חדשה ומבולבלה

אמא נלי

New member
חדשה ומבולבלה

שלום לכולם (הבנתי מקריאה קצרה כאן בפורום, שזה בעקר לכולן) אני אלמנה ,מזה כשנתיים ושמונה חודשים, בת 60 .(ולא לעניין, נראית מצויין). אולי הגעתי למקום הנכון, אולי לא, בכל מקרה אבקש מכם לא להטיח ביקורת לנסות ולהבין. אין חסרה דבר אני, ובכל זאת ילדיי טוענים שאמם חצי חיה חצי מתה מאז המקרה.יותר ויותר. אני נוטה ומשוכנעת היום שהם צודקים. יש לי דירה משלי (נו טוב בגילי חחח) יש לי 3 ילדים נהדרים וטובים. אלא שלצערי הם רחוקים ממני. (בעלי היה ניצול שואה לא הייתה לו כלל משפחה ואני הייתי בת יחידה לאם חד הורית) מה שבא לומר שנותרתי לבדי לבדי בעולםםםם.!!!!!!!!!! מדי פעם ילדי , מתעניינים בשלומי,אבל .האמא שהם מכירים נעלמה להם והם מדרך הטבע מעדיפים ללכת לצד השני, של בני זוגם ,שם יותר שמח. מאז המקרה, אני שוקעת יותר ויותר לתהומות אין סופיים. מעין מעגל קסמים שאיני יודעת כיצד לצאת ממנו. אני עובדת. (בעלת סלון יופי) שלא ממש הולך מבחינת לקוחות . אולי מיקומו הרחוק ממרכז העיר.? השעמום . חוסר המעש השיגרה הבדידות הורסים , כל חלקה טובה שהיייתה בי פעם. וכאן מתגלה לי עולם הצאטים.משם חשבתי תבוא ישועתי. הכרתי דרך הצאטים, עשרות גברים בני גילי פחות או יותר . תארו לכן שהייתה איזו תקופה שפעמייים ביום נפגשתי עם גברים , חייתי בתחושה של " לא טוב היות האדם לבדו" בטוחני שאתן מתארות לעצמכן ,שכלום לא יצא מכל המפגשים. הגברים חיפשו סקס ואני זוגיות , שני דברים שנראה שלעולם לא יפגשו. לידיעתכן בנות..(אולי אתן מכירות)עולם הצאט הוא עולם די ממכר של דימיונות. וכך לאט לאט, הבנתי ומבינה שזהו עולם משעמם וריק מתוכן ממשי. (יש שם מלא נשואים ונשואות שמחפשים ריגוש ודימיון לרגע). מגיעה הבייתה מנסה לקרוא ספר טוב. בורחת שעה שעתיים לתוך עולם דימיונות משלי. כן אני מנוייה בספריה העירונית. וגם פעם בשבוע , אני הולכת עם חברה מ"העבר" שלי לחוג ריקודים לטיניים. ובכל זאת,חשה אבודהההההההה. חשה מנוכרת , זרה ובודדה בעולם. וככל שיש יותר זמן פנוי כך המחשבות יותר ויותר דיכאוניות. לפעמים נדמה לי ש"בן זוג " בוריאציה כזו או אחרת יפתור את כל הבעיות. אז.מציצה לחייהם של הזוגות הנשואים הרבה מאד שנים , מביטה אל השחיקה אל הקיטורים של בנות הזוג בעיקר. מ ומגיעה למסקנה שעדיף כבר לבד. לפפעמים אני חושבת , שלו הייתה לי במשך היום הרבה יותר עבודה (לקוחות) הרי שהייתי מגיעה הבייתה שפוכה ולא היה לי זמן לכל אותן מחשבות מטופשות. אבל כדי שתהיה יותר עבודה, אני צריכה ליזום לקום להלחם לפרסם ולזה למי יש כוח ולמי יש תקציב????. אנא עזרתכם . בקשר לכל נושא שהועלה כאן. אנא תמיכתם לשינוי כלשהוא בדרך חיי. וללא הגזמה ..." המציל נפש בישראל כאילו הציל עולם ומלואו" כבר ממש ממש מחפשת את המוות.

