חדשה כאן... קצת רקע...

רונית 294

New member
חדשה כאן... קצת רקע...

הריון ראשון לפני כ 3 שנים-כימי
הריון שני-תקין, לידה בשבוע 40, תינוקת בריאה
הריון שלישי- דימומים מסיביים, המטומה, ירידת מים בשבוע 23 ולידה שקטה.
לא מצאו סיבה לכל שהתרחש בהריון השלישי.
בוצעו בדיקות הורמונליות, בדיקות קרישיות, צילום רחם ועוד ועוד ולא נמצאה בעיה. בדיקת זרע תקינה.
לקח לי כשנה להיכנס לכל הריון. אך לבסוף נקלטתי ספונטנית.
כעת 7 חודשים אחרי הלידה השקטה ושוב מרגישה שהמחזור עוד שניה מגיע.
הדבר היחיד שנמצא אולי הוא שלב לוטאלי קצר (פחות מ 14 יום בין הביוץ למחזור). אצלי רק 9 ימים במקום 14.
האם מוכר למישהי?
האם יש המלצות?

פזית66

New member
לגבי השלב הלוטאלי, כדאי לעשות בדיקת דם להורמונים

פרוגסטרון ואסטרוגן כשבוע לאחר הביוץ. החשוד המרכזי הוא פרוגסטרון נמוך מדי, ואם אכן זו הבעיה אז אפשר לקחת נרות וגינליים שמכילים פרוגסטרון מאחרי הביוץ ועד לשבוע 7-12 של ההריון. אני לא בטוחה שזו הסיבה למה שקרה לך בהריון השלישי, ולא בטוח שבכלל יש סיבה שזה קרה כי עד כמה שזה מצער הדברים האלו קורים. אבל יתכן מאוד שזה יקל ויזרז את ההיקלטות. בהצלחה!

רונית 294

New member
תודה. עשיתי בדיקת פרוגסטרון

כיום יומיים לאחר הביוץ ויצא 14. נמוך לא??

פזית66

New member
לא, זה מוקדם מדי

יום יומיים לאחר הביוץ הפרוגסטרון רק בתחילת העליה שלו. הרעיון הוא לבדוק מה קורה אחרי שבוע כדי לדעת אם הוא עולה מספיק גבוה ונשאר שם מספיק זמן.

רונית 294

New member
הבנתי. תודה.

מעניין שאף רופא לא הציע את זה עד עכשיו. לא לוקחים אותי ברצינות בגלל שהריתי 3 פעמים באופן טבעי וללא התערבות רפואית. אבל לא מתייחסים לעובדה שלקח לי יותר משנה להרות ושההריון האחרון התחיל נורא.

טוליתי

New member

מצטערת על האובדן
.
כפי שפזית כתבה לך, את צריכה לבצע בדיקות הורמונליות לאסטרדיול ופרוגסטרון לאחר ביוץ. ייתכן שאת זקוקה לפרוגסטרון.
האם ביצעת היסטרוסקופיה?
מאחלת לך הריון תקין עם סוף שמח במהרה

רונית 294

New member
היסטרוסקופיה לא אבל

עשיתי צילום רחם. הייתי אצל רופא פוריות השבוע שאפילו לא הציע לעשות את הבדיקה הזאת אלא רק את הבדיקה של היום השלישי למחזור ועוד בדיקה ביום שאני טובלת במקווה לראות שאני לא מפספסת את הביוץ. אבל אמרתי לו שכבר עשיתי את הבדיקות האלה ולא רצה לשמוע.

בלונד23

New member
אני חושבת שהיסטרוסקופיה מתבקשת במקרה שלך

צילום רחם זה דבר אחר לגמרי.
אין לי מידע באשר לבדיקה זו, אבל טוליתי בטח תסביר לך תכף.

טוליתי

New member
. צילום רחם מאוד מוגבל בתמונת המצב שהוא

יכול לתת.... רק היסטרוסקופיה נותנת אפשרות להביט בחלל הרחם, לוודא שאין הידבקויות, להסיר אותן אם צריך ועוד.
מדוע הרופא מתנגד לביצוע הבדיקה? את יכולה לבצע את הבדיקה בפרטי, בלי לבקש ממנו הפניה, או לעבור לרופא ללא התנגדויות לבדיקות כאלה.
&nbsp

למעלה