חדשה-ישנה

Galshifi81

New member
חדשה-ישנה

שלום לכולם, קוראים לי גל ולפני מספר שנים הייתי די פעילה פה בפורום בשל צורך שלי לחקור ולהכיר אנשים נוספים עם הבעיה שלי - טוראט. במשך הזמן פחת הצורך שלי והמשכתי בחיי ללא התעסקות בנושא. סיימתי את לימודיי כקלינאית תקשורת, התחתנתי והבאתי שני ילדים מקסימים לעולם. עברתי לגור בדרום הרחוק והשליו והחיים בסה״כ על מי מנוחות.. היום אני מחדשת את הפעילות שלי פה והפעם בזכות הבת הגדולה שלי... בת ארבע וחצי וכבר מציגה טיקים מרשימים בעצמתם :( אז שוב שלום לוותיקים ולחברים החדשים...

שביק

New member
שלום רב לך גל. זוכרת אני אותך

היטב. נפגשנו.
ברוכה הבאה!
יש לך שני ילדים בינתיים.......
אם תהיינה לך שאלות ספציפיות - הרי כולנו כאן.
מאחלת לך הצלחה בחייך. משביק

היי גל שמחה לשמוע

שהתקדמת בחייך. כואב לי בשבילך על הטוראט של ילדתך אבל נקודת האור שלך שאת יודעת בדיוק מה זה טוראט ועוד יותר שגם התמחת במקצוע שיכול רק להועיל עוד יותר.

האם ילדתך מודעת (או אומרת שמציק לה טיק כזה או אחר?)

מאחלת לך שיעבור בקלות ורק עם הצלחות ואנחנו כמובן כאן לכל שאלה ועניין למרות ששוב את הרי יודעת בדיוק מה זה טוראט!

Galshifi81

New member
..

שביק, בזמנו אכן נפגשנו ואף ערכתי מחקר לעבודה סמינריונית בנושא גמגום ותסמונת טוראט.
זה נכון שאני כבר יודעת מה זו התסמונת אבל אולי דווקא בגלל זה, הדבר כואב לי יותר. ולאחרונה יש הופעה של טיקים קוליים אצל הבת שלי, ולפי מה שבדקתי לרוב זה מגיע מאוחר יותר, מה שגורם לי לשאול את עצמי האם זה מרמז על כך שאצלה החומרה תהיה קשה יותר... כשיש לה רצף של טיקים של שיעול, היא מתלוננת שמשהו מפריע לה בגרון, אבל אני רואה איך היא משתעלת וזה נראה מאוד כמו טיק. ניסיתי להסביר לה שיש תחושה של אי נעימות והיא משתעלת כדי להעביר את התחושה, אבל זה לא עוזר ורק גורם לה להרגיש עוד יותר אי נוחות. מצד אחד אני רוצה לגרום לה להבין מה עובר עליה אבל אני גם לא רוצה להתערב לה יותר מדי, כי זה שלה וגם ככה מה שאני אגיד לא ממש יעזור לטיקים... בקיצור אני מחפשת עם עצמי את הדרך הנכונה להתמודד...

הי לך, גל וברוכה השבה
דבריך נגעו מאד ללבי

וביחוד המודעות ("מצד אחד אני רוצה לגרום לה להבין מה עובר עליה אבל אני גם לא רוצה להתערב לה יותר מדי").

בהיבט העובדתי - אני מניחה שידוע לך, כי כ- 20% מהילדים מראים טיקים כאלה או אחרים במהלך ההתפתחות כאשר טיקים אלו חולפים כפי שבאו. אז, יכול להיות שזה המקרה של בתך.

בהיבט האינטואיטיבי (אף שאין זה הכרחי שבתך תיאלץ לחיות עם טיקים כל החיים) - לפי מה שאני מכירה, דווקא המקרים בהם הטיקים מופיעים בגיל מוקדם יחסית, מאפשרים לילד (עם התייחסות מתאימה של הסביבה) להסתגל לטיקים ולפתח שיטות התמודדות אינטואיטיביות. יש שיטות טיפול התנהגותיות, אשר מבוססות על זה (HRT, CBT).

בהיבט הפרקטי - למזלה של בתך, יש לה אמא עם ניסיון ובעיקר ידע לגבי מה לא כדאי לעשות. יחד עם הרקע המקצועי שלך - בעיני, זו מתנה נפלאה!!! ולכן, אני מאמינה שבסופו של דבר תמצאי את הדרך לעזור לבתך בדרך שהכי מתאימה לה ובהתאם לצרכים המיידיים שלה.

בינתיים, בעיני - חשוב לעשות את כל הבדיקות הנדרשות על מנת לשלול בעיה אחרת. וכמו כן, למצוא משהו שמרגיע ו/או מעסיק אותה, על מנת להסיח את דעתה ממה שאולי יכול להיות טיקים...

שיהיה
ואנחנו כאן תמיד לרשותך...

תוכלי אולי להרחיב כאן בעניין טוראט וגמגום?

בעקבות המשפט הראשון שלך ירד לי האסימון, וגיגלתי קצת.
עד עכשיו לא קישרתי בין השניים (בני החמוד בן 10 אובחן כטוראטניק לפני שנתיים. מאז הטיקים פחתו, אבל הוא עדיין סובל מגמגום קל). תודה

ביראות לילדה גם הבת שלי בת 4 וחצי

ב"ה היא בריאה לחלוטין כרגע. לא רואים סימנים של כלום . אני עוקבת באובססיביות עליה. מדי חודש כשאני רואה אותה. אבל אל תתרגשי מדי גם אם יהיה לה טורט את האמא הכי טובה בשבילה.
התברכת ... על זה תחשבי יקירה.

למעלה