חדשה כאן - טריגר

חדשה כאן - טריגר

מציצה די הרבה זמן
וכל כך מנותקת מהדבר הזה שנקרא גוף
באנטי מוחלט ...

ויודעת מהמקום הבריא שבי שחייבת להיות שם עבורי להתחבר לחלק הזה שסובל אותי יותר מ4 עשורים ועושה עבורי כל כך הרבה
ואני במקום לכעוס ולשנוא אחרים פוגעת בו עוד ועוד ועוד ...
אז כבר פעמיים אצל הדיאטנית - מדהימה שמבינה כשאני מדברת על ניתוק ושנאה ולא לוחצת
וגם שעליתי היום 200 גר' ולא ירדתי שמחה מאוד כי זה לא פשוט בחגים

ובא לי כל כך.............להכאיב לו
ויודעת שלא כי מגיע לי אחרת

למי שיש רעיונות טיפים מאמרים ועוןד ....איך מתחברים לגוףףף הזה ..יותר מאשמח

ומי שרוצה להכיר אותי יותר מוזמן להציץ ברשימה שכתבתי באתגר של קולדון

ברוכות הנמצאות

קולדון

New member
ברוכה הבאה אלינו :)

אצלי לפחות, הסיבה להתנתקות מהגוף הייתה קשורה לעובדה שזה עזר לי להתרחק מהרגשות שלי, שהיו יותר מידי קשים להכלה.
זכרונות מהעבר, הצטברות צירוף הנסיבות הטרגי של החיים שלי וכל זה.
אני חושבת שיש שלב שאת מחליטה להפסיק להתעלל בגוף שלך כי את מבינה שהוא לא הכתובת... אבל זה לא שעושים סוויטצ מוחלט בבת אחת, כי זה יותר מידי טריגרי.

מתחילים מול טריגרים קלים יותר, מנסים להכיל אותם ולהתמודד איתם ולנסות לקרקע את התחושה. לשאול שאלות את עצמך, לשאול את עצמך איך את מרגישה יגרום לך באמת לשאול את עצמך, באמת לנסות להרגיש. יכולה להיות הצפה בהתחלה ולכן עדיף להתחיל בדברים יחסית קלים.

אחרי שאת מכירה כבר את התהליך את יכולה להעלות הילוך ולנסות להתמודד עם טריגרים יותר קשים, יותר עמוקים, יותר ישנים.

קולדון יקרה (אולי טריגר)

תודה לך יודעת טוב מאוד למה מנותקת מהגוף ...ובכלל למה מנותקת ומפוצלת ו...
העניין הוא שכדי להתחבר לגוף הזה ולהפסיק להאשים אותו אני צריכה להכיל ולהצליח להבין ולהסכים ויותר קשה לכעוס ולהאשים את מי שאחראי על המצב שלי ....ולא יכולה לא מסוגלת להיות שם הרבה יותר קל להאשים את הגוף שלי שנשאר שם ולא ברח (יודעת שאני לא אשמה יודעת שילדה קטנה לא יכולה לברוח ) אוףףףףף לא יודעת איך לצאת משם...ויודעת שהגוף לא ישרוד יותר ככה פשוט הגעתי למצב שהגזמתי ברמות ...תודה לך ...

TinaBa

New member
ברוכה הבאה לפה

השאלה היא האם יש לנו ברירה אמיתית... האם אנחנו יכולות להמשיך להחריב את הגוף שלנו (ואת החיים שלנו) רק כדי לא להרגיש ולא לדעת (משהו שאנחנו גם ככה בדרך זו או אחרת מרגישות ויודעות).
אני מאוד מבינה את הכמיהה הזאת, אבל זה כנראה תעתוע. הזוועה לא נעלמת כשאנחנו פוגעות. לפחות לא ליותר מכמה שעות.

לעבור דרך הידיעה והכעס זה בלתי נסבל. אני יודעת. לפעמים זה נראה כאילו איזה בולען מהגהנום מאיים לשאוב אותנו אם נתקרב, אם נציץ פנימה.
אבל השאלה היא- האם יש לנו ברירה...?

אולי שווה לחשוב איך שורדים את המעבר בגהנום הזה
איזה ציידה לוקחים איתנו למסע המייסר הזה
ובעיקר- את מי לוקחים איתנו לשם...

מרגשת תודה

יודעת שכל מילה שלך נכונה ..כבר פוסעת בדרך הזו מספר שנים
בוטחת כבר במי שאיתי בדרך ..ולכן מנסה באומץ להכנס בדלת הזו ..
וירטואלית לפחות מנסה לא להגיד דברים רעים על הגוף הזה ..עדין לא שם אבל אני יגיע תודה

levshavur

New member
הילדה הקטנה...טריגר

עייפה שלום,
אני מאוד מבינה אותך, כי גם אני הרגשתי ככה בזמנו...חלק מהמרד שלי במתעלל (אבא שלי) היה העניין של האוכל - שלפחות על זה לא תהיה לו שליטה...וזה גם היה למחוק את הזיכרון של הטראומה...כי הגוף יש לו 'זיכרון' משלו, 'זיכרון' שהוא לא מילולי...לכן ישנה המחשבה שאם 'נימחק' את הגוף אז גם הזיכרון, והכאב שבא אתו, יימחק...אבל בשלב מסוים, בעזרת הטיפול, הבנתי שהמנגנון הזה לא עובד... כי הזיכרונות הקשים נשארים וגם ההתעללות שלנו בגוף.
אז למה לפגוע ו'להעניש' את הגוף שלך?
סבלת כבר מספיק בילדות, לא כדאי לגרום סבל נוסף גם עכשיו...
ולגבי הפוגע, הוא היה המבוגר האחראי, והוא זה שהיה לא בסדר, לא את!!!

