חדשה ולא אמא..

adida5

New member
חדשה ולא אמא..

סיטואציה...אחי בן ה-16 יושב עם חברים בסלון רואים משחק כדורסל.. ההורים בחופשה מחוץ לעיר..נכנסתי הבית וזרקתי בצחוק..איפה הבחורות והבירות?...מסתבר שמישהו התייחס ברצינות..אז בחורות לא היו אבל בקבוק בירה כן.. למחרת האחות הגדולה באה וכעסה מאוד אני בתגובה אמרתי "אז מה לא נורא בקטנה הם היו 6 על בקבוק אחד וסתם בשביל הכיף"...אני כ"כ מצטערת על המשפט הזה...סוף מעשה מחשבה תחילה...על כך נאמר.. יש לציין שאני בת 29 ובוגרת לא יודעת מה עבר לי בראש אותו רגע... איך מסבירים לאח ה"קטן" שאני לוקחת את הדברים בחזרה ואוסרת עליו במלוא המובן לשתות ולו טיפה??

THC MaN

New member
הוא בן 16, אם הוא רוצה הוא ישתה

עדיף שהוא ישתה בבית בקבוק בירה אחד עם חברים מאשר בחוץ בקבוק וודקה בבית קברות (כמו שהיה באילת).. פשוט להסביר לו להשאיר את זה במידה כמו כל דבר בחיים ולא להגזים

אופירA

New member
מנהל
אוסרת עליו לשתות...

זה בדיוק מה שיגרה אותו לשתות! ראית, בלי שנתת הצעות, לא היה להם בראש בירה. לא קרה כלום שמההצעה המבודחת שלך התחשק להם לשתות. אם בטבע שלהם הם לא מופרעים - לא צריך לעשות סרט מבעיה שאינה קיימת: בפועל הם לא נוטים לשתות ולשתות. אז לא צריך לחנך אותם - הם ממילא לא נמשכים לזה. ובוודאי שלא צריך "לאסור עליהם" - הם יצפצפו בגדול, וישתו דווקא, בלי שבא להם. רק בשביל להראות שהם עושים מה שהם מחליטים ולא מה שאומרים להם! בהזדמנות, כשתדברו על דיאטות וכושר, תפטירי בדרך אגב, ככה בטון רגוע ושקט, שכוס בירה לבנה זה 400 קלוריות... זה יעשה את העבודה שלו הכי טוב!!!

49צהוב

New member
אני לא מניחה שהם שתו בירה רק בגללך

גם לא חושבת שמשתיה חד פעמית של בירה קורה משהו... תשאירי םהוריך את החינוך ואת ההתמודדות עם אחיך ואני בטוחה שהוא לא ישתה בדרך קבע...

adida5

New member
אז זה בדיוק העיניין..

קודם כל ההורים דיי מבוגרים ולרוב לא מבחינים ב"בעיה" שכל כך גלויה לעין.. דבר שני אחי מאוד פתוח איתי ומספר לי הכל מהכל...יום אחד הוא השתכר באיזה שהוא ערב חג והוא הקיא ואמא שלי ניקתה אחריו כל הלילה ומסכנה כל מה שהיה לה להגיד לי בבוקר זה ,מסכן..כנראה אכל משהו מקולקל.." כמובן שמיחד עליתי לחדר של אחי והייתי צריכה רק מבט בעיניים שלו בכדי להבין שהוא שתה עם חברים..ישבתי איתו והסברתי לו שזה לא הגיל לשטויות כאלה ובעצם אני לא יודעת אם יש לה גיל,ושייזהר ולא ממני אלה מההשלכות..וכו' וכו'... לא נורא..מחר בע"ה אני אדבר איתו אכשהו אעלה את הנושא ואגיע לנקודה שלי שאני לא רוצה שבכל פעם שיש בית ריק לאחד החבר'ה הם יראו בזה פיתחון לקניית בירה..

למעלה