חדשה כאן ושאלות לה!

לאורה101

New member
חדשה כאן ושאלות לה!

קראתי קצת גם כאן במאמרים וגם ברשת על אימוני כושר והבנתי שאין תמימות דעים בקשר למתי עושים אירובי, לפני אימון כוח או אחרי, נכון?
רק לאחרונה נרשמתי למכון קרוב לביתי ועושה צעדים ראשונים בתחום. עשיתי עשרה אימונים בבית עם מאמן אישי שמסובסדים דרך הקופה"ח והם היו רק עבור חיזוק השרירים. בנוסף עשיתי הליכות בחוץ כשלוש פעמים בשבוע. ( האימון היה בהתחלה פעם בשבוע ואח"כ פעמיים)
אני אוטוטו בת 51( חודש הבא) ומטרתי היא ירידה במשקל ולעזור השרירים והיציבה.

והשאלות: 1. לפי המאמן בחדר כושר אני אמורה לעשות 30 דקות הליכון, 15 דקות אופניים ואח"כ כוח כשלחלק את האימון על כל הגוף לפעמיים כדי לא להעמיס ולהאריך.
האם זה נכון לעשות כך?
2. אני מתכננת לבוא שלוש פעמים בשבוע לאימון כמו שלעייל ועוד פעמיים בערך רק להליכה על ההליכון.
האם זה סביר ? האם זה לא יותר מידיי?
3. ממליצים על משהו אחר?
4. יש מאכלים/משקאות שמומלץ לאכול לפני/אחרי אימון וכמה זמן לפני צריך לאכול?
יש לציין שאין לי שום דבר ספורטיבי בעברי, פרט לזיפזוף בשלט של הטלויזיה.

לגבי תזונה אני במעקב של דיאטנית, אוכלת כל שלוש שעות, משתדלת לצרוך כמה שפחות פחמימות.
תודה מראש לעונים.
ותחזיקו אצבעות שאעמוד במטרות שלי.

MidNight Flame

New member
תשובות ומחשבות בנושא

1. עם כל הכבוד למאמן בחד"כ, אחרי 45 דקות אירובי (וזה אם תעברי בטלפורציה מההליכון לאופניים) למי יהיה כוח בדיוק לעשות גם אימון כוח? מה גם שלא הייתי בוחר בסדר הזה אלא בדיוק להפך.

2 + 3. שלוש פעמים בשבוע מצויין! הייתי מגביל את זה ל40-45 דקות כוח (כל הגוף!) ומוסיף 20-30 דקות אירובי לקינוח. בהדרגה הייתי ממליץ להוסיף אימון רביעי שיכול להיות אפילו הליכה נמרצת בחוץ או שחיה בלבד במשך 35-45 דקות.

4. בתור אחד שמתאמן כבר מעל שנה בצום מוחלט, אין ממש נוסחה. אם אין לך נפילות אנרגיה ולחץ גם הייתי ממליץ להתאמן במצב קליל ככל האפשר. אפשר בהחלט להביא איתך בתיק תמר או שניים לאכול אם את מרגישה חלשה בזמן האימון. אחרי האימון כמו לאורך כל היום יש צורך בחלבון, ופחמימה. אני ממליץ לרכז את הפחמימה בארוחה שאחרי האימון וביתר היום להמעיט ולתגבר שומן לצד החלבון.

כמו שאמרת אין לך רקע ספורטיבי ולכן המפתחות להצלחה זה התמדה. ע"מ להתמיד הייתי מתחיל מחודש וחצי עד חודשיים במשקלים קלים ולא מאתגרים במיוחד ואם צריך גם הדרגתיות במשך האירובי, הגוף צריך להסתגל על אחת כמה וכמה אם אין לך רקע ספורטיבי.

בהצלחה!
מייק.

למעלה