חדשה כאן

dedaniel

New member
חדשה כאן../images/Emo13.gif

צריכה עיצות בקשר לבעיה שיש לי עם הבן כמעט בן שבע. קודם כל קצת רקע: קוראים לו דניאל וכבר שנה אנחנו חיים בספרד לאחר שהות של שש שנים בארה"ב. בעלי ספרדי
. דניאל לא היה בשום מסגרת קבועה עד השנה האחרונה שלפני כיתה א ,בשנה הזו הוא למד ספרדית חיפש את מקומו נולד לו אח והמון שינויים. הוא התחיל כיתה א ומהר מאוד הפך להיות מאוד מקובל אבל...עם הילדים הבעיתיים.אני מודעת לקשיים שלו וגם אני עוברת די הרבה .היו לו קצת קשיים בריכוז בשיעורי בית אבל לא תיארנו לעצמנו שהמצב כל כך גרוע,בביקור אצל המורה הסתבר שהילד לא מסוגל להתרכז כאילו נמצא בתוך עולם פנימי מציק באופן כרוני לילדים מרביץ מקלל.רציתי לציין שבבית הוא רגוע ,מצייר משחק עם עצמו מסוגל להתרכז.אני שוב פעם אומרת שאני מודעת לכל הקשיים שלו,חוסר הביטחון וכו..אני עושה המון מאמצים לבלות איתו זמן שרק שנינו לבד .להקשיב לו לדבר איתו. לא יודעת איך לגרום לו להפסיק להציק אפילו שברור לי שהוא מנסה למשוך את תשומת הלב של הילדים שאולי לא מקבלים אותו. מה אני יכולה עשות בשביל לעזור לו להתרכז בשיעור לשבת ולהקשיב לא לאבד ולשכוח את החפצים שלו?אשמח לכמה עצות

פלגיה

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

את מתארת ילד שעבר הרבה שינויים בתקופה האחרונה - גם מעבר דירה, גם כניסה למסגרת, וגם לידת אח. כל אחד מהשינויים האלה בפני עצמו יכול לערער ילד (וגם אדם מבוגר) וההצטברות יחד על אחת כמה וכמה. לדעתי יש כאן מקום להיעזר באיש מקצוע - יועץ או פסיכולוג לילדים. אני לא יודעת עד כמה זה אפשרי במקום שבו אתם גרים, והאם תוכלו למצוא מישהו שמדבר בשפה של הילד (נראה לי שאדם דובר ספרדית לא מאוד יעזור במקרה הזה) אבל כדאי לנסות. פסיכולוג לא צריך להיות דבר מאיים. בגיל הזה מדובר בכמה פגישות שהן בעצם משחק, אבל הן נותנות לילד אפיק וכלים לביטוי הקושי. עוד משהו - להתרכז בשיעור זה קשה. זו מיומנות שנלמדת בהדרגה, ולא אוטומטית. ביחוד אם השפה חדשה, אם הסיטואציה חדשה ואם יש הרבה ילדים מסביב. האם המורים מודעים לקושי שלו? ולגבי לא לאבד ולא לשכוח את החפצים שלו - זה מאוד מאוד אופייני לגיל. לא בטוח שזה קשור לכל הדברים שתיארת קודם. רק צריך לנשום עמוק, לסמן את כל החפצים, ולעזור לו להתארגן - את בבית, והמורה בכיתה

למעלה