חדשה כאן עם שאלה

חדשה כאן עם שאלה

מה דעתכם על אימרה כמו: "אשכנזים זה קללה" זה מה שקיבלו הילדים בביה"ס,איך נוהגים? כמובן שאמרנו שהילדים שאמרו את זה,לא לימדו אותם מס' דברים חשובים בבית, א)כולנו בני-אדם.ב)חלק נכבד מהאשכנזים של לפני 60 הקימו את המדינה הזו. ג)האשכנזים האלו עברו מלחמה קשה רק בגלל היותם יהודים.ד)כול מי שנולד בארץ הוא צ ב ר. ה)גם אם הסבא/סבתא באו מרומניה,צכיה,פולין וכו' אני גאה להיות מי שאני!!!!!!!!!!!!!!! ואז נכנס האח הגדול לשיחה ואני נשארת עם פה פתוח,כי הם שומעים בבי"ס שהם "פרידמנים" הלו. מה קורה במדינה שלנו?

פלגיה

New member
מה זה "בבית הספר"?

אם האימרה הגיעה מהצוות החינוכי - זה חמור למדי, ואין לו מקום. אם מדובר בדברים שילדים אומרים, אז ילדים אומרים הרבה דברים. מילא.

ברור שמהתלמידים

מה שמציק זה שאנחנו לא חשבנו שנצטרך בכלל לדבר על נושאים כאלה עם הילדים,מה אנחנו לא בני אדם,המצחיק הוא שאם כבר מדברים על אשכנזים ספרדים,אז הם חצי,חצי וזה מתסכ
ל אותם עוד יותר,הם שואלים אותי אמא אנחנו ספרדים או אשכנזים?!

פלגיה

New member
אבל זה חלק מהמציאות הישראלית

וככזה הוא גם עלה בעקבות התכנית. במוקדם ובמאוחר הילדים היו נכנסים לזה, וזה הזמן להכניס את האינפוט שלכם - מה חשוב, מה לא חשוב, איך זה טפשי לדבר על ספרדים/אשכנזים במציאות של זוגות "מעורבים", וכך הלאה.

LEATHER REBEL

New member
זה עוד כלום לעומת מה שאני שמעתי

אם זה מגיע מהילדים, אז אין מקום לדאגה. זה מזכיר לי את הדוד שלי ז"ל, אשכנזי, שאשתו (כיום אלמנתו) ספרדיה. לאף אחד במשפחה זה לא הפריע, אבל הילדים, לעומת זאת... יום אחד, הבת באה לאחיה ואמרה לו בסוד, אם כי ברצינות הכי רצינית, "אתה יודע מה התברר? שאבא הוא אשכנזי". האח מן הסתם ידע את ה"סוד" הזה. לא פלא שהוא לא התרגש בכלל. את הסיפור הזה שמעתי אמנם רק לפני כשנתיים... אבל זה מראה לך ממה עולמם של הילדים מורכב. במלים אחרות: הסיפור הזה התרחש לפני למעלה מ 40 שנה, כך שאנו מבינים שלא הרבה השתנה. ילדים אומרים הרבה דברים... ואני לא אתפלא אם חלק מאלה שמנסים להציג את הרעיון שמבחינתם "אשכנזי" זה קללה, הם בעצם אשכנזים בעצמם שמנסים לכסת"ח. ויש כמובן גם ילדים שמתנגחים בילדים אחרים רק בגלל הדעה הפוליטית של הוריהם (אם היא שונה מזו של הורי המתנגחים), אבל ברשותכם נעזוב את זה כאן.

למעלה