nypx

New member
היי לך קפצתי לדקה

כדי לראות מה קורה אתן לך תשובה רק יותר מאוחר לא בטוח שתאהבי אותה אבל מה שכן מקוה שתתן לך דרך הסתכלות אחרת ומחשבות על מוות ממש לא רלבנטיות אז תתאזרי בסבלנות ביי בינתיים

nypx

New member
שלום לך שמח שבאת

אמנם לא בנסיבות אלה אך מה זה משנה כרגע העיקר שאת כאן אמנם אני רחוק מגילך אך יש לי דבר או שתיים שאוכל לחלוק מנסיוני איתך א.גם את היית מתרחקת מאדם שאיבד עניין ,וקשה לו כל הזמן ושמחת החיים שלו נעלמה פתאום, את זאת שהיית צריכה להחזיק את הבית ולא להיפך,לא ילדייך הם אלו שצריכים להחזיק אותך,את הדבק שמאחד את כולם וללא זה מטבע הדברים שהם יעלמו לך,לפי דעתי את צריכה לכנס את כולם ולהסביר להם את המצב שלך,ולהחליט ,כן את זאת שצריכה להחליט שלא עוד, מה שהיה היה עכשיו המציאות אחרת ואין להשיב ,וצריכים להמשיך הלאה . תתחילי לעשות ארוחות ערב משותפות , תתחילי בשישי ושמישהו יעשה קידוש או משהו כזה ,ותשבו יחד עם הנכדים ועם הילדים ,שלפחות פעם בשבוע תהיו יחד שיהיה מין יום שכזה שבו כולם יחד. ב.תלכי לטיפול לפסיכולוג או עובדת סוציאלית הם יעזרו לך בדרך החדשה שלך. ג.לפעמים לאחר מקרים שכאלו אני מקבלים תובנות חדשות ,החיים הם לא לנצח ולא לעולם חוסן,וכל רגע של עצב זה איבוד של רגש של שמחה,מה את מעדיפה? לפי דעתי זה ברור. ד.חשבת על לסגור את החנות?למצוא משהו אחר ,או להתחיל ממקום אחר?הרי את הקלינטים יש לך,והם ילכו אחרייך ,תמצאי מקום שיותר זול להחזיק אותו, תעבדי פחות שעות תנצלי את הזמן לעבוד על עצמך,ואז כל הסביבה תתנהל לפי איך שאת מתנהגת,ונראה לי שאת התשובות את יודעת רק שאין לך כוח(לא לפרסומות ולא לכלום)אז אולי תקחי בעל מקצוע מתחום הפרסום או כאלה שמתעסקים בתחום של פיתוח עסקים קטנים,יש גם גוף ממשלתי שעוזר. ה.את קובעת איך יתנהלו חייך ולא אף אחד אחר ,את אחראית לגורלך לסביבתך למצב שבו את נמצאת ,מותר לך מידי פעם לעשות לעצמך הנחות ,אך רק מידי פעם לא כל הזמן,נראה לי שנכנסת לתוך הסרט הזה אך את הבמאי ואת השחקן ,תקבעי הפי אנד, תשני את העלילה שתהיה לטובתך. רק את הקובעת ,את מסתכלת על אחרים ומסיקה מכך לגבייך וזה לא נכון,כל אחד אינדבדואלי לעצמו ,ולכל אחד יש את הסרט שלו . אני מחליט בשבילך עכשיו :"לא עוד חצי הכוס הריקה ,יש את החצי המלא ועל זה אני מסתכל ". החל מיום ראשון דברים מתחילים להשתנות אצלך ולטובה (זאת הדרך היחידה שאני מוכן להסתכל על כך) בהצלחה לך ואני מקווה שלא הייתי קשה מידי שבת שלום ואני כאן שתצטרכי

