חדשה כאן...שלום לכם!

happymam

New member
חדשה כאן...שלום לכם!

בוקר טוב!! מאיפה להתחיל? הסיפור שלי ארוך (כמו של כולם בעצם) אבל אשתדל לקצר לשאלות הרלוונטיות ברשותכם. אלה גירושים שניים שלי לצערי, בפעם הראשונה יצאתי מזה ללא ילדים אבל הפעם זה נפל עליי כמו רעם ביום בהיר פתאום בשיא הלימודים שלי לפסיכומטרי הודיע שהוא רוצה להתגרש אחרי 3 חודשים של נסיונות הבנתי שאין סיכוי הוא יצא ללילות וימים שלמים, התעלמות טוטאלית. פתאום האהבה האבסולוטית שלו לילד (בן שנתיים) ירדה בעדיפות שלו לדבר על האהבה אליי מקיצוניות לקיצוניות. לפני חודשיים בלית ברירה עזבתי את הקראוון המשותף והתחלתי בתהליכי גירושין בבית משפט לענייני משפחה עד שהגשנו כתבי הגנה ותביעה החברים שם יצאו לפגרה ואני בין הכיסאות הוא משחק בי ומתעלל בי נפשית סוחט אותי עד תום המזונות שהוא משלם בינתיים כמו נדבה מבחינתו 1800 חודש שעבר ו1600 החודש אין לו שום התחיבויות, יש לו קראוון ליד הוריו, רכב וטלפון מהעבודה ואני טובעת בהוצאות לא זכאית לסיוע כי המשכורת שלי מעל למינימום (4700) ופתאום כאילו לא מספיק כל הביש מזל הזה נפלו עליי תקלות עם הרכב אני עדיין משלמת גן בעלות חודשית גבוהה והשכירות עולה לי 2400 לחודש איך שורדים? האם קשה לי נפשית בגלל שקשה לי כלכלית? האם כשאסתדר יהיה לי קל להתגבר על הפגיעה הקשה באגו? הבגידה? וזה רק ההתחלה של התיסכולים שלי. תודה על ההקשבה

היי לך

רק שתדעי לך שמצבך טוב יש לך רכב יש לך 1800 שקל מהפרוד ומשכורת לא רעה בכלל טפו טפו טפו אני למשל מסתפקת למחייתי בכבוד רב יש לציין מ-1300 ש"ח קיצבת ביטוח לאומי מתמודדת עם היריון מהחבר לשעבר שעוד לא ברור מה יהיה וכמובן איך שכחתי! כבר כשנה אני במשא ומתן עם חברת עמידר בקשר לסיוע בדיור. כרגע גרה אצל קרוב משפחה בסלון בספה רעועה שממש אבל ממש לא נוחה לאישה בחודש שביעי להריונה ואני לא מתלוננת! אני גם בשמירת היריון נוסף לכל ואין לי עזרה מאיש פרט לארוחות ליל שישי אצל ההורים שלי, את המכנסיים היחידות שיש לי שנוחות לי נאלצתי לתפור אתמול כי היו קרעים. אז תאמיני לי שהבעיות לפעמים מתגמדות לנוכח מקרים יותר קשים תסלחי לי שכתבתי לך פשוט ממש התעצבנתי מימך.

מבינה לליבך חד הריונית

ןמאחלת לך המשך הריון קל ושתלדי בשעה טובה ותתמלאי באושר ובשפע וכל טוב גם אני קצת נחמצתי לקרוא את ההודעה של החדשה ובמספרים שנקבה וגם אני חיה מהרבה הרבה הרבה פחות ולא מתלוננת כל כך אבל - יש לה זכות להתלנון ולכעוס ולחשוש כמו לכל אחד אחר... אולי רמת החיים שהורגלה אליה הייתה גבוהה מאוד ולכן כעת לרדת מרמת החיים שלה מעוררת בה כעס וחרדה... בכל מקרה - חדשה שלנו - תביטי קדימה ותראי שהכול לטובה, אולי תצטרכי לחיות מפחות (ולפי הסכומים שרשמת, את יכולה לחיות ממש בסדר, בלי לחץ, אם תדעי לכלכל את צעדייך בתבונה) אבל אולי זה שווה את בריאותך הנפשית והפיסית. שיהיה שבת שלום לכולנו.

