חדשה ומבולבלת

חדשה ומבולבלת

התחלתי לרקוד לפני כשנה. התפיסה שלי כנראה לא רעה, כי אני במתקדמים, וזורמת בקלות. הבעיה שלי- מדי פעם המרקיד שם שירים ישנים,שרוקדים אותם ממש פעם ב... ואין לי שום סיכוי ללמוד אותם. אין לי אפשרות להגיע לחוג למתחילים, למרות שבטח גם שם לא מלמדים את כל הישנים. בקיצור, יש למישהו רעיון איך אפשר ללמוד כמו שצריך ריקודים שכבר לא מלמדים???

אם התפיסה שלך לא רעה

כפי שאת מעידה על עצמך, העיצה שלי היא פשוט להעתיק מרוקדים ותיקים כל שיר שאת רוצה לדעת לרקוד. על מנת לא להפריע ליתר הרוקדים- רצוי לעשות זאת במעגל חיצוני, שהוא רחב יותר ומאפשר מקום לטעויות ומעידות. לפעמים זה קצת מביך להעתיק, אבל לדעתי זה שווה את זה. לפחות 90% מהריקודים שאני יודעת למדתי בדרך זו. שיהיה בהצלחה ושנה טובה!!!

מקורות ללימוד ריקודים

הנה מספר מקורות: 1) באתר "רוקדים", {לינק אליו בשורה האדומה שבראש דף הפורום}, שם ניתן לרכוש מדיה של הריקודים שאת מעוניינת בהם. 2) באתר האוסטרלי, http://homepage.mac.com/israeli_folk_dances , שם תוכלי לצפות בוידאו של ריקודים, בעיקר חדשים, אך יש גם ישנים. 3) באתרים של מרקידים שונים שם תוכלי לרכוש/להוריד בחינם סרטים. הנה האתרים שאני מכיר: ישראל-שיקר: http://project.center-site-net.com/israel-shiker2/index.html גדי ביטון: http://www.bitnua.com/ בועז כהן: http://www.boazcohen.co.il/ בכל אחד מהאתרי המרקידים יש גם קישורים למרקידים אחרים... בוודאי תמצאי עוד מלא לינקים. בהצלחה, ונפגש בהרקדות.

אנדי54

New member
הרקדות וחוגי נוסטלגיה

לא כתבת על עצמך בת כמה את אבל אני משוכנע שכל מדריך בחוג נוסטלגיה ישמח לשלב בחוגים שלו כל מי שיוריד את ממוצע הגיל של הקהל... חפשי פרסומים להרקדות כאלה ולכי לאן שיתאים לך.

משהא

New member
חדשה ומתלהבת - אין חכם כבעל ניסיון

בזמנו כתבתי באריכות על רמות ריקוד ותכנים. העקרון הוא ראשית לבחון חוגים ברדיוס סביר. לא להתעצל וללכת לבזבז זמן ולראות רפרטואר, מקום, מרקיד....לאחר מכן לבחור כיוון (לסמן מטרה) - יותר ריקודים חדשים ועכשיווים, יותר מזרחיים, יותר ישנים, שילוב בין לבין. ואז מגיע השלב שעונה לשאלתך. לאחר שבחרת בחוג או שניים חשוב שרוב הנרקד בו תדעו. שיא ההנאה מהריקודים מגיעה כשאפשר לרקוד כאשר את ובן זוגך שולטים בריקודים. כל הסיפורים על הנאה מהעתקות זה כמו להנות מסקס שמישהו אחר עושה. לכן חשוב מכל שתמצאי בן זוג שיודע את הריקודים החסרים לך, ואם את בעלת יכולות כפי שכתבת ותשקיעי מאמצים תוכלי להשיג זאת. לפני ארבע שנים הייתי במצבך. היגעתי להרקדה של שמעון מרדכי בגולדה חולון (למזלי עם בת זוג ידענית). כל ריקוד שני לא ידעתי והייתי ממש אומלל ומיואש. רק בהשפעת בת זוגתי שעודדה אותי נשארתי. לפני שנה לאחר שלוש שנות ריקוד בירכתי את בת זוגתי ליום הולדת. הודיתי לה על המאמצים שעשתה ומסרתי לידה דף נייר עם שמות -168 ריקודים מהשנים שעדיין לא רקדתי-לפני 1992, שלמדתי בזכותה בחוג. זאת מבלי להזניח את כל הנלמד חדש. זה היה קשה ואני רוקד שלוש פעמים בשבוע !!! וגם לא צעיר. מי שלא משקיע, לא מגיע. רק מי ששולט בריקודים מרגיש את ההבדל בין הנאה לבוא לרקוד שכבודה במקומה, לבין לרקוד משוחרר עם כל התוספות. מאחל לך הצלחה. שנה טובה אורי גבעוני

תודה רבה אבל...

המון תודה לכולכם!! ללמוד דרך וידאו אני יכולה לנסות. אני גם בטח אוריד קצת את ממוצע הגילים בהרקדות נוסטלגיה. א ב ל - אני גרה בדרום הארץ, באזור שבו יש רק הרקדה אחת!!! נהדרת, אבל בודדה!! ולכן אני לא יכולה לחפש הרקדות שונות ונוסטלגיה וכאלה... כנראה אני פשוט אמשיך לרדוף אחרי הותיקים... אה, ואין אצלנו מעגל חיצוני או פנימי... יש רק אחד (קטן...)

משהא

New member
למתלהבת - "אם אין לחם אין תורה"

את הסיפור הזה היית צריכה לספר לנו קודם. לפני שבוע פגשה אותי ברחוב גברת וביקשה שאסביר לה איך מגיעם לקרית אונו. בסבלנות רבה נתתי לה את כל ציוני הדרך, הכיוון, הרמזורים, הצמתים ושמות הישובים בדרך ואז היא סיפרה לי שאין לה אוטו בכלל....אז הראיתי לה את תחנת האוטובוסים..... ובכל זאת עוד טיפ אחד. אולי תנסי. בתחילת דרכי בריקודים נהגתי בחוזרי הביתה בלילה כשעדיין הכל טרי לשחזר על רחבת החניה את הריקוד שנלמד באותו ערב (גם זוגות).סופר צעדים ומכניס לראש. פיתחתי שיטה חשיבה בסרט. עד היום אני מעביר בסרט ריקודים נלמדים של אותו ערב לפני שאני נרדם. בנוסף על כך, זה דורש ריכוז, מנטרל כל מחשבה אחרת, עוזר להרדם וגם לישון טוב יותר. שנה טובה ריקודים שמחים אורי גבעוני

לישון? אחרי הרקדה?

צודק, שכחתי לספר שאין לי אוטו (בהתאמה,כן?) מה שכן, לא מזמן, כשההתמכרות לריקודים הפכה אצלי לכרונית, והייתי מתבאסת אחרי כל הרקדה שאני לא מצליחה לזכור חלק מהריקודים, אז באמת התחלתי לעשות את מה שאתה אומר. אמנם לא במגרש החניה (כי אין לנו-אני גרה במושב) אבל בסלון, או אחר כך במיטה בראש. אבל- כל השיחזורים האלה לא עוזרים לי לישון בכלל!!! להיפך, אני חוזרת מהרקדות עם כל כך הרבה אנרגיות שאני יכולה להמשיך לרקוד עד הבוקר! כנראה בגלל זה כל כך נהניתי במרתון אחד שהייתי בו...רקדתי עד הבוקר!

למעלה