חדשה ואחרי ניתוח...

yefrha123

New member
חדשה ואחרי ניתוח...

שלום לכולן,
אני חדשה בעניין וגם בפורום.
סיפורי בקיצור: אני בת 48 ( כמעט... ) בעקבות ציסטות עכורות ורקע של סרטן השד שממנו החלמתי, עברתי ניתוח לכריתת שחלות וחצוצרות. הממצא היה שחליתי באנדומטריוזיס ש"התלבש" על השחלות וגם על איברים אחרים בבטן. אני מחפשת נשים שעברו את הניתוח שעברתי ומאוד רוצה לדעת על השלב של אחרי הניתוח. התמודדות עם גיל המעבר שמגיע בבום מבחינת התופעות הפיזיולוגיות והנפשיות.
האם הגעתי לפורום הנכון?
אשמח מאוד לתגובות בענייני, משום שיש לי הרבה שאלות!
אברך את כולן בבריאות טובה ותודה מראש לכל מי שתענה.
בברכה
א'

מחכה יחד איתך לשמוע תשובות

אמנןם יש ליע וד זמן עד שאגיע לגילך אבל תמיד תהיתי מה יקרה לי בגיל הזה מבחינת האנדו' ומה יקרה לי למשל כשהמחזור יפסיק ( באיזה גיל בדרך כלל זה מפסיק? )..
בקיצור מקווה שיענו לך ומחכה לשמוע תשובות.

liats80

New member
אתן שואלות שאלות שונות.

היא לא מדברת על גיל המעבר והפסקת המחזור באופן טבעי, אלא בגלל הניתוח שעברה שבו הוציאו לה את השחלות והחצוצרות.
ניתוח שכזה גורם להקדמת תופעות גיל המעבר כיוון שרמת ההורמונים יורדת.
גיל המעבר הוא בדר"כ בסביבות 50.
מה קורה כשהמחזור מפסיק? גלי חום, הזעה, יובש בנרתיק ועוד הן חלק מהתופעות השכיחות. לא כיף! אבל אמור לעבור עם הזמן.
מה קורה לאנדו? זו שאלה טובה! יש רופאים שטוענים שאז תופעות האנדו יעלמו. יש שחושבים שלא.
אני מניחה שהדבקויות נשארות וגם מוקדים קיימים ישארו - אבל סביר שלא ידממו כל חודש כמו בגיל הפוריות (הם עדיין יכולים להכאיב). כנראה שלא יתפתחו מוקדים חדשים.
בכל אופן - אלו ההשערות שלי - והן לא ממש מבוססות.
בנתיים יש לנו עוד כמה שנים טובות... אולי עוד תהיה התקדמות בנושא.

ליאת.

liats80

New member
ברוכה הבאה

ברוכה הבאה אלינו לפורום.
לצערי לא יודעת לענות לך בנוגע להתמודדות עם גיל המעבר. זה לא פשוט.
אולי כדאי להתייעץ עם מרפאת חווה למשל? הם יכולים לעזור בהתמודדות מהבחינה הנפשית.
אני לא בטוחה שיש פתרון לתופעות הפיזיולוגיות.
יש פה בנות שעברו ניתוחים מהסוג הזה ויש פה בנות שנמצאות על דיכוי קבוע וגם הן סובלות מתופעות אלו, כך שאני מקווה שהן יוכלו לענות לך.
בנתיים, מאחלת לך יקירתי הרבה בריאות!
ליאת.

yefrha123

New member
תודה ועוד...

לליאת ולגברת סוסנה,
תודה על תגובותיכן!
אני מבינה שהפורום יותר מכוון לנשים שהאנדומטריוזיס פוגע להן בפריון, וברור שאני מודעת לכל תסמיני גיל המעבר הפיזיים והנפשיים רק שקיוויתי
"להיתקל" כאן בנשים שנאלצו כמוני לעבור כריתת שחלות ( גם בעקבות האנדומטריוזיס ) ולשמוע מהן על ההחלמה מהניתוח ו"טיפים" להתמודדות עם גיל המעבר, שהרי אין כמו ניסיון אישי וכמובן שאני מתעניינת בסיכויי חזרת המחלה אחרי ניתוח כמו שעברתי.
ליאת, תודה על הרעיון לפנות ל"מרפאת חווה" קראתי את המידע על המרפאה ואמשיך לבדוק אם זהו מקום בשבילי.
אני מאחלת גם לכן בריאות טובה ושניפגש בפורום אחר כמו "תכנון טיולים מסביב לעולם"....
א'

זואילי

New member
הפורום מכוון לכל הנשים עם אנדומטריוזיס

רק שלא כולן גולשות כאן באופן קבוע.
יש פה נשים, אמנם מעטות, שהגיעו לשלב כריתת 2 השחלות - אבל הן לא פעילות. אולי אם הן יראו את הודעתך הן יפנו אלייך באופן פרטי.

הרבה בריאות

liats80

New member
הפורום

יקירתי,
הפורום מכוון לכל בנות האנדו באשר הן, וגם למי שרק חושבת, וגם לבני זוג או בני משפחה אחרים שמתעניינים... הפואום הוא לכולם - כל עוד זה קשור לאנדו.
הבנתי לחלוטין את השאלה שלך.
היה לי חשוב לעשות הבחנה בין השאלה שלך לזו של גברת סוסנה שכן הן באמת שאלות שונות.
את תיאור תסמיני גיל המעבר כתבתי עבור דברת סוסנה שכן היא אלה לגביהם.
בנוגע לשאלה שלך, כפי שכתבתי קודם - לי אין את הנסיון הזה ולכן לא יכולה לענות לך ֿ(דווקא בגלל שברור לי שאת רוצה לשמוע מחוויות של אחרות ולא תיאוריה שאת ודאי יודעת בעצמך).
יש פה בנות שעברו ניתוחים דומים ובנות שנמצאות על דיכוי ארוך (ואז התופעות דומות) ולכן משאירה להן את המקום לענות לך.
ליאת.

למעלה