חדשה..ויש לי שאלה

אמא79

New member
חדשה..ויש לי שאלה

שלום לכולם.. תקופה ארוכה שאני קוראת ולומדת דרככם.. צריכה את עזרתכם. יש לנו ילד בן 3.5,נמצא במסגרת גן ,ילד נבון עם אוצר מילים גדול,סקרן מאוד,תמיד חוזר מהגן כשמדקלם את הנלמד, הגננת מאוד בעניין חינוך ולימוד והעשרה,ותמיד היום מלווה בחומר לימודי.. גם אני וגם בעלי עובדים,מגיעים כמו כולם מעולפים מהעבודה כשאין טיפת כוח לצייץ, אני בקושי מוצאת זמן וסבלנות לשבת עם הילד עם משחקים של למידה,וזה קורה רק בסופי שבוע,וגם רק כאשר אנחנו לא אצל הסבא והסבתא(שם הכל סובב סביב כיופים טיולים וכאלו..). הילד יודע מספרים ואותיות לא את כולם,ויותר בקטע של דיקלום מזכרון.. אנו פוגעים בצורך הלימודי שלו?צריך גם כשחוזר מיום ארוך בגן לשבת על צורות ומספרים כשהוא יותר מעדיף להסתובב עם הארגז של בוב הבנאי? לפעמים נראה לי שאנו "זורקים" בכך שלא יושבים איתו על דברים לימודיים כשחוזר מהגן,וגם כשכבר מנסים לילד אין סבלנות והוא מעדיף גן שעשועים או כל צעצוע אחר. התוכנית שבגן מספיקה לגילו(הוא בגן עיריה)?אנחנו צריכים להשקיע יותר? תודה

ayeleor

New member
אמנם שלי עדיין קטנים אבל אני חושבת שעוד

צפויות לו שנים רבות של לימודים.. אם הוא מעדיף להסתובב עם הארגז של בוב הבנאי ולשחק תאפשרו לו לעשות מה שבא לו.. הוא עוד לא בבית ספר..

gallish

New member
מה בוער לך../images/Emo35.gif

כל זמן שהוא רוצה ויכול להינות, תני לו להינות
אני ממש לא בעד "לשבת וללמוד", במיוחד לא בגיל הזה
הם כל כך קטנים, וזה בדיוק הזמן בשבילם לשחק, להינות, להשתולל, לרקוד, לצחוק.... מי אמר שללמוד אפשר רק דרך "משחקים לימודיים
" בעיני אפשר ללמוד מכל דבר, ממשחק דמיון עם אבא/אמא, משירים, משיחה או צחוק, ותתפלאי, גם מבוב הבנאי
אל תדאגי, יהיו לו עוד המון שנים של מטלות לימודיות וצורך להספיק ולהשיג, עכשיו הזמן שלו (ושלכם יחד איתו) להינות. הלימוד יגיע תוך כדי

תמיד אפשר להשקיע יותר../images/Emo13.gif

אבל למה? הילד עוד קטן,ולטעמי בגיל הזה שעות אחרי הגן נועדו למשחקים ופינוק עם ההורים. יש לו עוד חיים שלמים לפניו ללמוד. תעשו חיים

שhira

New member
באותה סירה שלך. בנותי בנות 3 (תאומות)

וגם אני מוצאת את עצמי מצרה על כך שלא יושבת איתן על משחקים ופעילות שהן יותר מלמדות. פזלים, משחקי קופסא דפי עבודה וכו'. מבחינת הגן נאמר לי שכל אחת מהן בהחלט בנורמה לגילה מבחינת ידה ובתחומים מסויימים אף יותר מהנורמה הן שתיהן סקרניות ומבינות מה עוד שהן שתיים בבית והן מאוד אוהבות לשחק משחקי דמיון (אמא ותינוקת, קניות בסופר, רופא וחולה, אוטו גלידה וקונים, גננת וילדים) לפעמים רק שתיהן לפעמים אנחנו מוזמנים להשתתף. וכשאני מציעה משחקי קופסא וכו' לא תמיד בא להן. אני חושבת שכל עוד הילד כן מגלה עניין ורצון ללמוד אין מה להכנס ללחץ צריך גם לזכור שעם כל זה שהילד משחק בגן זו זירת עבודה של ממש הוא נדרש שם להסתדר עם קבוצת שווים גדולה עם בוגרים אחראיים (גננת וכו) לשמור על מקומו לאכול יפה ללמוד להצליח לעמוד במשימות ועוד ועוד ולפעמים בא לו בבית, בדיוק כמוכן, לנוח !!!

tiger mom

New member
לא מספיק מה שלומדים בגן?

אני לא חושבת שצריך לשבת אחה"צ על חוברות וכאלה דברים. קודם כל, ילדים צריכים גם לשחק. ואחרי יום שלם בגן הוא גם עייף. שנית, אפשר ללמוד מכל מה שקורה מסביב. עלים נושרים בסתיו, נמלים הולכות בשירה, חשמל סטטי מהמגלשה וכו' וכו'.

tiger mom

New member
ועוד משהו

אנחנו צריכים ללמד את הילדים שלנו לא רק מספרים ואותיות אלא גם להיות בני אדם, לחנך לערכים והתנהגות נאותה בחברה. גם אם כל מה שעשית היום היה ללמד את הילד שלך שיחכה לתורו במגלשה, עשית הרבה. ואת זה לא עושים מחוברות. את זה עושים מלהיות עם הילד.

פלגיה

New member
הילד לומד מספיק בגן

אין צורך גם "לשבת" על דברים לימודיים בבית. אפשר ללמוד בבית, כמובן, אבל הלמידה הכי טובה בגיל הזה היא תוך כדי משחק - גן שעשועים, ארגז כלים, בניה בקוביות ובלגו, פאזלים וכדומה. גם טיולים יכולים ללמד מאוד.

השקעה

בגיל 3.5, לא צריך ללמד באופן פורמלי, יותר ממה שלומדים בגן. בגיל הזה חשוב הרבה יותר, להיות עם הילד, לשחק איתו בבוב הבנאי, להנות איתו בגינה, וללכת איתו לקניות. מכל פעילות הם לומדים, ולומדים הרבה יותר מאשר באופן פורמלי. וההנאה עצמה, הקשר ותקשורת עם ההורים, חשובה, מאוד. אז להשקיע, צריך, אבל בפעילות חוויתית ומהנה לשניכם.

למעלה