חדשה ומיואשת...

ענתבר

New member
חדשה ומיואשת...

אני אמא לשלושה בנים 11,8 ושנתיים. עם הגדולים הלך חלק אך עם הקטן - ההשכבה בלילה מייאשת. מאתיים פעמים אני מכניסה אותו למיטה והוא יוצא. אוףףףףף, כמות הכעס, כמות הרוגז - איך יוצאים מזה. אגב, כשבעלי בבית הוא פשוט לוחש - "למיטה" והקטן במיטה ישן... מייאש...

מיכלי MP3

New member
../images/Emo140.gifברוכה הבאה ענתבר../images/Emo24.gif

בקשר לקטן, דבר אחד אני יודעת, וזה שעקביות מביאה לתוצאות - הבעיה שכשמעורבים "על הדרך" כעס ורוגז, אז כל הפואנטה הולכת לאיבוד, וכמובן שאין את התוצאה הרצויה. אני בטוחה שחלק לא קטן מהמצב הוא הרגשת התיסכול שמלווה אותך בגלל שלבעלך זה הולך בקלות, אבללל אם תבדקי טוב את תראי שיש המון דברים שקשורים אל קטן - ולך הולכים יותר בקלות מאשר לבעל. תנסי להתחבר להרגשת ההצלחה של הרגעים האלה, ותשכיבי אותו לישון מהמקום החזק והבטוח בעצמך -פתרונות קסם ככל הידוע לי אין. והילדים מביאים איתם דברים שמעמתים אותנו עם האזורים החלשים שלנו ביותר. מחזקת אותך גם אם זה מרחוק
ומחזיקה לך אצבעות
שרגעי ההשכבה יהפכו לרגעים נעימים ורגועים.

אפשר עוד קצת פרטים?

האם הקטן במיטת תינוק או במיטת מעבר/ נוער? באופן כללי, אני יכולה לאמר לך שאי אפשר להשוות בין המצב שהיה בבית כשהגדולים היו קטנים לבין מה שקורה עכשיו. אני מניחה שעם הגדולים היית מחליטה על שעת השכבה מסויימת ואז בבית היתה נוצרת אווירה של לילה. כשיש בבית גם ילדים גדולים, אווירת הלילה נדחית לשעה מאוחרת יותר וזה מקשה על הקטנים להרדם. ועוד שאלה, האם בעלך אומר לקטן ללכת לישון בשעה שאת אומרת לו, או שהוא לוחש לו את "מילות הקסם" בשעה מאוחרת יותר אחרי שהוא חוזר (מאוחר?) מהעבודה? אם בעלך בבית בשעת ההשכבה הרצויה, פשוט תני לו לעשות את העבודה. אם לא, אולי הקטן מחכה לראות את אבא ולכן לא הולך לישון. כדאי לתת לו להסתכל בספרים במיטה וכך "לחכות" לאבא. ולגבי הגדולים, כדאי לנסות שגם הם יהיו מוכנים לשינה בשעה שהקטן הולך לישון, ושאחרי שמשכיבים אותו יהיה יותר שקט בבית.

ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

אין לי הרבה עצות בנושא הרדמה כי אני מרדימה איתי במיטה אבל תיכף יבואו הנשים החכמות...

מסכימה עם מה שכתבו ומוסיפה

פעם ראיתי בטיוי משהו על כך שאם ילד לא עייף, הוא לא ישן. יש איזה חומר שהמוח צריך להפריש או משו... ע"י מקלחת חמה, סיפור או שיר ערש שגורמים לכך. בנוסף, אם יש עצבים ותסכול מעורבים, הילד קולט את זה ומנגן על זה, הוא יודע שזו נקודה חלשה שלך. היי יותר אסרטיבית איתו. אולי הוא רואה בבעלך דמות סמכותית יותר עקב צורת ההתנהלות שלו מולו. אל תראי לו שזה משפיע עלייך, נסי להיות רגועה ולהחזיר אותו למיטה, כשיראה אחרי כמה פעמים שאמא נשארת רגועה, לא יהיה לו על מה לנגן. בנוסף, אולי אפשר לאחר לו את שעת השינה? אולי הוא הולך לישון מוקדם מידי? אולי לעייף אותו קצת לפני..? אולי אם בעלך לא בבית, אפשר שידבר איתו בטלפון ויאמר לו "למיטה" ולישון , כמו שהיה עושה אם היה בבית... בהצלחה.

בוליפלג

New member
ברוכה המצטרפת../images/Emo70.gif

נשים כחמות ומנוסות שעניין זה ממני כבר ענו ואני מאמינה שעוד תענינה.. מקווה שתחושי שהגעת למקום הנכון

tomer2007

New member
תהי החלטית ואל תהפכי את זה לדיון

מהרגע שנגמר טקס ההשכבה - נגמרו הסיפורים, נתנו כל הנשיקות לילה טוב וכבה האור - אל תדברי יותר בכלל - אולי רק משפט אחד קבוע "עכשיו לילה - ישנים". אני נותנת לבן שלי יד ושוכבת לידו . אם הוא קם, אני מחזירה אותו לשכיבה, אם הוא משתולל, אני משכיבה, נותנת שוב נשיקה ואומרת "עכשיו לילה - עצום עיניים ולישון" ולא מנהלת איתו שיחות מעבר לזה אצלי ההחלטיות, וזה שהוא רואה שאני עוצמת עיניים וישנה גם ונעשה לו משעמם - תמיד עובד...

ענתבר

New member
ואוא, כמה תגובות

תודה, בהחלט שמחה לקבל תגובות רציניות כ"כ. מאמצת את הפורום מכל הלב ומנסה הכל... עוד אעדכן בהמשך...

בוליפלג

New member
נשמח לאימוץ../images/Emo8.gif ואם מתחשק לך

העבירי את תאריכי ימי ההולדת שלך ושל ילדייך לmemko...שתוסיף אותך לרשימת ימי ההולדת של הפורום. שיהיה לנו בכיף

memko

New member
ברוך הבא../images/Emo24.gif ותהני מהפורום../images/Emo82.gif

למעלה