s h o o s h a

New member
להרגיש פגועה

ובכן, ראשית מאד לא נעים (בלשון המעטה) להרגיש עזוב ונעזב. זוהי בהחלט פגיעה קשה מאד לאגו. תוסיפי לאלו את הירידה ברמת החיים והפגיעה הופכת להיות קשה שבעתיים. אלא ש... מאחר ואת מדברת על הכנסה קבועה של כ (בחישוב מהיר : 4,700~ ש"ח שכר + 1,700~ מזונות סה"כ = ~6,400 ש"ח) הרי שמצוקה כלכלית אמיתית לא נראית כאן לעין. אולי התפנקות כי אינך מסוגלת לקיים דברים שאליהם היית רגילה קודם. [גן+שכירות+הוצאות שוטפות עשוי להגיע לסכום של {הערכה גסה שלי} כ- 5,000 ש"ח לחודש. ראי הכנסתך ואין צורך להוסיף]. את שואלת איך שורדים? מניחה שתשובה אחת כבר קיבלת מקודמתי, אוכל לספר לך איך שורדים עם שכר כולל של כ - 3,500 ש"ח לחודש ואיך שורדים עם סכומים שביניהם. חלילה, אינני שופטת ואינני נוזפת אלא רק מנסה להאיר לך את החדר שבו את נמצאת, להאיר על האנשים שכותבים כאן (ובכלל) ונאלצים להתמודד עם חיים לא פשוטים ולא קלים ולציין שמצבך (אוףףף, איך אעשה כך שזה ישמע טוב ולא מתנשא ופלצני?) פשוט מצוין לעומתם. שאלתך האחרונה לגבי ההתמודדות עם התסכולים מהבגידה, הפגיעה באגו, זו התמודדות שונה. ייתכן ששיפור נוסף במצבך הכלכלי יעזור לך להתגבר מהר יותר אבל לדעתי אין קשר בין הדברים. אלא אם כן תמצאי דרך לנקום בו ו"לדפוק אותו", "להראות לו מה זה"- יש כאלו שזה מה שמחזק אותן. הידיעה שלבן הזוג רע עושה להן, משום מה, טוב. את מאלו?? בכל אופן, על כאב הנטישה כדאי שתדברי עם איש/ אשת מקצוע, בדיוק כדי להמנע מכניסה לפינות שעלולות להיות מזיקות בדיעבד. תעבדי על מה שהחיים טומנים לך בעתיד, עשי כמיטב יכולתך לשפר את מצבך והשקיעי בך ובילדך ואל תנברי במה שיש לו. בהצלחה

פאפילה

New member
קושי זה דבר יחסי ואישי

אני חושבת שלכל אחת קשה עם הפרידה, אם זה כלכלית כי השתנו סדרי עולם ואם זה רגשית להתמודד עם הלבד, ואם התחושות הקשות שעולות, והשאלות שאנחנו שואלות את עצמנו : "למה זה קורה לי"? למה לא צפיתי שזה יקרה? איך לא הבנתי ש.... מיליון שאלות ומחשבות שעושות רע על הנשמה. אני נשארתי עם ילד וחובות , לא משלם מזונות הייתי צריכה לקחת הלוואות של 30 אלף כדי לא לאבד אשראי בבנק, לקנות מכשירי חשמל שלקח לי , ולשלם חובות - בקיצור לכל אחת יש את החבילה שלה... אז שאלת איך שורדים? כלכלית עושים חישוב קר ומחושב של ההוצאות מוצאים דרכים לחסוך או איך להשיג הלוואה ושורדים. נפשית אני חושבת שזה לא קשור לכלכלית אלא פשוט קשה עם התחושות , עם המחשבות ותחושות שעולות ,כמו שכתבת הפגיעה באגו, הבגידה כל זה באמת מתסכל וגורם לך לתחושות קשות - אבל את צריכה למצוא את הדרך להתמודד עם זה - כי יש לך ילד שזקוק לאמא חזקה לצידו! לי בכל אופן זה מה שנותן לי כוח לשרוד כי אני יודעת שאסור לי להשאב עמוק לנבכי הנפש ולמחשבות שלא אכנס לדכאון ואז הבן שלי יפגע מכך! אני שואבת כוחות מחברים שתומכים, משתדלת למלא לי את הזמן בעיסוקים שונים ללכת לים לבריכה לחברים ומשפחה ופשוט ל ש ר ו ד !

למעלה