חדשה ומיואשת...

חדשה ומיואשת...

מכירה את הפורום הנפלא הזה כבר הרבה זמן, אך ברובו הייתי הקוראת הסמויה.היום התבשרתי על שלילי נוסף (הפריה מס' 3 בלי קשר לשליליים מהזרעות) ומיותר לציין את ההרגשה. אני כותבת כי אני זקוקה לעזרה בייאושי הגדול. בת 33 מטופלת אצל פרופ' פיש שהוא אדם מקסים, אובחנתי כאנדומטריוזיס כאשר יש ציסטה בכל שחלה ובמקביל ביצעתי לפרוסקופיה שיצאה תקינה לחלוטין אין הדבקויות והרחם נראה מצוין. בכל פעם ישנם עוברים מדהימים באיכות יוצאת מהכלל והפעם גם הוחזר בלסטו' אחד שנראה מצוין, אך הפעם היתה תופעה מאוד מוזרה. יומיים לאחר החזרת הבלסטו' החלו דימומים לא מוסברים (אני מקבלת תמיכה של אנדומטרין, גסטון, אסטרופם ואספירין) שנמשכו עד היום. כאשר שאלתי את הרופא לפשר הדימומים הוא טען שאני מקבלת את התמיכה המסיבית ביותר וכי כרגע אין מה לעשות ואכן שלילי בפרצוף. אנני ממש עובדת עצות ולא יודעת מה לעשות האם יש צורך לעבור לרופא אחר למרות שאני כל כך מחוברת לרופא שלי?מה פשר הדימומים האלו ומה עוד ניתן לעשות? האם הם קשורים לאנדו'?

ברוכה הבאה דנה ../images/Emo140.gif

לא נשמע לי שהדימומים קשורים לאנדו'. אם את סומכת על הרופא שלך אז כדאי שתשארי איתו, לא בקלות מוצאים רופא שמרגישים מחוברים אליו כמו שתיארת. אבל אם את מרגישה שמיצית איתו את כל האופציות אולי כדאי לפנות לייעוץ לרופא אחר, המומלצים של הפורום הם: פרופ' שולמן, פרופ' משיח, ד"ר זיידמן, ד"ר שיף וד"ר אליצור. לא הבנתי איך ייתכן שהלפרוסקופיה הייתה תקינה ואובחנתי כאנדו'? אם אובחנת עם אנדו' אז הלפרסוקפיה לא הייתה תקינה. אין לי יותר עצות אולי לשאר הבנות יהיה מה להוסיף. בנתיים שולחת לך

זואילי

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

מצטרפת לכל מה שמייקי כבר רשמה. בכל הנושאים. (רק שזיידמן ושיף - שניהם פרופסורים.) אין לי תובנות או הצעות, אז שולחת חיבוק

מצטערת על השלילי ../images/Emo201.gif../images/Emo201.gif

כמו מייקי גם אני לא מבינה איך לפרסקופיה תקינה לחלוטין ואובחנת כאנדו'? ומה עם הציסטות? מה עשו איתן? הן היו עכורות? שאבו אותן בניתוח? הסירו אותן? הן נעלמו מעצמן? הדימומים לדעתי לא קשורים לאנדו' אבל אני לא רופאה ואם הרגשת שמיצית, וגם אם לא, את יחסייך עם פרופ' פיש אולי כדאי ללכת לחוו"ד שנייה בנושא אנדו' ופריון. אכן המומלצים: פרופ' זיידמן, פרופ' שולמן, פרופ' שיף, פרופ' משיח וד"ר אליצור.

הגולשת3

New member
ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

מנסה לחשוב איתך... 1.עברת סייקל גם בפרוטוקול ארוך? אני יודעת שלדיכוי יש יתרונות אצל אנדואיות. 2. מה לגבי טיפול תומך לIVF כגון דיקור סיני? זה גם הוכח מדעית כעוזר ואני אישית ממילצה בחום שולחת לך
על השלילי ומקווה שאת לא סובלת יותר מידי מהמכשושה שהגיעה

זואילי

New member
צילום רחם עשית?

האם יש מעבר צבע תקין בחצוצרות? וכשאת אומרת שהרחם נראה מצויין - עשית היסטרוסקופיה אבחנתית שבדקה את חלל הרחם?

סליחה..אבל הטעתי אתכן..

ביצעתי היסטוסקופיה ולא לפרסקופיה כפי שכתבתי והממצאים היו שהרחחם נראה כמו דוגמן (לפי דברי טונגנדרייך).ואכן טופלתי הפעם בפרוטוקול ארוך שהתחיל בגלולות והמשיך עם זריקות.הטיפול הניב 10 ביציות ועוברים יפים מאוד. האם יש עוד משהו כלומר בדיקה שניתן לעשות ואשר דרכה אפשר לגלות מדוע בעצם אין קליטה?גם פרופ' פיש נשמע היום בפעם הראשונה ממש מאוכזב.

