חדשה ושואלת

קימי3

New member
חדשה ושואלת

שלום בנות, אשמח לעזרה... אני מנסה להיכנס להריון כשנה. לפני כן נכנסתי באופן טבעי מהר, אחרי 2-3 ניסיונות. היתה הפלה בגלל מומים בעובר. לאחרונה אני חושדת שיש משהו שהרופא לא עלה עליו ובאופן כללי לא שלח למספיק בדיקות והמדקרת שלי זרקה משהו לגבי אנדומטריוזיס. מה זה? איך מאבחנים? מה הסימנים? תודה יעל

galim29

New member
ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

אני מתנצלת מראש, לואל תיעלבי אבל אי אפשר להסביר מה זה אנדומטריוזיס על קצה המזלג. כמות ההנשים שמגיעות אלינו כל יום בזמן האחרון היא עצומה (אני לא יודעת אם זה טוב כי מראה על מודעות גבוהה יותר או רע כי זה מוחמר..) ובלתי אפשרי כל יום להסביר מחדש על המחלה. זאת מחלה כרונית ומורכבת שמתבטאת אצל כל אישה עם תסמינים משלה. יש בירורים שעושים לפני זה ובדיקות לשלול (כמו בדיקת דם בשם CA-125). מה שאני מציעה לך לעשות זה ללכת אחורה בשרשורים ולקרוא את ההודעות שיש בפורום, למלא את השאלון "האם יש לך אנדומטריוזיס" בטאגליינס (בצד ימין בעמוד - בעוד בפורום...) כדי שיהיה לך כיוון אם אכן את סובלת מאנדו. ואם כן לפנות למרפאת אנדומטריוזיס בתל השומר אחרי בירורים עם הגניקולוג שלך (אם את סומכת עליו כמובן) לשלול סיבות אחרות. וההמלצה הכי טובה? פשוט להקליד אנדומטריוזיס בגוגל ולקרוא על המחלה. כדי שתדעי מה לשאול את הרופא. אנחנו
חם ותומך ונשמח להיות איתך יחד בבירורים.

קימי3

New member
הי גלים

על מה את מתנצלת? עזרת לי מאוד. מיד ניגשת לשאלון תודה יעל

galim29

New member
קימי

אני זוכרת מה זה להיות חסרת ניסיון עם תהיות וחוסר אונים. השיטה שליהיא לצבור כמה שיותר מידע בכלל, לכל דבר בחיים לפני שאני ניגשת לתקוף את הנושא... חושבת שיועיל לך פשוט לדעת לפחות בקווים רחבים מה זה אומר ואח"כ אם באמת תאובחני עם, נהיה כאן איתך בתהליך ובכל מה שתצטרכי. תמשיכי להתייעץ ולשאול שאלות... ואם באמת את חושבת שזה אנדו אז יש פה שירשורים נרחבים בנושא פוריות, רופאים בתחום והמרפאה בתל השומר לאנדומטריוזיס.

kululu2B

New member
אוי יעלונת, אז הנה אנחנו נפגשות

בפורום הבית שלי.... שולחת לך מסר

ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

מצטערת לשמוע על אובדן הריונך
נראה לי שכל מילה שאכתוב בכלל לא תוכל לנחם ולהקל אז פשוט שולחת עוד
את מוזמת לקרוא כאן בפורום,הצטבר המון מידע ולחזור עם רשימת שאלות

קימי3

New member
תודה בנות

השאלה המרכזית שמנקרת לי היא עד כמה זה משנה. אולי יש לי אנדומטריוזיס, כנראה קל. ואם כן, האם הדרך שבה הרופא בחר לטפל בי-הורמונים והזרעות-רלוונטית כאן? או שאנחנו סתם מבזבזים את הזמן? וגם קראתי קצת שרשורים קודמים ומדברים שם על גיל האבחנה ומה המשמעות של זה. אני בת 32, מבינה שזה מאוחר לאבחן...מה המשמעות של זה? מה זה אומר? תודה יעל

זואילי

New member
הי קימי

מצטערת לשמוע על אובדנך
כדאי לעשות בירור מקיף לאנדומטריוזיס. ממליצה לך לקבוע תור למרפאה בתה"ש. ארץ דמיוני שלנו הרתה בהזרעות כך שיש תקווה גם בסוג טיפול זה. לדעתי, הזרעה עם הורמונים זה קצת לבזבז זמן. אבל זו רק דעתי האישית. כי אם כבר הורמונים, אז למקסם את הנסיונות ולעשות IVF. אני אובחנתי בגיל 33 וזה היה מאוד מאוד מאוחר. אפילו מאוחר מדי. אבל עדיף עכשיו מאשר אף פעם. המון המון

להבדיל מהאחרות

ובלי לפגוע באף אחת, את אולי "ברוכה הבאה", אבל זאת לא נשמעת לי ברכה מי יודע מה טובה, (בהתייחס לנושא הפורום,). שוב בלי כוונה לפגוע, במילים אחרות, מאחלת שתישללי את החשד. מצטערת לשמוע על שאר הדברים. אני דיי חדשה כאן, ואני יכולה להעיד שהבנות בו עוזרות המון, ועונות על הכל בהמון סובלנות, סליחה אם נשמעתי לא נחמדה, זאת לא הכוונה!!!!, אני פשוט מאחלת לך רפואה שלמה, הריון , ועוד הריון ועוד הריון ועוד... כמה שתירצי, בלי בעיות ובלי שאר תבלינים. ושבביקור הבא שלך כאן, לא יהיה לך מה לחדש, אלא רק בשורות טובות. :)

למעלה