חדשה כאן ומתרגשת

libi333

New member
חדשה כאן ומתרגשת

שלום לכן יקרות,

נעים להכיר. יש לי ילדה מתוקה אחת וכעת בת 45 ולפי בדיקות אוכל להביא עוד רק ע"י תרומה. כן, הלם, הפנמה וכעת שאלות לאחר שקראתי וקראתי וייתכן ופספסתי ותוכלו להפנות אותי למקומות הנכונים בפורום. מקווה שתוכלו לעזור, כי ממש מרגישה שהסתבכתי עם מושגים ומסלולים. תודה לכן.
1. מהם המסלולים באזור המרכז לתרומת ביצית בארץ?
2. מה ההבדל בין תורמת מלאה לחצי תורמת?
3. למה הכוונה עוברי טריים או מוקפאים? מניחה שמוקפאים יותר בעלי פוטנציאל להיקלט? ובמה זה כרוך? עניין של כסף?
5. האם הסיכויים חזקים יותר להקלט אם טסים לחו"ל?
6. טופלתי עם ילדה ראשונה במסגרת קופ"ח מכבי במרפאת פוריות והייתי מאד מרוצה למרות שיכולתי להשתמש בביטוח רפואי פרטי שברשותי. מה בעצם ההבדל כעת במסלולים בין רופאי מכבי ורופאים פרטיים? טופלתי ע"י ד"ר גירטלר ממכבי ולמרות שראיתי כאן תגובות שליליות עליו, אצלי היה בסדר ודי מהר היתה הצלחה בהבאת בתי לעולם. לכן, אני שוקלת להמשיך להיות מטופלת על-ידו כי מכיר את ההיסטוריה הרפואית שלי והיה לי איתו מזל. האם יש כאן מישהי שהתנסתה עימו בתרומת ביצית? עם איזה מסלול הוא עובד?

7. עם זאת לא שוללת רופא פרטי - השאלה מה הערך מול רופא מכבי ? והאם מישהי היתה מטופלת אצל ד"ר באום ואיזה מסלול הוא?

תודה לכן ובהצלחה לכולן

libi333

New member
לגבי סעיף 3 - התכוונתי כמובן ש"טריים" עם פוטנציאל טוב יותר

ברוכה הבאה
1. לא הבנתי האם התכוונת לתרומה שההחזרה בארץ או שהתורמת ישראלית
2.תורמת מלאה אומר שאת כל יבול הביציות תקבלי מאותו סבב חצי תורמת אומר שתקבלי מחצית ומינימום 6 ביציות
3. עוברים טריים מוחזרים ישר מהאינקובטור, מוקפאים הוקפאו על פי הנהוג במסלול, לשניהם סיכויים טובים להקלט. העלויות די דומות
4. סעיף חסר

5. לא חושבת שהסיכויים חזקים יותר להקלט בחול או בארץ,כל מסלול יגיד לך את מה שהוא מאמין בו
6.. לא שמעתי כאן על ד"ר גירטלר שמתעסק בתרומת ביצית יש רופאים אחרים של מכבי, לא חושבת שיש הבדל אם תעשי דרך מכבי לפרטי למעט בחירת הרופא . לדעתי האפשרות לעשות עם רופא של מכבי היא רק עם חברת מנור
7. ד"ר באום עובד פרטי

מקווה שהסתכלת על המידע שיש בקו המשווה של המסלולים בסרגל למעלה תחת כלים ומידע הודעות נבחרות
איילת

libi333

New member
תודה רבה אילת, מאד מעריכה את המענה המפורט

והתכוונתי בסעיף 1 לתרומה בארץ ללא טיסה, לא לתורמת בארץ וכבר נעניתי למטה

אם תרצי מידע על מסלול דרך מנור החזרה באסותא ראשל"צ אני כאן ובכלל לכל שאלה בנושא יש לי כמעט דוקטורט ומהממת בת 10 חודשים

ברוכה הבאה

1. אם את רוצה תורמת ישראלית את יכולה לפנות למחלקת IVF של אסף הרופא /הלל יפה / כרמל ולבקש להכנס לרשימת המתנה.
אם את רוצה תורמת מחו"ל ולבצע את ההחזרה בארץ, תוכלי לראות בקובץ האקסל איזה מסלולים עושים החזרות בארץ.
כל המסלולים שבאקסל הם במרכז הארץ.
2. תורמת מלאה - ניתן לקבל את כל הביציות שנשאבו (המחיר בהתאם). חצי תורמת - מקבלים חצי מהביציות שנשאבו, את החצי השני נותנים לנתרמת אחרת. יש מסלולים שמחלקים את הביציות בין 3 נתרמות תלוי בכמות שנשאבה.
3. עובר טרי זה עובר שהופרה ולא עבר הקפאה. ניתן לעשות החזרה של עוברים טריים בארץ (הם מגיעים בטיסה באינקובטורים) או בחו"ל ישר מהמעבדה בקליניקה. עוברים מוקפאים זולים יותר מטריים.
5. יש הסוברים כי לטריים יש אחוזי הצלחה גבוהים יותר מקפואים ויש הטוענים ההפך שאם עובר עבר הקפאה ושרד הפשרה זה מעיד על איכותו. לגבי הטיסה, יש רופאים שממליצים לטוס ולא לטלטל את העוברים בטיסה לארץ ויש הטוענים שאין לזה משמעות.
בפורום יש המון נשים שנקלטו מעוברים טריים בחו"ל או בארץ וגם ממוקפאים כך שלא נראה לי שיש אמת אחת.
7. לא שמעתי על גירטלר בהקשר של תרומת ביצית. תרומת ביצית שונה מIVF רגיל. רוב ההליך הוא פרטי. את המעקב זקיקים, בדיקות דם, בדיקות גנטיות ורכישת ההורמונים ניתן לעשות בקופה. אם עושים החזרה בארץ ניתן לקבל טופס 17 מהקופה. בסוף ההליך ניתן לקבל החזר (חלקי) מהקופה על התרומה.
8. בכל מסלול יש 3 גורמים: יחידת הIVF (למשל אסותא, מדיקל, הדסה) , הרופא המטפל (רופא שעובד עם המסלול שאת מעוניינת. הוא יכול להיות פרטי ואת משלמת לו בנפרד או רופא מהקופה) והחברה המתאמת שמולה חותמים על חוזה , מסדרים את התשלום והיא דואגת לכל התאומים והסידורים הנלווים (למשל אוריגו, מנור)
אמנם הלכתי רק לרופאים פרטיים אבל אני לא חושבת שרופא קופה היה פחות טוב. לי היה חשוב לבחור רופא קשוב, זמין, מקצועי ואנושי.
לא הייתי אצל ד"ר באום אבל יצא לי לפגוש אותו והוא מקסים, אכפתי וישר. מומלץ.
בהצלחה!

למעלה