אני תמיד טוענת שאנחנו נשים נורמליות שהיו במצבים לא נורמליים, ולכן הגענו אל המקום שבו אנחנו נמצאות בחיים שלנו. לא בגלל שלנו הייתה בעיה, הבעיה הייתה (ונשארה) של הפוגע.
יחסי תלות בין מבוגר לילד הם לא יחסים שוויוניים, ולא משנה אם מדובר בילדה בת 5 או נערה בת 19 (ואני במכוון יוצאת מהטווח של ההגדרה של קטינים כי אבא שלי פגע בי עד גיל 21, עד שעברתי לגור בעיר אחרת...)
לכן, למרות שלהרבה שורדות יש רגשי אשמה, הן לא אשמות. ילדים הרבה פעמים לא מכירים מציאות אחרת. ההסתכלות על החיים כילדים היא שונה מההסתכלות וההבנה שלנו כבוגרות, ושוב אין את יחסי הכוחות השוויוניים שבין שני מבוגרים (למרות שבהרבה מקרים גם בין מבוגרים קיימת אלימות מכול הסוגים...)
אחד מהדברים שלמדתי בטיפול זה להפריד בין הרגשות הכואבים והאוכל...
החלמה מפוסט טראומה היא בהחלט אפשרית, גם אם זו משימה מאוד לא פשוטה מבחינה רגשית.
אני חושבת שבנוסף לטיפול של דיאטנית, כדאי להגיע לטיפול ממוקד בפוסט טראומה. צריך מישהי שעוסקת בתחום הספציפי הזה. קיימות דרכים שנות לטיפול בפוסט טראומה, וכדאי לחשוב מה הכי יכול להתאים לאופי שלך, וליכולות שלך. למשל מתוך מה שאת כותבת על הקושי שלך, לא הייתי מציעה לך את הטיפול ב EMDR כי זה עלול להיות מציף מדיי. לי לדוגמה השיטה הזו הייתה כול כך טריגרית שלא יכולתי לסבול את זה...אבל כמובן שכול אחת היא שונה.
יכול להיות שאם קשה לך מדיי לגעת בדברים הכואבים באופן ישיר אפשר לגעת בזה בעקיפין לדוגמה בדרמה תרפיה, יש מטפלים שעובדים אפילו דרך שימוש בדמויות בדיוניות או סיפורי אגדות וכד'...זה אולי ייראה לך טיפשי, אבל מתוך הניסיון שלי בשיעורים המעשיים במסגרת לימודי התאטרון באוניברסיטה, מגיעים לפעמים לרבדים שאנחנו לא מודעים אליהם...המורה גם הסבירה שדברים יכולים לעבוד גם אם לא מדברים על סיפור החיים, זה לא כמו פסיכודרמה או תאטרון פלייבק שבהם נוגעים במישרין בסיפורי חיים של אנשים בדרגות שונות של אינטנסיביות.
קיימים גם טיפולים באמנויות אחרות כמו ציור ומוזיקה, או טיפול בתנועה.
יש נשים שטיפולים במגע עוזרים להן מאוד, למרות שגם כאן זה עשוי להיות מציף. לדעתי האישית, רפלקסולוגיה או שיאצו זה עדיף מאשר עיסוי, כי עיסוי מרגיש לי (עד היום) מאוד חשוף, וגם שנה שעברה, כשלקחתי כמה טיפולים ממישהי (שאני מכירה, לא אישה זרה) זה היה מביך...לא הרגשתי נוח עם החשיפה הזאת, למרות שהייתי כבר בשלב שזה לא עושה לי פלשבקים, או דברים קשים אחרים. אבל שוב, יש נשים שכן מסוגלות להתמודד עם סוג כזה של טיפול.
גם יכולים אולי לעזור: לא באופן ישיר לטיפול בהפרעה, אלא לתחושת הביטחון והדימוי העצמי החיובי, זה ללמוד הגנה עצמית בשיטת 'אימפקט' (קורס מדהים, אפילו שיכולים להיות פלשבקים תוך כדי התרגול, אבל המדריכות כבר רגילות לעבוד עם שורדות, והן יודעות כבר מה לעשות במצבים האלה).
אופציה אחרת שקיימת היא שיטת 'המגע הבטוח' שמלמדת איך להגדיר גבולות שטובים לנו, ומרחב אישי שאפשר להרגיש טוב אתו. עם השיטה הזאת אין לי ניסיון אישי, אבל הייתי בכנס למטפלים ברפואה משלימה, שבה שתיים מאלו שעובדות בשיטה הזאת בארץ הסבירו לנו, ונתנו הדגמה. אבל זה היה לפני הרבה שנים, ואני כבר לא זוכרת פרטים.
בכול אופן תודה על השיתוף של הדברים שכתבת כאן, זה משהו שלא קל לכתוב עליו, בטח שלא ככה בהתחלה כשנכנסים לפורום, אז כול הכבוד על האומץ!!!

