חדשה כאן עם שאלה

joejoe268

New member
חדשה כאן עם שאלה

אז ככה, אני גרושה כבר שנתיים וחצי ובזוגיות חדשה וטובה ומדהימה. שני ילדים קטנים (5 ו 3).
הגרוש שלי ואנוכי התחלנו את התהליך שבועיים אחרי שילדתי. היינו בגישור והגענו להסכם כלשהו שאח"כ התברר לי שהיה ממש לרעתי.
היה שם איזשהו סעיף לגבי הוצאות החינוך של הילדים- שהוא ישלם רק על חינוך ממלכתי (פחד שכשהילדים יגדלו, ארשום אותם לבה"ס פרטי). ואז הוא סירב להשתתף בהוצאות החינוך של הקטנים היות והם לא בחינוך ממלכתי (מה לעשות, מעון לילדים...). לא עזר לי כלום, והגעתי איתו לבהמ"ש. שם חייבו אותו כמובן להשתתף ולשלם רטרואקטיבית (הוא ערער על החחלטה למחוזי ודחו אותו). כרגע הוא לא מוכן לשלם את הכסף שחייב לי מהעבר (אבל כל חודש מוסיף את מה שחוייב על ידי בהמ"ש).
חוץ מזה, הוא מחוייב עפ"י ההסכם בינינו להשתתף איתי בחופשת הילדים בפסח. הוא מוכן לקחת יום חופש אחד בלבד וגם זה כי הוא "עושה לי טובה" כהגדרתו.
הוא טוען שמגיע לי עונש על עצם העובדה שהחלטתי להתגרש ממנו והעונש שלי זה שהוא לא ישתתף איתי בחופשים ולא יעזור לי כשהילדים חולים...
איך אפשר לאכוף את מה שכבר הוסכם? אם הוא לא מוכן להשתתף למרות שהתחייב וההסכם קיבל תוקף של פסק דין, מה עושים? אני נשארת בכיף בחופש עם הילדים, אבל כבר אין לי ימי חופש מהעבודה, וכל יום כזה יורד לי מהשכר...

ברוכה הבאה

לא יודעת לענות לך מבחינה משפטית
(בפורום אצל השכנים יש יעוץ משפטי כל יום ראשון)

מבחינה אחרת
זה נשמע שהגרוש שלך כרגע נמצא במקום לא טוב
ייתכן שהוא לא משלים עם הגירושים
ייתכן שהוא מקנא שאת בזוגיות חדשה וטובה
ייתכן וזה זמני לחלוטין גם
בתקופה הזו אני מציעה לך להעזר בהמון המון המון סבלנות
נשימות עמוקות
שום דבר לא ילך בכוח ובטח שמריבות מיותרות
מעבר לצד המשפטי של העניין תנסי אולי להיפגש איתו (אם יש לכם שפה משותפת) לשיחה בארבע עיניים ולנסות להבין מה באמת מפריע לו.

אייבורי

New member
בעיותיים

הבעיה שלך נחלקת לשני חלקים.
את החלק הראשון אפשר לפתור בקלות ע"י הוצל"פ
יש לכם פסיקת בית משפט שהוא מחוייב לשלם רטרואקטיבית
והם ידאגו לקחת ממנו (במידה ואפשר)
כולל עיקול משכורות, עיקול חשבונות בנק עד מעצר.

בנוגע לחופשת החג
מאד תלוי מה כתוב בהסכם, אני מניח שאם את המשמורנית המלאה
ואתם לא במשמורת משותפת, אזי צריך לקרוא את האותיות הקטנות
אם כתוב, האב רשאי .... (אזי אין לך מה לעשות)
אם כתוב אחרת והוא מסרב, תוכלי לפנות לבית משפט שיחייב אותו כספית על הפסד ההכנסה שלך.

למעלה