חדשה, זקוקה לעצות

• פותח הנושא LA89
  • פורסם בתאריך

LA89

New member
חדשה, זקוקה לעצות

היי בנות אני חדשה כאן, לאחר שנתיים וחצי של נסיונות, בהם 5 הזרעות עם אקקלומין, החלטתי שאני מוכנה לעבור לטיפולי הפריות, כמה קשה שזה לא יהיה.
אני מאזור חיפה, אין לי מושג לאיזה רופא לפנות, האם פרטי עדיף על קופת חולים? האם טיפולים במרכז עדיפים על טיפולים בצפון? בבקשה תנו לי כיוון.. הייתי במכון פוריות במכבי גרנד קניון וקיבלתי יחס מזעזע וישר הלכתי משם בלי להתחיל אפילו משהו. אז בבקשה כל דבר חוץ ממכבי.
ועוד דבר, אשמח אם תספרו לי כמה זמן לוקח מהרגע שמתחילים את הטיפול עד לרגע שמחזירים את העובר לרחם.
תודה מראש !

צפוניות אנא עזרתכן

ראשית ברוכה הבאה לשהות קצרצרה בלבד

בינתיים, עד שימליצו על רופא באזורך, אולי תשתפי אם תרצי אותנו מה הרקע לטיפולים? מדוע עברת 5 סבבים עם איקקלומין? האם הרירית הייתה מיטבית בסבבים הללו?
גילך בכרטיס נכון? אם כן למיטב ידיעתי, קופות החולים דורשות 3 סבבים של הזרעות עם הורמונים בזריקות בטרם אישור IVF.
הם יש סיבה "לקפוץ כיתה" ישר להפריות ולא לנסות הזרעות עם הורמונים (לא איקקלומין אשר ידוע כבעל השפעה שלילית על הרירית)?
&nbsp

LA89

New member
הסבר עלי

אז ככה אני בת 27, יש לי שחלות פוליציסטויות, מעבר לזה הכל תקין אצל שנינו. הפרופיל ההורמולי שלי גם תקין. אין לי מושג למה עשיתי 5 סבבים כאלו, זה מה שהגנקולוג שלי אמר אז עשינו.. לאחר ה5 סבבים כבר עבר חצי שנה, חשבתי שאולי בכל זאת אקלט טבעי אך זה לא קרה.. אין לי כוח לחכות יותר.. אגב חשוב לציין שגם אחותי לא הצליחה להיקלט בשום דרך 4 שנים ורק בהפריות נקלטה.. אולי יש לנו איזה בעיה משפחתית שהגוף דוחה את הזרע.. (השערות בלבד)
אני לא כל כך מבינה, איך אני נגשת לבתי החולים כרמל ואלישע ומוצאת שם רופאים? איך מגיעים אליהם? האם זה באופן פרטי?

gilati10

New member
אני בכרמל (דרך כללית)

רק התחלתי שם ואני לא יודעת אם להמליץ או לא.
בגלל הגיל שלי והבעיה (חצוצרות חסומות) מיד אישרו לי להתחיל טיפולים. מהרגע שהתחלתי את הטיפול ועד להחזרת העוברים עברו כ-3 שבועות.
לגבי פרטי או קופות חולים - זו שאלת מליון הדולר שגם אני שואלת את עצמי.

היא321

New member
המלצה

היי. אני חברת מכבי, מאזור חיפה.
את בתי הראשונה הבאנו בבית חולים כרמל. נכנסתי להריון איתה לפני שנתיים אבל הבנתי מאז שמכבי יותר לא עובדים עם כרמל כי זהו בי"ח של כללית.
ממליצה לפנות לד"ר טל יוסף. הוא עושה הפריות באלישע דרך מכבי. תמיד זמין בטלפון. אגב הצליח "להכניס" אותי להריון שני אחרי שתי הזרעות בלבד לאחר שבראשון לקח 6 החזרות עוברים עד שנתפס.
מרגע התחלת הטיפול ההורמונלי עד רגע החזרת עוברים לוקח בין שבועיים לשלושה, תלוי בתגובה של הגוף להורמונים

LA89

New member
המלצה

היי תודה לך על ההמלצה , אבדוק!
ויש ל עוד שאלה, אם נגיד עשו החזרה וההריון לא תפס\ אפשר לעשות שוב החזרה ישר בחודש שאחרי? זאת אומרת אחרי המחזור שהגיע? או שצריך לחכות מרווח זמן מסויים?

היא321

New member
החזרה מחזור אחרי מחזור

מוקפאים אפשר.
שאיבה נוספת מכבי נותנים התחייבות אחרי 45 ימים

מצתרפת להמלצה על שחר קול

הוא מאוד זמין ומאוד טוב במה שהוא עושה. במיוחד אם את פוליציסטית. אני גם פוליציסטית, אצל רופאים אחרים תמיד הייתי מגיע לגירוי יתר, רק עם פרוטוקול שלו הושגו ביציות טובותף,הפריות והריונות!
דווקא על טל יוסף לא אמליץ. נכון שזמין, אבל מאוד לא גמיש מחשבתית וגם לא כזה נחמד כפי שהתברר לי בסוף. מאוד מאוכזבת ממנו.

LA89

New member
פרוטוקול?

תודה רבה על ההמלצות! סליחה על הבורות; אבל מה זה הפרוטוקול שכולכן מדברות עליו?

המונח פרוטוקול

מתייחס לאופן שבו עושים גירוי לשחלות ליצור זקיקים וביציות וגירוי הביוץ בסופו של תהליך. יש פרוטוקולים שונים. החלקוה הגסה היא לפרוטוקול ארוך שבו מתחילים להזריק תרופה שמדכאת ביוץ (שלא יתפספס) ביום ה21 לתחילת המחזור ורק עם תחילת המחזור הבא מתחילים את גירוי השחלתי. לעומת זאץ בפרוטוקול הקצר מתחילים את הגירוי השחלתי ביום השני למחזור.
יש גם הבדלים באופן גרימת הגירוי לביוץ יש כאלה שגורמים לביוץ באמצעות זריקת אוביטרל ויש כאלה שעם זריקה בשם דקאפפטיל.

LA89

New member
ארוך - קצר

תודה רבה על ההסבר, מה הסיבה שיכולים לתת למישהו את הארוך ולמישהו את הקצר? אפשר לבקש מלחתכילה את הקצר? במה זה תלוי?

תלוי בנתונים שלך

אם הבנתי נכון אז נהוג להתחיל בפרוטוקול ארוך (מדברת מניסיון אישי שהתחלתי את הטיפולים לפני 7 שנים, אולי השתנה מאז).
ואז אחרי הטיפול הראשון מסתכלים איזו תגובה שחלתית הייתה, האם הושג מספר טוב של ביציות ומה הייתה האיכות שלהם. אם לא הגבת טוב לפרוטוקול הזה מנסים לעשות שינוים במינונים או בסוג התרופות.
מקווה שלא תצתרכי את כל זה כי יצליח לך על הפעם הראשונה

למעלה