסר שלי.

נועם בחור טוב

אם הוא לא ענה לך סימן שהוא לא נכנס לתיבת המסרים שלו עדיין. אין לך מה להיפגע, אלא רק לחכות בסבלנות. גם אני לא עונה מהר למסרים. אני שונאת את תיבת המסרים.

אולי את צודקת

אבל אני אישית נעלבתי. האמיני לי שכל יום שאני מגיעה מהלימודים התיבת מסרים שלי מפוצצת בהודעות וכשאני ליד המחשב מלא חברים וחברות ישר שואלים אותי דברים ואני עוזרת לכולם כמיטב יכולותי. ועוד לא אמרתי "לא" למישהו למרות שקשה לי, גםמהקטע שאני חוזרת מאוחר ועושה עבודות ולומדת ועושה גם חונכות אבל אני משתדלת להקדיש קצת זמן גם לאנשים שבחיי. הרי, לא הכל זה לימודים ועבודה? לא משנה, לא כולם כמוני, ואני בהחלט מקווה שאת צודקת כי אני לא אוהבת לשפוט אנשים לרעה ולהכליל כי אני לא כזו. לא משנה, מישהו שם ענה לי להודעתי ונתן לי קצת עזרה. בכל אופן, תודה!

מייקי 770

New member
הכתובת היא נועם סטאריק.

מנהל פורום יידיש, בקי בתולדות היידיש ובספרות היידית, יישר כח בשימור השפה החשובה והיפהפיה הזו. זיי מיר געזונט רעביצן!!!!!

BigKay

New member
אם אני לא טועה אין ספרות חרדית על

הווי האידיש. אצלינו זה רק אמצעי לדבר בו. והמחקרים שלנו בדרך כלל זה בנושא הלכתיים וכו, ואל תיעלבי אם תצא מכאן כלאומת שבאת.. מקסימום שאת יכולה לשאול כאן פירוש מילה באידיש. מקווה שעזרתי לך בהאי עזרה... א גיטע נאכט

תודהה רבה לכם על העזרה../images/Emo24.gif

באמת. עזרה בתירגום מילים מאיידיש לעברית, אינני צריכה כי אני בעצמי דוברת איידיש.

אלישיר

New member
תגישי תלונה בהאג, נגד היטלר.

בעזי"ת מה לעשות שהשטן מברלין לא אהב מדברי אידיש?

מה הקשר?

היטלר ציווה להשמיד את כל היהודים וכל מי שנראה חריג בעיניו כמו הצוענים, העיוורים הפיסחים, וגם את ההומאים והצוענים והארמנים. בלי שום קשר לזה הוא רצה ליצור גזע הארי טהור. אבל לא דיברתי על ימח שמו וזיכרו. ודרך אגב, לו היית מתעניין קצת בהיסטוריה של עמינו הרבה שהגיעו לאחר השואה והתקבלו בארץ רצו לשכוח ולהתעלם משפת האיידיש כדי לעבוד את אדמת א"י.

אלישיר

New member
בלי להעלב

בעזי"ת הכל נכון. ואם כבר ניתן לך חידה: איזה שפה שמית נוספת חוץ מעברית, ניתן למצוא באידיש? (רמז, חפשי תת ניב של אידיש). ותכל'ס, הנאצים ימ"ש, חסלו את האידיש כשפה מתפתחת, מכאן ואילך היא התחילה להעלם, מסיבות שונות. לא רק בארץ היא נעלמה, אלא גם בבריה"מ היא שווקה חיים, למרות שלקח יותר זמן. ו... איך ידעת שהייתי מקבל מאיות בהסטוריה?! לא סיפרתי לאף אחד!

אגב

אם מדברים על איידיש היא מורכבת מדיאלקטים של כמה שפות אירופאיות. ולחידה שלך, התשובה היא ארמית. (למרות שאני סבורה שגם לשון חז"ל השפיעה עליה אחרי תקופת בית שני) אבל אני לא בטוחה בכך כל כך.

אלישיר

New member
חוץ מארמית...

בעזי"ת עוד רמז... לא. אם מסתכלים על ההתפחתות של האידיש זה היה פשוט צפוי. עוד משהו. קבלה ואידיש?! היתכן? (וסתם ככה אני בכלל לא מדבר אידיש...).

../images/Emo6.gif

מה מוזר העירבוב בין קבלה ואידיש? הרי היה ידוע שבאידיש משתמשים בשפת דיבור והיא היתה שפה יומיומית.

אלישיר

New member
אידיש נקראת במינוח הקבלי שפת"תרגום"

בעזי"ת ושימי לב, שבכל תפוצה שם היו יהודים, כולל בארץ הקודש עצמה, פתחו היהודים שפה שהייתה עירוב של שפת המקום עם לשון הקודש. לעירוב הזה יש בקבלה רעיון חשוב. לגבי השפה השמית... הידעת שבאידיש הירושלמית התערבבה הערבית? וכפי שאמרתי זה בעצם כל כך צפוי.

למעלה