חדשה ומתרגשת :)

חדשה ומתרגשת :)

נכנסתי לתחום השמנים הארומטרפים. לא במסגרת מכללה אבל קניתי ספרים.
כתוב ששמן נבט חיטה מומלץ למרוח על הגוף בלויוו שמנים אחרים
אילו שמנים?
באיזה יחסים?

ועוד שאלה. אם כתוב לי בספר מסויים מתכון עם 10 מל שמן נבט חיטה 5 מל ורדים ו5 מל חוחבה למשל
אלו היחסים? אם ארצה יותר אוכל להכין יותר באותו יחס?

Besomet

New member
ברוכה הבאה!

לתחום קסום ומלהיב (לטעמי).

עבור איזו מטרה את רוקחת את השמן?

כן, כל עוד תשמרי על היחסים תקבלי את אותה תוצאה בכמות שונה.

0 אור 0

New member
לגוף לאחרי מקלחת לא הייתי שומרת על היחסים

האלו,
הריח והמרקם של שמן נבט חיטה לא משהו מדהים בלשון המעטה,
והוא גם יקר,
ומעל לכל - גם כמות קטנה ממנו יכולה לספק את העבודה,
כדאי להכין קרם על בסיס של שמן צמחי "רגיל" - למשל אבוקדו או זרעי ענבים ולהעשיר אותו במעט מהשמנים שציינת ושמנים משבחים נוספים כמו אובליפיכה (אם כי אני לא בטוחה בכלל שורדים ואבוקדו משתלבים נכון מבחינת ריח - ואחת השטויות שעשיתי פעם היתה לשלב באותו קרם שמן אבוקדו ירוק עם אובליפיכה אדומה - התוצאה היתה דוחה בטירוף מבחינת צבע ולא מדהימה מבחינת ריח)
אפשרות נוספת היא ללכת על מרקם יותר קרמי על ידי הוספת שמן מוצק כמו שיאה, דקל או קוקוס - לשימוש אישי את לא צריכה חומרים מקשרים, מספיק להקציף במיקסר את השמנים והם מתחברים יופי.

Besomet

New member
שמנים למניעת סימני מתיחה

כפי שאור ציינה, הריח של שמן נבט חיטה דוחה את רוב האנשים (גם אותי) ויש חלופות נפלאות: שמן ורד הבר (rose-hip), שמן אובליפיחה (להוסיף מעט ממנו לשמן אחר), שמן מקדמיה, ויטמין E (להוסיף לשמן אחר), שמן דקלים, חמאת שיאה ואחרים.

חשוב לשים לה,ששימוש בתמציות ארומטיות בהריון מצריך ידע ונסיון.

תמציות ארומטיות רבות גורמות לכיווצים ברחם ולכן עלולות לגרום להפלה.

כמו כן, התמציות הארומטיות מסוגלות לחצות את מחסום דם- שליה ודם- מוח ולהגיע אל העובר.

באופן גורף מומלץ להמנע ממריחת/בליעת תמציות ארומטיות בטרימסטר הראשון (שבו, כידוע, הסיכון הגדול ביותר להפלה).

0 אור 0

New member
ברוכה הבאה

תחום מרתק , מענין וקסום שאני מאד נהנית ממנו (בעיקר לעצמי ולחברים אמנם)
אני ממליצה מאד שבשלב מסויים כן תלכי לקורס ו/או סדנאות אצל אנשים רציניים -
בונשא שמנים כי את הבסיס החשוב של הבנת העקרונות של הטיפול בשמנים לא ממש מדגישים היטב בספרים
ובנושא קוסמטיקה , כי אני בזבזתי הרבה מאד חומרים טובים על מתכונים מספרים ואינטרנט עד שהגעתי למורה טובה, עם מתכונים משובחים וכמו בעוגות - ברגע שעשית כמה מוצלחים לפי המתכון המקורי, את כבר יכולה לאלתר.

Besomet

New member

יעל ND

New member
תן חיוך יקרה,

תלכי ללמוד (לאו דוקא במכללה, אבל אצל מומחה לשמנים), קחי לפחות איזה קורס בסיסי - ואז תוכלי להשתמש בספרים שקנית.

למעלה