לבשה.

לב יקרה

קראתי אותך , תודה על תגובה כל כך מושקעת ...

אני בטיפול כבר מעל 4 שנים ...תוצאות הפגיעה שלי מורכבות הרבה יותר מפוסט טראומה ואני לא מוותרת וממשיכה בדרך ..וחלק מהדרך זה להתחבר לגוף שלי ..לדעת שהוא שלי לאהוב לכבד ולדאוג לו ...

בקשר לאומץ לא חושבת שזה אומץ מבחינתי היום זה צו השעה ..וכשצריך עזרה נפתחים ...תודה לך שאת כאן

levshavur

New member
אני שמחה להיות כאן...

עייפה שלום,
אני מניחה שזה בזכות הטיפול שאת מעזה לנסות ולחשוב יותר חיובי.
הגוף יכול להיות גם דבר נפלא, אפשר ליצור אתו , ולכתוב אתו ולשיר, ולעשות עוד המון דברים אחרים...וזה בתוך הגוף הזה שהנפש שוכנת.
בכול גוף אפשר למצוא משהו יפה, זה תלוי איך את מסתכלת על זה...קחי לדוגמה אנשים עם מוגבלות ממש קשה, אפילו עם גוף מעוות. האם הם צריכים לשנוא את הגוף שלהם? תמיד אפשר למצוא משהו חיובי: זה יכול להיות הקול, המבט בעיניים, התסרוקת, או כול דבר אחר. אני זוכרת שהייתי בהצגה שנקראה 'סודות וגעגועים' שהעלתה קבוצה של אנשים עם כול סוגי המוגבלויות שהיית יכולה לחשוב עליהן...גם פיזיות וגם נפשיות...והיה שם קטע שמישהי רקדה עם מישהי אחרת בכיסא גלגלים, והיה בעיניי כול כך הרבה יופי, וכול כך הרבה רגש, שממש עמדו לי דמעות של התרגשות בעיניים.
אולי בגלל שאני בעצמי עם נכות גופנית, אז אני יכולה לראות את היופי הפנימי והחיצוני שיש בכול אחת ואחד.
אני מקווה שיבוא יום ותוכלי גם את לראות את זה, קודם כול כלפי עצמך, וכמובן גם כלפי אחרים...
לבשה.

לב אני תמיד תמיד

חושבת חיובי בבורות הכי כואבים שלי והכי קשים זה מה שמציל אותי בחיים לא בגלל הטיפול
אם לא אני אף אחד לא היה שם עבורי ....
אין לי בעייה אם מגבלות ואין לי בעייה עם גוף עם פגמים...
אני מנותקת לגמרי מהגוף שלי ברמות אחרות ....
זה לא עניין של למצוא חיובי יכולה להגיד דברים חיוביים על עצמי ראי רשימה למטה ...ויודעת בהגיון הבריא שהגוף לא אשם ושאני צריכה לטפל בו כי מגיע לו ...
אבל זה בדיוק זה הוא ולא אני ....וכל כך התרגלתי שאת התסכול והזעם והכאב פורקים על הגוף כי אסור לבכות ואסור שישמעו ואסור שיראו בקיצור ..זה מורכב כמו כל החיים שלנו ......
לפחות יש לי את המודעות מכאן זה כבר יגיע מתי שהוא בינתיים נעשה בכאילו עד שזה יצליח

levshavur

New member
מותר גם לבכות...

עייפה שלום,
תנסי לתת לעצמך את המקום הזה שיש בו גם רגשות. מותר לנו לבכות, ומותר לנו גם להתאבל על הילדות שלא הייתה לנו, לפחות לא במובן שיש לרוב הילדים...

על מנת באמת לפתור את בעיית האכילה שלך 'מהשורשים', את צריכה טיפול ממוקד פוסט טראומה, עם מישהי שמומחית בתחום הזה. האם המטפלת שלך יש לה ניסיון בטיפול בפוסט טראומה? יש הבדל גדול בין לבוא ל'שיחות', שבהן את מנסה להגדיר את הרגש במילים, לבין טיפול ממוקד פוסט טראומה, שבו טכניקת הטיפול היא אחרת לגמרי. בפסיכולוגיה יש כול מיני גישות טיפוליות, ואולי שווה לך לברר עם המטפלת שלך באיזו שיטה היא עובדת. זה כמו עם טיפול תרופתי - שאת רוצה לדעת מה התרופה עושה ואם יש לה תופעות לוואי...
לבשה.

למעלה