אז בעצם כרגע

את עם ציסטות, הבנתי נכון? מה גודלן? ייתכן והן מפריעות ואם יש עוד מוקדים יכול להיות שגם הם מפריעים. למרות שבהחלט שמעתי על מקרים של בנות שהרו עם ציסטות. אולי כדאי לעשות הפסקה ולהיות חודשיים שלושה על דקאפפטיל על מנת לנסות להקטין ציסטות ומוקדים ואז לחזור לטיפולים.

היי מייקילולי..

אז ככה, כרגע ממש דיברתי עם הרופא שהביע גם הוא אכזבה (לא ממש עוזר ללי), הוא אמר שבפעם הבאה יש לשקול פיפל, שממנו מאוד פחדתי כי הבנתי שזה הליך כואב. האם תוכלי להסביר לי על התהליך, למה הוא נועד ואיך בדיוק עושים זאת? הוא גם חזר והדגיש שהאנדו' אצלי ממש לר נמצא במצב נוראי של מוקדים שונים וכו'.האנדו' הוא אכן נתון אך הוא לא מודאג ממנו כרגע ולרוץ ולעשות לפרוסקופיה זה צעד פזיז מה גם שזה עלול גם לפגוע ולא רק להועיל.

זואילי

New member
פיפל

כמו בצילום רחם וכמו בהיסטרוסקופיה אבחנתית - את שומעת בנות שכאב להן רצח ובנות שלא כאב בכלל. אז ככה גם בפיפל. אני מאלה..שעשיתי ובכלל לא כאב לי. לתחושה של זה אני בכלל לא יכולה לקרוא כאב. הרגשתי מן גירוד פנימי נגיד באיזור שמתחת לפופיק לכיוון דופן הבטן (קשה לי לתאר את זה). אולי זה קשור למיומנות של הרופא? אולי קשור לזה שהסתממתי לפני כן? לא יודעת. בשבילי זה היה אחד מהדברים היותר קלים בטיפולים. זה עניין של כמה שניות וזהו, כמו שעושים פאפ וזה עובר מהר. הפיפל זה בעצם נטילת ביופסיה מרירית הרחם. אם תעשי על זה גוגל אז תקראי שבאחד מבתי החולים גילו במקרה שנשים בטיפולים, כשעברו פיפל, הרו. זה מאוד לא מבוסס ולא 100%. אבל כשאנחנו בטיפולים אנחנו מוכנות לעשות הכל, לא? אז יש נשים שזה עזר להן ויש שלא. אני לא הריתי בסבב בו עשיתי פיפל. אבל אני בהחלט מוכנה לעשות את זה שוב ושוב, מה 'כפת לי..

מאמינה שרק מלקרוא

קיבלתי שוב את הצמרמורת? אולי זה כי אני מדמיינת אותך עושה לי עם האצבע?

זואילי

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

בחיי, כתבתי וחשבתי עלייך....

מירית117

New member
ברוכה הבאה

היי דנה, גם לי תמיד היו דימומים לאחר החזרת העוברים כך שאני מבינה מה את עוברת ולצערי אין לי תשובה למה זה כך. ,בכל מקרה כשאני התחלתי עם הטיפולים אמרו לי שאין טעם להשאר אצל אותו רופא יותר מ3-4 טיפולים ותמיד כדאי לנסות רופאים / פרוטוקולים אחרים , מספיק שהמינון והטאץ' האישי של אותו רופא יהיו שונים מעט והסיכוי לחיובי עולה ( אצלי אגב זה עדיין לא עבד - אז לשיקולך
), למרות שההיסטרו' יוצאת תקינה עדיין יש השפעה של האנדו על הרחם ולפיכך לנשים עם אנדו קשה יותר להקלט מאשר לנשים עם בעייה מכאנית אחרת. שיהיה הרבה בהצלחה במה שתבחרי ומאחלת חיובי בהקדם

פרופ' פיש מנוסה ומקצועי

ידוע שהוא די שמרני בפרוטוקלים אבל הוא מכיר מאד את נושא האנדו את יכולה להתייעץ עם רומיה שהיתה מטופלת בבלינסון כמה שנים ונדמה כי יכולה רק לשבח אותו או בעיקר. נראה לי שבשלב הזה הייתי הולכת על 3 חודשי דקא לאפס את המערכת והמחלה ואז לחזור לסיבוב נוסף בהצלחה

למעלה