חדשה ויש לי שאלה ....

חדשה ויש לי שאלה ....

הפורום הזה מיועד שאלו שבשנה הבאה עולים לכיתה א' או לאלו שכל השנה כבר היו בכיתה א' ? יש לי שני ילדים , בן שעולה לכיתה ד' ובת שעולה לכיתה א' .

נטלי22

New member
מיועד לאלה שעולים בעוד חודשיים לכיתה א'.

מן הסתם אלה שסיימו כיתה א' ממשיכים לשהות בו ולהשיב על שאלות, וגם אני, למשל, שהקטנה שלי כבר בוגרת כיתה ב'.

ברוכה הבאה ובהצלחה בכיתה א'!

תודה רבה ... עכשיו ברור לי ויש לי שאלה

הבת שלי עולה ל א' והבן הכור שלי ל ד' . אני יודעת שאסור לעשות השוואות .. אבל עם הבן שלי ישבתי המון לפני כיתה א' והוא הגיע יותר ממוכן ... עם הבת שלי אני יותר זורמת ... מידי פעם יושבת איתה , היא גם מבקשת לבד דפי עבודה , משימות ... קניתם חוברות לחופש לילדיכם שעולים לכיתה א'?

נטלי22

New member
מנסיון אישי שלי, הילד הבכור אולי

צריך קצת יותר "הכנות", כי אין לו ממי ללמוד. ילד שני או שלישי כבר רואה בבית את האח הגדול שלו ומבין מה זה בי"ס ומה עושים שם ומה זה שיעורים וכאלה.
הבת הקטנה שלי שיחקה בבי"ס עם האחים שלה ועם הבובות שלה אולי שנה לפני שעלתה בפועל לכיתה א'.

פרט לכך, אם הולכים לגן עירוני סביר פלוס, מקבלים המון הכנה בגן, בעיקר בשנת החובה.

ולגבי שלושת הילדים שלי - לא קניתי חוברות לחופש, אלא אם ביקשו ספציפית (למשל הבן האמצעי מאוד אוהב מתמטיקה, ובחופש לפני כיתה א פתר בכיף חוברת חשבון למסיימי כיתות ב). יהיו להם מספיק שנים ללמוד בביה"ס.

שמש 33

New member
קנינו, אבל לא עזר לנו הרבה

פשוט כי הוא לא הסכים לעבוד בהן
הוא לא פיגר בחומר.

ברוכה הבאה

אם הילדה מבקשת אז תזרמי איתה
אם לא היא תלמד הכל בכיתה
אצלי הוא לא דרש והגיע לכיתה א כשהוא יודע לכתוב
כמה מילים ולזהות אותיות
הוא סיים את השנה בהצייטנות
לעומת השני בן 4 שיודע לכתוב את כל האותיות וגם מילים