nypx

New member
קישור ראשון

נמצא כאן קישור לפורום עסקים

nypx

New member
קישור שלישי

סידור העסק והבית לזרימה טובה יותר

tutida

New member
וואו

אמא נלי, את כותבת על תחומים כל כך רגישים. על האובדן, על זוגיות (בחיפוש) שניה, על הקשר עם הילדים הבוגרים, על עבודה ומה לא? יש לך הרבה דברים להתמודד איתם וזה באמת מאוד מבלבל ומעייף. את נשמעת אישה אינטלגנטית, מציאותית ואמיצה (2 דייטים ביום דרך צ'אטים?!?) מה אני יכולה לייעץ לך? אני בטוחה שלא אחדש לך, אבל זה תמיד טוב לשמוע עיצה, גם משומשת. בטוחה שגם את היית עושה אותו דבר בשבילי. חשבתי שזה יוכל לעזור... בתור התחלה, כדאי שתעשי לעצמך רשימה ובה תשתטחי את הנקודות שאת לא מרוצה מהן בחייך (ולאיזון, בצד השני, תרשמי את אלה שאת כן מרוצה). בשלב הבא תבחרי נקודה אחת ויחידה ותחשבי איך כדאי לקדם אותה לכיוון טוב יותר. אל תתעסקי יותר בשאר. תקלי את המטען בהדרגה. אי אפשר לפתור בבת אחת את כל הדברים הכבדים האלה. איך למלא את החיים בתוכן? לא צריך ללכת רחוק כל כך, כפי ששומעים יותר ויותר לאחרונה, המימוש לאושר נמצא בתוך כל אחד ואחת.צריך להסתכל פנימה, לתת לעצמך את המרחב, להרגיש מה באמת את אוהבת ולתת לזה זמן וצ'אנס. בעיני זוגיות היא דבר חשוב, מוסיף, אבל צריך כאן את אלילת המזל שתפגיש עם אותו אחד שמתאים ומרגש, לפעמים זה יכול לקחת זמן עד שזה קורה, אבל עד אז, פשוט להפיק ולחזק כמה שאפשר את מערכות היחסים האחרות שיש - להשקיע בקשרים האלה, לא חומרית אלא רגשית, וגם זה לוקח זמן, שווה להתחיל כבר... כל מה שתארת, כל כך שייך לכולם, כל כך אנושי, אני מזדהה עם חלק מהם. במקום לשקוע - תשקיעי את האנרגיה שיש בך בלחפש את החיים. שמרי על קשר...

כמה דברים

אמא נלי יקרה יש כמה דברים שאנחנו כאלמנות חייבות כנראה להפנים והעיקרי שבהם הוא שמי שהלך ל א יחזור והאין הוא סופי לגמרי תאמיני לי חוויתי זאת על בשרי. ומכאן מהמקום הזה צריכה לבוא ההחלטה צריך לבוא הכח שבך ויש בך לקום ולומר שאת אשה עצמאית אינטליגנטית מספיק להבין שמה שלא תעשי את בשבילך אף אחד לא יעשה והעולם ובני האדם לא אוהבים סביבם אנשים דכאוניים, עצובים וכנראה שגם בני משפחתך הקרובים מבינים שצריכים לזרום וללכת הלאה אין מה לעשות העולם ממשיך וכך גם אנחנו למרות הקושי. אז חייכי כאילו כלום לא קרה (מה שבלב נשאר לעולמים אבל זה שלנו ואף אחד לא יקח זאת מאיתנו) התלבשי, התאפרי (יש לך סלון יופי לא?) ושדרי לעולם שאת כאןוממשיכה וגם את הבית תנהלי כרגיל (שידע מן הסתם ימים טובים יותר) תארחי תבשלי תכיני ארוחות שבת וחג ותראי איך ילדייך ישמחו לבוא ויבואו גם בלא שתזמיני אותם.האמיני לי בדם ליבי אני כותבת לך כי אני יודעת כמה קשים החיים בלא בן הזוג אבל איזו ברירה יש לנו הא? אז קחי את עצמך בידיים אולי איזה חוג מעניין אולי סרט טוב עם חברה מדי פעם. התקשרי את לחברות אל תחכי שהן תתקשרנה אבל הכי חשוב להדק את הקשר עם הילדים הם הנחמה הגדולה והיחידה קרבי אותם אלייך אל תרחיקי אותם זה הדבר שהייתי משקיעה בו את לבי ונשמתי. חזקי ואמצי אל תאבדי כיוון החיים חזקים מכל. והכל הכל רק תלוי בךץ קבלי חיבוק אמיץ וחם ממני אחותך לצרה.

iftach

New member
תגובה קצרה.

אינני יכול ליעץ - יש כאלה שמוממחים לכך אבל אני שרדתי עד כה במשך מעל 6 שנים רק על ידי פעילות מגוונת ומליאה כל היממה. תכנון, עבודה מליאה, לימוד, קריאה, בילוי, והעיקר נכדים ! לוטה קטע מעיתון : מאות מתנדבי יד שרה השתתפו בשבוע שעבר בכינוס שנתי שנערך בבנייני האומה. במהלך הכינוס חולקו תעודות הוקרה לחמישה מתנדבים מצטיינים ולשמונה נשים המתנדבות ביד שרה 20 שנה. בהצלחה ! נ.ב. תכנני תוכנית חומש !

למעלה